GeoMar Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Am remarcat si eu lipsa acelui condensator paralel pe potentiometrul de joase (bass) de pe cablajul lui mariandmd.Care rezistente de 22k le-ai inlocuit, ca sa le trec valoare pe silkul cablajului, ca sa pun direct modificata valoarea lor.Rezistente de 22k sunt 4 bucati, cate 2 inseriate cu fiecare potentiometru de joase. Le-ai inlocuit pe toate 4?Mersi. Link spre comentariu
metrix4you Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Da , toate 4 . lucreaza cate 2 pe fiecare canal Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 24, 2014 Partajează Postat Februarie 24, 2014 Salut,TL-urile isi fac treaba foarte bineEu m-am gandit ca + - 18v cat aveam eu este cam mult , asa ca am folosit un 7812 si un 7912Spor la treaba , meritaEvident ca TL-urile isi fac treaba foarte bine. Daca ai sa testezi insa cu niste operationale mai bune vei auzi diferenta. Link spre comentariu
metrix4you Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 andreivlad1999 , la 15 lei bucata ( http://www.adelaida.ro/lme49710na-nopb.html ) x 3 bucati , chiar nu se merita Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Februarie 25, 2014 Partajează Postat Februarie 25, 2014 E drept ca sunt scumpe LME-urile dar sunt excelente. Pe de alta parte la TME sunt mai ieftine: http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtm ... j=lme49710 . Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Potentiometrele sunt de tip liniar? Despre OPA2134 ce parere aveti, ati folosit in montaj? Functia defeat ce rol are? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Am nişte observaţii referitoare la LME-uri. Performanţele lor au un cost: sînt EXTREM de pretenţioase la cablaj şi la alimentări; pot fi făcute să oscileze mai repede decît vă puteţi imagina. Dacă vreţi să le luaţi pe post de drop-in replacement, luaţi-vă gîndul. De asemenea, merg destul de fierbinţi.OPA2134 e o alternativă mai bună la TL-uri, fiind mult mai uşor de implementat. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Merg destul de fierbinti. Asta-i drept. Pana acum ca drop in replacement nu am reusit insa sa-i fac sa oscileze. Am incercat asta intr-un CD-player Philips CD-820, intr-un Onkyo A-8670 si intr-un DAC cu AK4396 luat de pe ebay. Am ascultat recomandarile de pe un forum international unde se sugera ca intre pinii de alimentare ai operationalului sa se puna un condensator de 0.1uF. Probabil ca am avut si ceva noroc. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 23, 2014 Partajează Postat Aprilie 23, 2014 Poate sa zica cineva ce rol are functia defeat? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Daca folosesti functia defeat practic corectiile de ton nu mai au nici un efect. Eu o consider cam inutila deoarece ea poate fii simulata prin pozitionarea pe mijloc a potentiometrilor de ton. Avantajul ei este ca e mai rapida decat metoda pozitionarii. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Exista un sistem de prelungire al axului potentiometrilor? Link spre comentariu
ratza Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Da. Se numesc cabluri Serios acum, există tije şi mufe de legătură, dar cred că cel mai simplu e cu fire. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Mai 16, 2014 Partajează Postat Mai 16, 2014 Evita folosirea firelor pentru conectica cu potentiometrele. Prelungeste axul. Eu folosesc ce se vede in poza. Spor, Mircea. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 (editat) Potentiometrele ar trebui sa fie de tip lliniar? Pentru proiectele realizate folositi o anumita firma/tip de potentiometre? Editat Mai 19, 2014 de turcu_dan Link spre comentariu
turcu_dan Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 Salutare , in cele din urma am reusit sa termin corectorul. Cablajul l-am refacut in eagle pt ca din greseala condensatorii de pe iesire i-am cumparat voluminosi, la U mare. Impresiile....: se aude foarte bine, nivelul corectiilor este suficient, ca si operationale am folosit OPA2134, am observat ca acestea functioneaza cam caldute. Proba am facut-o pe un amp cu TDA2050, insa acesta a fost proiectat pentru un amp cu LM3886, la care mai trebuie sa fac cutia. Sunt multumit de realizare, corectorul nu prezinta bazieturi, fasaieli. Mai jos pun si 2 poze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum