remus68 Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 Daca te uitai mai atent pe pagina 11, schema este postata ceva mai sus viewtopic.php?f=35&t=4609&p=551390#p551390 Valorile componentelor din corectorul de ton sint pentru chitara electrica. Marind capacitatile de le corectorul de joase si micsorind capacitatile de la inalte se va obtine o buna corectie pentru ascultat muzica. Link spre comentariu
Vizitator danjanne Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 un pcb si o schema cu tl072 imi poate da si mie cineva de preferat stereo a fost candva una dar vad ca nu mai este multumesc anticipat Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Va rog,care imi aduce si mie aminte de o schema foarte simpla,cu un singur potentiometru,astfel daca invart intro directie am mai multe joase,in cealalta directie am mai multe inalte. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Faci două filtre, unul trece sus, celălalt trece jos şi pui potenţiometrul între ele. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Sa zicem asa,dupa tine,cum ai imparte cele doua filtre? De unde pana unde? Hai mai ca e banala schema da vreau sa vad valorile care se foloseau odata sa nu mai bat campii.Ar trebui sa fie prin orice carte mai veche.Momentan nu am acces la hartoage si nici nu gasesc multa informatie. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 In "Caleidoscop Audio" de G.D.Oprescu este o schema foarte simpla, cu un potentiometru, care corecteaza curba de raspuns. Link spre comentariu
Den Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 Multumesc,asta era. Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 am citit cam tot topicul acestaa dar nimeni nu a pus un corector de ton care sa aiba potentiometru pe bass inalte loudness si volum de la schema de pe hartie pana la cablaj as avea si eu nevoie de un asemenea montaj pentru un amplificator de la care nu pot folosi decat carcasa si selectorul de intrarias ruga si eu pe cineva dintre voi daca ar putea sa ma ajute cumva Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Cei care vor corecţii de ton la amplifuri, fără nici un preamplificator şi fără zgomot de fond, pot studia aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=65321&p=578892#p578892Excelent model , calitate la superlativ , exact cum ne-a obisnuit Dnul ZAL . Sper ca cei ce au nevoie de un corector de ton integrat in carcasa amplificatorului final sa va urmeze sfatul , mai ales ca nu mai este nevoie de sursa de alimentare separata , carcasa separata , conectica separata , nu poate avea brum , fass , totul se face cu ajutorul etajului final , care de fapt este un amplificator operational de putere foarte performant . Cititi cu atentie , merita ! Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 am citit cam tot topicul acestaa dar nimeni nu a pus un corector de ton care sa aiba potentiometru pe bass inalte loudness si volum de la schema de pe hartie pana la cablaj as avea si eu nevoie de un asemenea montaj pentru un amplificator de la care nu pot folosi decat carcasa si selectorul de intrarias ruga si eu pe cineva dintre voi daca ar putea sa ma ajute cumvaCred ca ai citit printre randuri sau mai sigur printre pagini. E adevarat ca s-au pierdut multe materiale, dar tot a mai ramas ceva. Link spre comentariu
iulian_2233 Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 lam citit chiar de doua ori si nu am gasit chiar nici un proiect luat de la nivel de schema si dus la finis adica la cablaj cu dispunere a pieselor pe cablaj repet sa aiba bass inalte balans loudness si volum pe acelasi cablaj Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Salut ! Am vazut aici o multime de scheme de corectoare de ton cu sau fara amplificare . Personal am construit un corector de ton cu TDA 1524 (sunt cred ca 5-6 ani de atunci), iar ca etaj final folosesc un TDA 1554Q parca.Sunt foarte multumit de functionarea acestui lant audio. Ideea cu corectorul de ton comandat in tensiune mi-a venit atunci cand am procurat un CI MMN 806 (care echipeaza unele Tv-uri mai vechi) pentru a renunta la potentiometri si a-l face un sistem audio digital (se putea utiliza si telecomanda).Cine s-a mai gandit sau a construit un lant audio controlat digital sau din telecomanda ? Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 28, 2010 Partajează Postat Decembrie 28, 2010 Cauta controler-ul lui danzup Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Multumesc paul14, dar din cele citite am vazut ca danzup are numai volum si selector surse comandate digital si/sau din telecomanda. Eu vroiam si pentru balans/inalte/joase. Link spre comentariu
paul14 Postat Decembrie 29, 2010 Partajează Postat Decembrie 29, 2010 Inseamna ca nu ai cautat bine. Mai la inceputul acelui topic de 40-50 pagini este si un controler cu tda7318 si un atmega8(parca) care are si restul functiilor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum