Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de corectoare de ton

niq_ro

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Va rog,care imi aduce si mie aminte de o schema foarte simpla,cu un singur potentiometru,astfel daca invart intro directie am mai multe joase,in cealalta directie am mai multe inalte.

Link spre comentariu

Sa zicem asa,dupa tine,cum ai imparte cele doua filtre? De unde pana unde? Hai mai ca e banala schema da vreau sa vad valorile care se foloseau odata sa nu mai bat campii.Ar trebui sa fie prin orice carte mai veche.Momentan nu am acces la hartoage si nici nu gasesc multa informatie.

Link spre comentariu

am citit cam tot topicul acestaa dar nimeni nu a pus un corector de ton care sa aiba potentiometru pe bass inalte loudness si volum de la schema de pe hartie pana la cablaj :jytuiyu as avea si eu nevoie de un asemenea montaj pentru un amplificator de la care nu pot folosi decat carcasa si selectorul de intrarias ruga si eu pe cineva dintre voi daca ar putea sa ma ajute cumva

Link spre comentariu

:da :da

Cei care vor corecţii de ton la amplifuri, fără nici un preamplificator şi fără zgomot de fond, pot studia aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=65321&p=578892#p578892

Excelent model , calitate la superlativ , exact cum ne-a obisnuit Dnul ZAL .

Sper ca cei ce au nevoie de un corector de ton integrat in carcasa amplificatorului final sa va urmeze sfatul , mai ales ca nu mai este nevoie de sursa de alimentare separata , carcasa separata , conectica separata , nu poate avea brum , fass , totul se face cu ajutorul etajului final , care de fapt este un amplificator operational de putere foarte performant .

Cititi cu atentie , merita !

:aplauze :aplauze :aplauze

Link spre comentariu

am citit cam tot topicul acestaa dar nimeni nu a pus un corector de ton care sa aiba potentiometru pe bass inalte loudness si volum de la schema de pe hartie pana la cablaj :jytuiyu as avea si eu nevoie de un asemenea montaj pentru un amplificator de la care nu pot folosi decat carcasa si selectorul de intrarias ruga si eu pe cineva dintre voi daca ar putea sa ma ajute cumva

Cred ca ai citit printre randuri sau mai sigur printre pagini. :da E adevarat ca s-au pierdut multe materiale, dar tot a mai ramas ceva.
Link spre comentariu

lam citit chiar de doua ori si nu am gasit chiar nici un proiect luat de la nivel de schema si dus la finis adica la cablaj cu dispunere a pieselor pe cablaj repet sa aiba bass inalte balans loudness si volum pe acelasi cablaj

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut ! Am vazut aici o multime de scheme de corectoare de ton cu sau fara amplificare . Personal am construit un corector de ton cu TDA 1524 (sunt cred ca 5-6 ani de atunci), iar ca etaj final folosesc un TDA 1554Q parca.Sunt foarte multumit de functionarea acestui lant audio. Ideea cu corectorul de ton comandat in tensiune mi-a venit atunci cand am procurat un CI MMN 806 (care echipeaza unele Tv-uri mai vechi) pentru a renunta la potentiometri si a-l face un sistem audio digital (se putea utiliza si telecomanda).Cine s-a mai gandit sau a construit un lant audio controlat digital sau din telecomanda ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări