Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de corectoare de ton

niq_ro

Postări Recomandate

Vizitator infinityqx65

Am citit toata pagina. Despre valoarea 2C=6.6nf Rezulta: C=3.3nf (pun doi de 3.3nf in paralel) La rezistenta 2R=22K Rezulta: R=11K (Dar aici le inseriez pt a obtine val 2R){despre valoarea 2R nu s-a zis nimic, asa ca am presupus ca asa trebuie facut} Intrarea o sa las pe cea originala dupa cum ai zis, iar in legatura cu alimentarea IC-urilor, daca se alimenteaza cu +/-/gnd atunci pe borne apare 30vdc. Corectatima daca am zis ceva gresit. Respect

Link spre comentariu
Vizitator infinityqx65

Am terminat o varianta a filtrului :dans: sper sa nu fi gresit... Din pacate nu stiu sa numerotez in Sprint Layount piesele, asa ca au iesit la gramada :nebun: Daca aveti timp sa analizati schema si sa imi ziceti unde, sau daca am gresit, m-ar ajuta...Respect.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

e vreo problema...

Nu este nici o problema. Tinind cont ca aceasta schema este alimentata asimetric iar intrarea inversoare se gaseste la potentialul de aproximativ +4,5V fata de masa, as orienta acel condensator cu plusul spre montaj si cu minusul spre intrarea de semnal (valabil si pentru C5).
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

salut are cineva cablajul lahttp://sound.westhost.com/project94.htm va multumesc

Am facut numai partea de reglaje de la schema completa deoarece vreau sa construiesc un preamplificator cu gain sa il pun in locul celui prezentat si il voi face BA4560.Voi atasa schemele PCB la corector. Distanta dinstre potentiometre am lasat de 350mm deoarece imi trebuie pentru mixer. Dimensiunea la desen este de 460 X 910 mm.
sal. scuze ca intreb aici? dar vreau sa stiu si eu daca a facut cineva cablaju asta ,si daca poate sami dea si mie schema sau cablaju cu pise ,.ms mult
Link spre comentariu

Salutare tuturor.Am realizat un preamplificator corector cu LM741 pe care il voi inlocui cu NE5534.Conform schemei am pus condensatori in reteaua de corectie de 33nF respectiv 3.3nF.Am mai consultat si alta schema asemanatoare si avea condensatori de 47nF respectiv 4.7nF.Intrebarea mea este:daca ii schimb pe cei de 33(3.3) cu cei de 47(4.7) se obtine un bas mai profund respectiv inalte?Atasez schema si poza cu executia corectorului.Multa bafta.

Link spre comentariu

Daca se monteaza capacitatile respective cu valori mai mari, va scadea frecventa de lucru a corectorului, atit la frecventa joase (33nF) cit si la frecvente inalte (3,3nF).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări