Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de corectoare de ton

niq_ro

Postări Recomandate

Eu am realizat montajul si alimentat la 12Vcc dar stablizat, deci un zener de 12V sau LM7812. Funcioneaza fara probleme si cu 12Vcc deci banuiesc ca merge si in plaja 12-18Vcc, dar stabilizeaza-l pentru ca altfel ai zgomote / brumuri, cel putin asa am patit eu pana am pus zenerul.Numai bine. Radu.

Link spre comentariu

salut , am cautat pe net .... si am gasit ceva scheme interesante , asa cred eu , desi sunt cam vechi , Snatate maxima !!! (sper sa nu fie ceva probleme doar sunt luate de pe net )

Link spre comentariu

Primul corector de ton nu il recomand, pentru ca nu are etajul de intrare-"adaptor de impedanta" cu sursele de semnal, in functionare se pierd la volume mici anumite frecvente. Am realizat si eu dintr-o economie copilareasca un astfel de montaj dar dupa schema prezentata mai sus (tehnium 82) utilizand doar tranzistorul dupa corectia de ton, intrarea de semnal fiind chiar in corectorul de ton, la punerea in functiune am realizat exact ca am scris mai sus (la volum mic scadeau inaltele si mediile probabil, ramanea un murmur pe basi). Mi-am propus sa fiu eu mai tare ca montajul si am pus potentiometrul de volum dupa tranzistorul care asigura preamplificarea, dupa corectorul de ton. Lucru aparent bun, nu mai erau modificari ale frecventelor cand utilizam volumul, a mers o vreme asa aparatul respectiv, cand am pus mai multe surse de semnal (tuner , cd-player), pe langa cea de PC, am realizat aceeasi catastrofa pe fiecare aparat muzica se auzea altfel (dar cu diferente uriase) Am demontat aparatul dinnou, i-am atasat si trazistorii de intrare-"adaptor de impedanta" (montaj facut in aer) si finctioneaza si acum ireprosabil, cu potentiometrul de volum pus oricunde (dupa sau inaintea corectorului de ton).

Link spre comentariu

am realizat schema de mai jos in varianta stereo ptr statia mea de amplificare in sperantaca semnalul cules de la placa de sunet a calculatorului sa fie corectat si amplificat de montajul asta, deoarece placa de sunet nu scoate suficient pentru a ataca finalii statiei.de corectat il corecteaza cat de cat , dar semnalul este mai slab la iesire dacat la intrare. CI este TL061, nu ar trebui sa imi amplifice semnalul la iesire :cry: merci

Link spre comentariu
:speriat Lasa R8 asa cum e !!! R8 si R9 formeaza un divizor de tensiune pentru polarizarea intrarii neinversoare si fixarea punctului static de 1/2 din Ua la iesirea operationalului. Cu potentiometrele la jumatea cursei, amplificarea este de 1 (adica ce aplici la intrare ai la iesire) si corectia e liniara (inexistenta). Cu potentiometrele de ton la maxim, semnalul aplicat la intrare este amplificat de 3...4 ori la frecventele de acord ale celor trei filtre.
Link spre comentariu

nu functioneaza corect nu stiu de ce deocamdata.semnalul cules la iesire nu este amplificat.pe mine ma intereseaza mai putin corectia, vreau amplificare semnal, la iesire sa am daca se poate de 3x nivel semnal intrare.o sa caut alta schema

Link spre comentariu
wally_gatter

nu functioneaza corect nu stiu de ce deocamdata.semnalul cules la iesire nu este amplificat.pe mine ma intereseaza mai putin corectia, vreau amplificare semnal, la iesire sa am daca se poate de 3x nivel semnal intrare.o sa caut alta schema

pai atunci pui la urmatorul etaj cu operational rezistenta de reactie de 3 ori mai mare ca valoare decat rezistenta de intrare si ai rezolvat problema
Link spre comentariu

amplificatorul mono la care lucrez acum va lucra ca amplificator cu filtru activ reglabil pentru subwoofer iar prin apasarea unui comutator, semnalul nu va mai trece prin filtrul activ, ci va fi deviat prin acel corector de ton si spre boxa full range......(semnalul la intrare in amplif este stereo).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pentru ca toate fisierele atasate pe forum au disparut, atasez din nou schema corectorului de ton cu tranzistori si cablajul stereo pentru aceasta schema.

Pe cablaj NU este inclus etajul de amplificare dintre intrare si S1 (etajul dintre C1-C6 pe schema).

Schema corectorului:

Posted Image

Cablajul Stereo:

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări