Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de corectoare de ton

niq_ro

Postări Recomandate

trebuie preamplificator, microfonul, functie de tip, debiteaza 1..5mV, iar corectoarele alea au o sensibilitate "normala" pentru o sursa de semnal de 200...500mV... scrie si in datasheet-urile lor :sparge:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator narcys105

Are cineva cablajul pentru corectorul de ton cu tda1524?????? pana acu nu l-am gasit deloc pe net :cry: am integratul si vreau sa il pun in functiune si sa iasa cat mai bine din prima :da

Link spre comentariu
Vizitator narcys105

Nu ai cautat destul de bine

multumesc mult.......gasisem si eu un cablaj dar nu se compara cu cele puse de tinemultam mult inca o data :aplauze acu sa ma apuc de treaba :101
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

un preamplificator-corector de ton .. pt un av 400 scheama .. are cineva??sau merge si fara.. numai semnalul (ex. de la un CD-payer) sa intre in mkixer si dupaia in amplf (dar numai etajul final .. de av 400)

Link spre comentariu

un preamplificator-corector de ton .. pt un av 400 scheama .. are cineva??sau merge si fara.. numai semnalul (ex. de la un CD-payer) sa intre in mkixer si dupaia in amplf (dar numai etajul final .. de av 400)

Man fi mai explicit la faza cu etajul final , daca te referi la atacul mosilor direct din preamp , nici vorba , probabil o sa fie ultima oara cand o sa vezi mosi functionand si mixerul , cat despre av400 complet poate fi atacat si de mixer fara eq, deci ai kitul ,traful de alimentare conzi , si un cablu de semnal + un semnal de amplificat , eu asa folosesc un amplificator acasa de 1 an fara eq si preamplificator , doar kitul si computerul si merge fara probleme , computerul cred ca depaseste 1.5v la iesire deci poate sa ti-l duca la putere maxima fara preamplificator (inca ceva eq introduce distorsiuni )
Link spre comentariu

m-am gandit sa postez aici, deoarece tine de accesorii audio...aveti vreo idee unde as putea gasi potentiometre cu mai multe sectiuni? mi-ar trebui ceva cu minim 4 x 50Kohmi liniar...

Link spre comentariu

a incercat cineva sa faca acest corector?

UNDE ESTE PE CABLAJ CONDENSATORUL DE 470 uF?

UNDE ESTE PE CABLAJ CONDENSATORUL DE 470 uF?

.

Daca a incercat sa-l faca cineva ???

Pai eu l-am facut in 1980 cu piese IPRS .

Si alte miliarde incepand cu anul 1960...1961 de cand este schema asta .

A fost folosit in absolut toate amplificatoarele de firma intre anii 60....90 pentru control de ton .

Ca sa nu mai spun ca incepand cu anii 1930 .... 1940 a fost folosit cu 2 tuburi ( triode gen ECC83 .... etc.) in loc de tranzistoarele astea doua BC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Se numeste in limba engleza : Baxendall Tone Control .

Acum se foloseste cu amplificatoare operationale in loc de tranzistoare .

Off-topic si fara legatura cu cel caruia i-am raspuns : oare ce invata tinerii din ziua de azi ? Cum se comprima muzica in mp3 ?!?

Acum ai inteles de ce niq_ro a pus iconita cu indemnul sa-ti distrugi computerul si sa te apuci de citit carti adevarate de electronica ?

Mai ales alea editate prin anii `20 ... `30 (se accepta si de pe vremea comunistilor ...in lipsa de altceva), pentru ca apa calda , sexul si mersul pe jos nu au fost inventate acum ........

edit stefan_ro: am scos pozele din citat, deoarece ocupau prea mult spatiu !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări