Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de corectoare de ton

niq_ro

Postări Recomandate

avand in vedere pierderile inerente de semnal datorate corectorului de ton recomand inca un OP inainte de corector

:rade: Asta este valabil in cazul unui corector de ton PASIV si nu activ ca acesta! Cu potentiometrele la jumatatea cursei, amplificarea montajului este de 1, adica nivelul de la intrare este regasit la iesire. Cu potentiometrele la maxim vom avea la iesire o amplificare de 2,5...8 ori mai mare decit la intrare, la frecventele de lucru, in functie de expansiunea creeata (depinde de valorile componentelor).
Link spre comentariu

Ups, ai dreptate @Remus, am facut o mica mare confuzie pentru care imi cer iertare, pierderea de semnal are loc la cele pasive :jytuiyu oricum sunt destule corectoarele care au inca un operational inainte de egalizator deci ideea in sine nu este rea, in felul asta se poate obtine o amplificare mai mare din care se poate alege nivelul dorit, si oricum era o ideie :speriat

Link spre comentariu

In general, operationalul dinaintea corectorului are rol de adaptor de impedanta cu amplificare unitara. In acest mod, intrarea corectorului are o impedanta mare si nu mai depinde de valoarea componentelor din reteaua rezistiva.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am si eu o intrebare, la acest corector se fac 2 exemplare ca sa mearga stereo ?

DA, pentru un corector stereo se realizeaza montajul in 2 exemplare. :da In topic, pe pagina anterioara parca, am postat eu un cablaj stereo.
Link spre comentariu

s-ar putea sa zic o prostie asa ca sa nu radeti. acest corector s-a postat mai in spate pe undeva. daca as lua doar primul filtru ca sa fac doar un filtru trece jos si daca as inlocui rezistoarele cu ceva mai de putere nu ar iesi un filtru pasiv ? (pe care l-as pune dupa amplificare)

Link spre comentariu

s-ar putea sa zic o prostie asa ca sa nu radesti. acest corector s-a postat mai in spate pe undeva. daca as lua doar primul filtru ca sa fac doar un filtru trece jos si daca as inlocui rezistoarele cu ceva mai de putere nu ar iesi un filtru pasiv ? (pe care l-as pune dupa amplificare)

De ce crezi tu ca filtrele pasive sunt facute cu inductanta?
Link spre comentariu

nu stiu. de ce ?

Deoarece inductantele pot rezista stresului la care sunt supuse fara a afecta puterea, spre deosebire de rezistente care reduc drastic puterea si oricum fara conzi nu filtreaza nimic, si logic ca niciacestia nu ar face fata, asadar ramai la filtru pasiv conventional, nu e cazul sa reinventam metodologia deja confirmata.
Link spre comentariu

:rade: Oare ce inseamna asta?

ХL = 2П f L

Care o fi diferenta dintre o bobina si un rezistor? Cum se comporta fiecare din ele atunci cind sint strabatute de un curent alternativ cu frecventa variabila?

Link spre comentariu

@bogdan666 sunt colegi aici pe forum care construiesc filtre pasive Iata un exemplu-CLICK specifici puterea difuzoarelor, puterea amplifului care le comanda si frecventa la care doresti sa se taie sunetul, iti recomand varianta asta ca fiind cea mai sigura, totul facut dupa ceea ce tu detii, si colegii fac treaba f buna.

Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări