babic2005 Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 Va salut domnul "remus68" apreciez cunostiintele dumneavoastra in domeniu, care vad ca sunt mai vaste decat ale mele, nu imi place ca radeti de anumite afirmatii facute de altii, insa si asa apreciez ca ati facut corectiile de riguare fata de afirmatiile mele poate "eronate". Acum hai sa explic de ce am facut acele afirmatii "eronate".Problema cu utilizarea altor tranzistori am comentat-o in acel mod pentru ca si eu am citit ceea ce este scris in jurul schemei, in Tehnium82' de unde am luat schema si am realizat-o. Problema cu utilizarea altor valori ale potentiometrilor din corectia baxendal, am comentat-o strict legat de schema realizata de mine. Binenteles ca aveti dreptate exista formule sau adaptari dupa alte scheme, ale altor valori de potentiometrii din baxendal modoficand putin componentele ce intra in corectie.Eu ce am comentat sau ce sfaturi am dat au fost facute strict raportanduma la montajul realizat de mine.Referitor la faptul ca ati ras, ca acea schema este publicata de mai bine de 20 de ani, au facut-o si altii, am comentat-o si eu, dar parerea mea este ca suna mai bine decat una clasica cu TL072 avand o plaja de frecventa mai mare si zgomot de fond mai mic. Imi cer scuze ca am scris acum, dar o vreme nu am mai intrat pe forum. Eu speram ca am venit in ajutorul celor ce cautau un corector de ton bunicel. Link spre comentariu
sickdude Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Recent am facut rost de acest circuit. Imi poate spune cineva daca este un corector de ton si cateva informatii despre el (intrare,iesire) http://i40.tinypic.com/or5oxz.jpg Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 23, 2010 Partajează Postat Aprilie 23, 2010 Dupa poza, arata ca un corector stereo, dar pentru mai multe detalii poti apela la Mama Omida. Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 ... dar pentru mai multe detalii poti apela la Mama Omida.Tare faza asta cu Mama Omida. Link spre comentariu
buzea Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 scuzatima ca ma bag ca musca.... dar decat sa deschid un topic nou..........a incercat cineva schema asta mentionez ca este luata din caleidoscop audio. Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Dupa poza, arata ca un corector stereo, dar pentru mai multe detalii poti apela la Mama Omida.electronica ruseasca clasica, integratul e un dublu op.amp e prezent in aproape toate aplicatiile audio rusesti de calitate, culmea e ca suna bine.poza pentru k157ud2 am gasit-o pe forum, sper ca e corecta Link spre comentariu
Neluc Postat Iunie 22, 2010 Partajează Postat Iunie 22, 2010 O schema celebra de preamplificator corector,perfecta pentru un mixer.As dori sa vad un cablaj facut pe calculator la aceasta schema,eu sunt de moda veche,pe hartie cu guma si creionul,am un program Sprint-Layout dar e demo,nu-mi salveaza si nu printeaza.Multumesc. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Am facut acest corector de ton download/file.php?id=14618&mode=viewfunctioneaza totul bine, insa am impresia ca potentiometrul pt bas nu are efect decat in primele 3 sferuri ale cursei, pe ultimul sfert al cursei nu creste deloc nivelul bassului, fapt ciudat deoarece la amplifurile care le mai am pe acasa chiar acolo la ultimul sfert al cursei potentiometrului are loc cresterea cea mai mare. Ar trebui modificat ceva la aceasta schema ca sa functioneze mai bine corectiile pe bas? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Am facut acest corector de ton Posteaza schema! Nu am de gind sa ma chioresc pe cablajul ala pentru a intelege ce ai gresit (probabil ai folosit un potentiometru cu caracteristica neadecvata). Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Aceata e schema, imi cer scuze, ma gandeam ca recunoasteti corectorul deoarece e de la a pagina 2 din acest topic. am folosit potentiometru liniar de 100k pe bas. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Verifica cele doua rezistente de 27K de la capetele potentiometrului. Daca sint in regula, atunci potentiometrul are o alta caracteristica decit liniara (fabricat gresit stratul rezistiv sau marcat gresit). Link spre comentariu
Neluc Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Domnule vlasin,va recomand din toata inima ,preamplificatorul corector pe care l-am postat mai sus si pe care l-am probat de nenumarate ori,nu trebuie ecranat,nu produce zgomot de fond,va functiona din prima si s-a fabricat in milioane de exemplare de peste 25 de ani,poate fi atacat cu semnal de la microfon.calculator,dvd pana la iesire de linie.Atentie,pe cablajul foto am uitat sa desenez rezistorul R8 dar in pcb care se deschide cu sprint layout se gaseste,succes. Link spre comentariu
Neluc Postat Iulie 27, 2010 Partajează Postat Iulie 27, 2010 Mii de scuze pentru post succesiv,dar din am gresit postand schema vizionata a domnului vlasin.Moderatorul poate sa stearga daca va considera de cuviinta,multumesc. Link spre comentariu
zal Postat August 11, 2010 Partajează Postat August 11, 2010 Cei care vor corecţii de ton la amplifuri, fără nici un preamplificator şi fără zgomot de fond, pot studia aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=65321&p=578892#p578892 Link spre comentariu
retrosong Postat Octombrie 10, 2010 Partajează Postat Octombrie 10, 2010 neluc si schema electrica o dai sa vedem? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum