Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de corectoare de ton

niq_ro

Postări Recomandate

deci pot sa pun doar o rezistenta acolo in loc de 2 ?

si inca o intrebare, ce fel de ferita/bobina sa folosesc pentru acest montaj ?

Acolo se poate pune o rezistenta in loc de alea 2 , dar nu stiu daca gasesti fix valoarea aia. Din acest motiv se pun cate 2 in paralel de valoare mult mai accesibila ca sa iasa valoarea necesara.

Link spre comentariu

De exemplu 470Ω  paralel cu 4k7 face 427 Ω. Nu cred că o găsești. 

Bobinele e recomandabil să le faci pe miezuri de ferită de tip oală , eventual cu tijă de reglaj , din acelea folosite în filtrele LC din diverse echipamente.

Link spre comentariu

Daca am reusit si am prins ceva timp liber, am modificat erorile depistate de colegul @djlove prin testarea corectorului.

Atasez o poza pentru a putea fi verificata corectitudinea fata de schema.

Posted Image

Cei interesati de cablaj pot verifica corectitudinea.
Eu am verificat si imi pare ok, dar posibil sa nu remarc vreo greseala/eroare de proiectare.
Link spre comentariu

da-mi pe privat o adresa de ym sa iti dau fisierul pdf!

aici nu pot pune,sau nu stiu eu cum sa pun un pdf!

Edit:cei care cereti schema lasati si o adresa de yahoo sa v-o pot trimite !altfel nu stiu cum fiind in format pdf!Daca stiti voi spuneti!

[/url] Posted Image Posted Image Posted Image">http://Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Editat de Emil 1986
Link spre comentariu

Am terminat noua varianta de cablaj dupa schema lui Rod Elliott proiect 97. De data asta totul functioneaza perfect.

Ii multumesc pe aceasta cale inca o data colegului Geomar pentru proiectarea cablajului.

Atasez cateva imaginii cu ceea ce a iesit. Cablajul l-am realizat prin metoda transferului de toner, pe partea cu traseele l-am acoperit cu un strat de flux SK10. (protejeaza bine in timp contra oxidarii, iar fludorul adera perfect.

Cablajul:

Posted Image

Posted Image

Dupa montarea componentelor:

Posted Image

Posted Image

Si o poza cu amplificatorul care il contine finalizat (Am ales lemn  pe lateralul acesteia pentru a forma un set cu boxele pe care functioneaza si pe care le-am finisat in acelasi mod

Posted Image

Link spre comentariu

A iesit superb, atat cablajul-corectorul, cat si amplificatorul in care este montat. :aplauze  :aplauze  :aplauze

Ma bucur ca am putut fi de folos la finalizarea amplifului.

Sa-l folosesti cu multa placere si fara interventii "chirurgicale" in timp, atat ampliful cat si corectorul..

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

@DjLove, frumos lucrat. 2 comentarii:1. Potentiometrul de balans pare a fi logaritmic. Nu cred ca e bine, caci nu va sta la ora 12.2. Switch-ul ON-OFF trebuie intors 180 de grade. Oprirea trebuie sa fie cu o miscare de sus in jos. E o regula simpla de securitate. Opresti mai repede.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări