Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de corectoare de ton

niq_ro

Postări Recomandate

Ratacind pe netu' asta mare am dat de o schema de egalizor cu 4 benziCe mi s-a parut in teresant la acest egalizor e ca benzile nu sunt fixe, se da cate o mica plaja reglabila la fiecare bandaAs avea o intrebare, potentiometrii aceia de 100k trebuiesc dublii?

4-band-equalizer.pdf

Link spre comentariu

Inseamna ca as avea o problema daca ar fi sa il fac in varianta stereo, la partea de accentuare - dezaccentuare as putea sa pun potentiometrii dublii, dar la partea cu reglarea plajei de frecvente trebuie sa pun patru potentiometrii pe un ax si sincer sa fiu nu am vazut patru potentiometrii pe un ax nicaieri, asta in conditiile in care nu am loc suficient ca sa fac canalele separatePoate imi da cineva vreo idee cu acesti potentiometrii unde as putea gasi daca existaCred ca e o greseala in schema, pinul 8 este alimentarea cu +, iar pinul 7 este iesirea operationalului din cate vad eu in foaia de catalog

Link spre comentariu

Nici nu m-am uitat la pinii de la operaţionale, însă ai dreptate, 7 este ieşirea, nu 8. Eu aş schimba şi alimentarea.De ce nu foloseşti o schemă clasică de EQ?

Link spre comentariu

Ăla e un egalizator parametric, cu reglarea frecvenţei fiecărei benzi. În stereo, ai nevoie să reglezi separat fiecare canal, aşa că nu e nevoie de puţometri cu 4 etaje ptr benzi, doar cu două şi din cei simpli ptr reglajul profunzimii.

Link spre comentariu

Dacă am înțeles eu corect, pentru varianta stereo fac doua montaje identice cu potențiometrii separați pentru fiecare (dublii la reglajul frecvențelor și simplii la reglajul profunzimii) ? :nas:

Link spre comentariu

Salut,Care ar fi cel mai potrivit corector de ton (volum, balans, treble, bass) pt un amplificator QUAD-405 (2x100W)?TDA 1524a, LM1036?Dintre caracteristicile amplificatorului mentionez impedanta de intrare: 47Kohm, amplificarea in tensiune: 31 dB, sensibilitatea la 100W/4ohm: 775mV.As inclina spre TDA 1524a, am unul prin casa dar gasesc o varietate de scheme pe internet si nu stiu ce sa aleg.Multumesc.

Link spre comentariu

Salut,Care ar fi cel mai potrivit corector de ton (volum, balans, treble, bass) pt un amplificator QUAD-405 (2x100W)?TDA 1524a, LM1036?Dintre caracteristicile amplificatorului mentionez impedanta de intrare: 47Kohm, amplificarea in tensiune: 31 dB, sensibilitatea la 100W/4ohm: 775mV.As inclina spre TDA 1524a, am unul prin casa dar gasesc o varietate de scheme pe internet si nu stiu ce sa aleg.

Salut!Nu strica amplificatorul cu TDA1524A este destul de slabut, incearca ceva gen Project 97 cu operationale, s-a mai discutat pe forum despre el, exista chiar si un cablaj postat.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări