wally_gatter Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Pentru ca toate fisierele atasate pe forum au disparut, atasez din nou schema corectorului de ton cu tranzistori si cablajul stereo pentru aceasta schema. Pe cablaj NU este inclus etajul de amplificare dintre intrare si S1 (etajul dintre C1-C6 pe schema). Schema corectorului: Cablajul Stereo: Asta nu e cumva corectorul de ton al AS2050? Link spre comentariu
babic2005 Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Are cineva idee ce tranzistorii din seriile 2SA, 2SC s-ar putea potrivi acestui preamplificator?Oare s-ar obtine ceva mai mult cu aceasta inlocuire, tinand cont ca tranzistori (sa/sc) sunt mai des intalniti in montajele audio HIFI ?O prima ridicare a calitatii a fost inlocuirea condensatorilor de cuplaj cu unii de firma si specializati pentru doemniul audio (se simte ! ).P.S. Imi place cablajul realizat de colegul nostru.Salutari Link spre comentariu
Den Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Acei tranzistori sunt folositi in primul rand pentru ca sunt tensiuni mari de alimentare.Poti incerca 2sc1845 ca exemplu.Eu am inlocuit cu bc546,functioneaza.Eu nu inteleg de ce continuati sa postati cablaje care arata frumos,dar care sunt complet inutilizabile.De exemplu ce fac eu cu imaginea aia?Nimic. Poate doar sa vad daca imi convine asezarea pieselor daca ma apuc eu sa-mi construiesc un cablaj de la zero.Va rog cand postati un cablaj,macar sa fie utilizabil. Link spre comentariu
Patefon Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 ...... Eu nu inteleg de ce continuati sa postati cablaje care arata frumos,dar care sunt complet inutilizabile.......Contribui si eu cu cablajul refacut. In pdf pagina 2 este cablajul bun de printat (sper!). Rog sa verificati cu atentie si semnalizati-mi problemele gasite.Note:1. Imaginea originala a fost scalata 44.5% pentru a avea 5 mm intre cracii condensatorilor electrolitici mici si 10 mm intre cracii rezistoarelor.2. Traseele sunt de 1.5 mm3. Insulele de lipire au 3 mm in diametru4. Au fost ciuntite cateva insule unde se lipesc sarme5. A fost pastrata sigla GeoMar ca sa nu supar proiectantul6. A fost adaugat "elforum.info"6. Cine vrea fisierul CorelDraw sa trimita mesaj Link spre comentariu
GeoMar Postat Iulie 19, 2011 Partajează Postat Iulie 19, 2011 Va rog cand postati un cablaj,macar sa fie utilizabil.Cablajul corectorului de ton cu tranzistori. Corector de Ton cu Tranzistori 2.pdf L.E. Multumesc userului @Patefon pentru redesenare. . Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Salutari.Sper sa nu-mi iau suturi in partea dorsala pentru punerea urmatoarei intrebari insa cautand prin tema nu am gasit raspunsul asa ca iata, intentionez sa imi construiesc singur un mixer audio si am o mica nelamurire legata de corectorul de ton, intr-adevar scheme aici sunt multe, insa eu as prefera sa imi pot alege singur frecventele de lucru si eventual numarul lor, de aceea as dori sa aflu daca se poate prin ce metoda se calculeaza frecventa de lucru la fiecare corectie in parte, cum se stabilesc valorile componentelor ca frecventa obtinuta sa fie cea dorita? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Am postat anul trecut aceste calcule, dar au disparut odata cu toate atasamentele. Repostez acum modalitatea de calcul a corectorului de ton activ de tip Baxandall.Celor care doresc sa isi realizeze amplificatoare pentru redarea CD-urilor, benzilor de casetofon sau magnetofon, discuri vinil pentru pick-up sau redarea programelor radiodifuzate, le recomand sa isi construiasca corectoare de ton cu reglaj de ton de joase si inalte. Vor fi placut impresionati de sunetul ascultat. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 M-ar interesa posibilitatea ca numarul frecventelor de lucru ( benzilor de reglare ) sa fie flexibil, adica sa pot alege eu cate benzi de lucru sa am si la ce valori ale frecventelor. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Ala nu mai e corector de ton; e egalizator parametric. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Egalizatorul parametric este cu totul altceva decat ce ma intereseaza pe mine, si poate nu s-a inteles exact ce mi-am dorit, eu imi doresc un simplu corector de ton ( graphic equalizer ) al carui numar de benzi si frecvente de lucru sa il pot stabili eu, adica spre exemplu la acest proiect http://sound.westhost.com/project94.htm este prezentat un corector de ton pe 2 benzi, joase si inalte, l-am testat si eu si functioneaza satisfacator, eu insa as dori daca se poate sa i se adauge inca o banda de lucru, cea de medii, undeva pe la 1000Hz, si de ce nu chiar mai multe benzi la frecvente de lucru pe care eu sa le aleg, in consecinta as dori sa stiu pe baza caror calcule as putea stabili componentele pentru noile benzi de lucru dorite? Proiectul de mai sus se vrea a fi doar un exemplu, eu mi-as dori sa aflu in principiu metodologia de calcul a componentelor pentru stabilirea unor frecvente date, am gasit pe net egalizatoare pe mai multe benzi si in diverse onfiguratii, eu insa as prefera nu doar sa copiez o schema ci sa o si inteleg si sa o pot modifica dupa voie. Cu speranta ca m-am facut inteles, imi cer scuze pentru mesajul lung si va multumesc pentru atentia acordata si eventualele raspunsuri. Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Aici este prezentata schema unui egalizor cu zece benzi. Poate te ajuta. Link spre comentariu
alex Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 stiu ca o sa par pretentios dar poate cineva sa posteze un pcb al unui corector stereo pe 3 domenii cu tl072?..de perferat cu un singur integrat,....eu m-am chinuit azi sa fac un amarat de cablaj dar nu-mi iese .Multumesc mult! Link spre comentariu
GeoMar Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 stiu ca o sa par pretentios dar poate cineva sa posteze un pcb al unui corector stereo pe 3 domenii cu tl072?..de perferat cu un singur integrat,....eu m-am chinuit azi sa fac un amarat de cablaj dar nu-mi iese .Multumesc mult!Daca tot vrei sa pari pretentios, hai sa par si eu la fel de pretentios. Posteaza schema pe care vrei sa o folosesti si parca as incerca sa te ajut, in limita timpului meu liber, disponibil.Daca iti desenez cablajul la schema dorita de tine, tot eu am sa-l realizez si fizic, ca sa stii de la bun inceput. Link spre comentariu
alex Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 schema este aici http://www.redcircuits.com/ToneControl.GIF,unde voiam sa mai adaug si un potentiometru de volum.Nu-mi dau seama cum se poate face varianta stereo cu un singur integrat.Multumesc foarte mult Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 27, 2011 Partajează Postat Iulie 27, 2011 schema este aici http://www.redcircuits.com/ToneControl.GIF,unde voiam sa mai adaug si un potentiometru de volum.Nu-mi dau seama cum se poate face varianta stereo cu un singur integrat.Multumesc foarte multSe poate rezolva schimband OP-ul ala care e simplu ( mono ) cu unul dublu ( stereo ), spre exemplu TL072, se fac 2 corectoare de ton si conexiunile potrivita la operational, e destul de simplu, insa avand in vedere pierderile inerente de semnal datorate corectorului de ton recomand inca un OP inainte de corector si butonul de volum sa se puna chiar pe intrarile sale, apoi iesirile sa mearga la corector, si asa mai departe.bafta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum