mecaboy Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Buna seara domnilor.Ma bate gandul sa-mi construiesc un preamplificator pentru laptop,alimentarea facandu-se din portul USB...deci aici apare limitarea.In principiu, preul doresc sa-l utilizez pentru casti.Eu dispun de mai multe BA741 dar din cate stiu eu o alimentare ok este undeva pe la 8 V ptr. acest circuit.Intrebarea mea este ce OP imi recomandati sa utilizez, care este cel ce se preteaza montajului meu?Va multumesc Link spre comentariu
marian_valcea Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Salut am facut si eu cablajul la corectorul de ton din tehnium varianta de aici http://i53.tinypic.com/33lcx9l.jpg si as dori sa imi spuneti care este corespondentul fiecarei piese de pe cablaj in schema. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Cu schema in fata este IMPOSIBIL sa nu identifici componentele dupa desenul pcb-ului. Schema este extrem de simpla. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 Se da schema din poza atasata. Dupa realizare se constata ca, corectiile de pe joase sunt cvasiinexistente iar pe inalte intra enorm de multe medii. Ce modificari se pot aduce schemei, doar prin inlocuire de rezistente sau condensatori, pentru a salva montajul? Se poate jongla doar din condensatori? Multumesc! Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 mareste C9 si micsoreaza C8, nu cred ca o sa obtii rezultate prea bune cu schema asta. incerca si schema lui Rod Elliott (asemanatoare): * in functie de sursa de semnal poti renunta la U1A Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Pun si eu schema corectorului de ton pe care l-am folosit la amplificatorul meu. Suna chiar bine si schema este cat se poate de simpla. preamplificator.bmp.pdf Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Ce modificari se pot aduce schemeiC9 este deja prea mare...ar trebui sa aiba 22...47nF iar C8 se poate micsora pina la 1nF; C11 ar trebui marit la vreo 10uF. Conteaza de unde primeste semnal - ce impedanta de iesire are montajul precedent? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Etajul precedent e un AO repetor pe emitor. Corectorul va fi folosit intr-un mixer home made pe una din intrarile LINE-IN. Am pus 33nF pe joase si 1nF pe inalte si s-a schimbat comportamentul in bine, dar, cu inaltele si joasele la maximum, apare un fenomen ciudat in momentul in care reduc joasele la 0: se accentueaza destul de mult inaltele. Ca si cum corectia de joase dusa la maximum spre "+" acopera o parte din inalte iar adusa la 0 le descopera. Link spre comentariu
Luca Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 in poza de mai sus este o corectie pasiva dintr-un amplificatori sony es, Corectia de tip pasiv este mai "performanta" decat cea in bucla de reactie ? Link spre comentariu
danzup Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 in poza de mai sus este o corectie pasiva dintr-un amplificatori sony es, Corectia de tip pasiv este mai "performanta" decat cea in bucla de reactie ? Intotdeauna corectia pasiva e mai "performanta" decat cea din bucla de reactie la un element activ de amplificare , orice ar insemna "performanta".Problema este ca la cele pasive trebuie sa faci o daptare de impedanta mult mai buna decat in cazul corectoarelor de ton cu componente active . Cine stie cunoaste .... cine nu invata . Link spre comentariu
nnnnnn Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Salut!Am gasit pe net urmatoarea schema de corector/preamplificator cu doua operationale care foloseste un tl074 (care are 4 operationale ) ... circuitul vreau sa fie mono asa ca am inlocuit 074 cu 072...Am urmatoarele nelamuriri :De ce circuitul cu 074 se alimenteaza intre 8(+) si 4(-) cand in loc de 4(+) si 11(-) cum arata capsula integratului?Daca modificarile facute sunt corecte eventual daca mai trebuie adaugat ceva.Cum pot sa alimentez montajul cu 072 de la o sursa de 27v?Multumesc. Link spre comentariu
Luca Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Este bun de ceva programul Tone Stack Calculator ??? Download http://www.duncanamps.com/tsc/tsc_setup.exe Link spre comentariu
zal Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Da, e bun, dar nu uita că trebuie să adaugi şi etaje de amplificare, înainte şi/sau după el. Asta poate modifica rezultatul şi tot la lucru manual ajungi, prin schimbarea de piese pînă sună ''bine''. Link spre comentariu
nnnnnn Postat Iunie 20, 2012 Partajează Postat Iunie 20, 2012 Se uita totusi cineva si pe schema mea ... am facut prima varianta si nu merge cum trebuie ... acum am modificat-o asa...condensatori 10uf la intrare si iesire si de 100uf pe rezistentele de pe in+ R8 (din pinu 3) e semireglabila fixata pe la 60kalimentat la 9v merge mult mai bine asa dar apare un salt in membrana difuzorului atunci cand ajung cu reglajul pt bas aproape de maxim.intrebare:Mai trebuie pus ceva in schema?Si cum fac sa obtin 12v (pt alimentare) din 27 (0.5A) ? Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 12 V/0,5 A obtii cu un stabilizator 7812 in capsula de BC (TO - 92). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum