cozmalau Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Adevarat a-nviat! Va referiti la un corector de ton cu alimentare nesimetrica, doar + si masa? Link spre comentariu
djlove Postat Mai 5, 2015 Partajează Postat Mai 5, 2015 Pentru corectorul de ton al lui Rod Elliott http://sound.westhost.com/project97.htm are cineva sa imi de-a PCB-ul pentru el va rog? Aceasi intrebare o am si eu, are cineva vre-o varianta mai mica de PCB decat a domului Mircea? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 18, 2015 Partajează Postat Mai 18, 2015 Am reusit sa inlocuiesc operationalele OPA2134 cu LME49720NA/NOPB. Nu am oscilatii, ce-i drept functioneaza mai caldute. Link spre comentariu
Vizitator nelu x Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 (editat) Salut Am si eu nevoie de niste scheme de corectore ton / egalizoare (pe 2. 3 sau 5 benzi) care sa fie alimentate la 12-14V, sa aiba undeva la 15-20dB corectia pe joasa/inalta si sa aiba un zgomot cat mai mic. Eu am tot cautat dar mare majoritate sint alimentate diferential... Planuiesc sa integrez acest corector in radioCD-ul din masina, inainte de finalul CD plyerului. Mai am o intrebare care s-ar putea sa fie prosteasca: din revistele Tehnium care mi-au mai ramas am gasit o schema cu tranzistori dare care este alimentata la 24V (pe care cred ca si am facut-o la vremea ei). Schema pare buna dar am acesata problema cu alimentarea de 24 volti. Intrebare este: daca eu vreau sa alimentez la 12 volti in loc de 24 volti este suficient ca sa schimb rezistentele din circuit (cu exceptia celor din filtrele de corectie) cu unele la jumatate ca valoare adica daca in schema originala am o rezistenta de 20K sa o inlocuesc cu una de 10K? Ma gandesc ca in felul acesta pastrez valoare curentuli in circuit la fel ca si in schema originala cea alimentata cu 24V... Va multumesc pentru ajutor. Editat Septembrie 11, 2015 de nelu x Link spre comentariu
Dominicue Postat Septembrie 11, 2015 Partajează Postat Septembrie 11, 2015 Salut Am si eu nevoie de niste scheme de corectore ton / egalizoare (pe 2. 3 sau 5 benzi) care sa fie alimentate la 12-14V, sa aiba undeva la 15-20dB corectia pe joasa/inalta si sa aiba un zgomot cat mai mic. Eu am tot cautat dar mare majoritate sint alimentate diferential... Planuiesc sa integrez acest corector in radioCD-ul din masina, inainte de finalul CD plyerului. Mai am o intrebare care s-ar putea sa fie prosteasca: din revistele Tehnium care mi-au mai ramas am gasit o schema cu tranzistori dare care este alimentata la 24V (pe care cred ca si am facut-o la vremea ei). Schema pare buna dar am acesata problema cu alimentarea de 24 volti. Intrebare este: daca eu vreau sa alimentez la 12 volti in loc de 24 volti este suficient ca sa schimb rezistentele din circuit (cu exceptia celor din filtrele de corectie) cu unele la jumatate ca valoare adica daca in schema originala am o rezistenta de 20K sa o inlocuesc cu una de 10K? Ma gandesc ca in felul acesta pastrez valoare curentuli in circuit la fel ca si in schema originala cea alimentata cu 24V... Va multumesc pentru ajutor. Posteaza schema in cauza aici sa vedem despre ce este vorba Link spre comentariu
Vizitator nelu x Postat Septembrie 12, 2015 Partajează Postat Septembrie 12, 2015 Am atasat schema. Este alimentata la 30 Volti. Link spre comentariu
djlove Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Am realizat si eu corectorul dupa schema lui Rod Elliott proiect 97. Proiectarea cablajului a fost realizata de colegul Geomar, caruia ii multumesc inca o data foarte mult pentru ajutor. Realizarea cablajului prin metoda transferului de toner si montarea compomentelor este realizarea personala. Atasez cateva fotografii cu ce a iesit. Mentionez ca inca nu am avut timp sa il testez. o sa revin cu inpresii dupa Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 Frumos lucrat! Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 4, 2016 Partajează Postat Ianuarie 4, 2016 A iesit superb. Felicitari pentru realizare. Link spre comentariu
ovy83 Postat Ianuarie 5, 2016 Partajează Postat Ianuarie 5, 2016 domnul GeoMar,am marea rugaminte daca puteti sa-mi dati si mie cablajul prin metoda transferului de toner al corectorului dupa schema lui Rod Elliott proiect 97.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Ianuarie 10, 2016 Partajează Postat Ianuarie 10, 2016 Am realizat si eu corectorul dupa schema lui Rod Elliott proiect 97. Proiectarea cablajului a fost realizata de colegul Geomar, caruia ii multumesc inca o data foarte mult pentru ajutor. Realizarea cablajului prin metoda transferului de toner si montarea compomentelor este realizarea personala. Atasez cateva fotografii cu ce a iesit. Mentionez ca inca nu am avut timp sa il testez. o sa revin cu inpresii dupa Frumos, foarte frumos, felicitari ! :aplauze Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Daca montajul este functional, as dori ei eu cablajul prin metoda transferului de toner, eu am realizat o varianta, insa nu se compara cu cea facuta de @Geomar, cablajul lui este compact si mult mai bine structurat. Asteptam o confirmare ca totul functioneaza. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Februarie 10, 2016 Partajează Postat Februarie 10, 2016 Si eu as fi interesat de pcb, daca poate sa ne ajute domnul geomar. Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Daca montajul este functional, as dori ei eu cablajul prin metoda transferului de toner, eu am realizat o varianta, insa nu se compara cu cea facuta de @Geomar, cablajul lui este compact si mult mai bine structurat. Asteptam o confirmare ca totul functioneaza. Si eu as fi interesat de pcb, daca poate sa ne ajute domnul geomar. DA, cablajul este functional, in urma discutiei cu @djlove, mai putin la bass-inalte, corectia min-max se face anti-orar, la dreapta min, la stanga max, greseala/inversare la conexiunile potentiometrelor de bass-inalte.. Am sa incerc remedierea, inversarea conexiunilor la potentiometrii de bass-inalte, in functie de timpul meu liber. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Februarie 11, 2016 Partajează Postat Februarie 11, 2016 Va doresc cat mai mult timp liber Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum