Vizitator YO3ISS Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Salut tuturor..Am facut rost de o statie CB.. un "Midland Alan 78 plus multi".. este umblata.. are finalul scos.. si inca un condensator.Ceva trasee exfoliate.. si o bucata din textolitul pe care este prins display-ul este rupt cu tot cu trasee..Acum pe alimentare intre + si - am un scurt de 32 de ohmi.M-am uitat atent acolo unde sunt traseele exfoliate sa nu fie cumva in scurt vreunul dar nu este.Am nevoie de o schema sa vad ce piese lipsesc.. si informatii cum as putea sa depistez ce este in scurt..O sa fac si niste poze dar acum sunt acumulatorii la incarcat.Numai bine,Anddy. Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 salut, http://www.midland-spb.ru/files/Midland%20Alan-78%20Plus_sch.pdf Link spre comentariu
Vizitator YO3ISS Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Revin.. multumesc vio pentru shema .. dar acum am mai gasit si eu una care arata mult mai bine http://service.alan-germany.de/CB/ALAN7 ... ircuit.pdf Poze nu am reusit sa fac aseara pentra ca nu se terminasera de incarcat acumulatorii.. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Salut tuturor.. Am facut rost de o statie CB.. un "Midland Alan 78 plus multi".. este umblata.. are finalul scos.. si inca un condensator. Ceva trasee exfoliate.. si o bucata din textolitul pe care este prins display-ul este rupt cu tot cu trasee.. Acum pe alimentare intre + si - am un scurt de 32 de ohmi. M-am uitat atent acolo unde sunt traseele exfoliate sa nu fie cumva in scurt vreunul dar nu este. Am nevoie de o schema sa vad ce piese lipsesc.. si informatii cum as putea sa depistez ce este in scurt.. O sa fac si niste poze dar acum sunt acumulatorii la incarcat. Numai bine, Anddy. ori e scurt, aka 0 ohmi, ori are 32 de ohmi!!! Link spre comentariu
Vizitator YO3ISS Postat Decembrie 22, 2008 Partajează Postat Decembrie 22, 2008 ups.. ..dar cum sa i spun atunci..?? pentru ca totusi potrivit legii lui Ohm in cazul asta statia ar trebuii sa consume 4,6 A fara sa faca nimic. Pe diverse site-uri specificatiile spun ca in stand-by consuma 250mA. Deci ceva nu e in ordine cu ea..Numai bine,Anddy Link spre comentariu
yo9hrb Postat Decembrie 22, 2008 Partajează Postat Decembrie 22, 2008 Am mutat acest subiect la sectiunea de radioamatori. S-ar putea sa gasesti mai multe raspunsuri aici. Bafta! Link spre comentariu
BodoRF Postat Decembrie 23, 2008 Partajează Postat Decembrie 23, 2008 Pentru 32 ohmi la 12V avem un curent de 375mA.Parerea mea este sa refaci traseele si sa alimentezi statia.Apoi masoara alimentarea: "procesorului" in emitorul lui Q415 unde trebuie sa gasesti 5V, in emitorul lui Q211 aproximativ 7,5V, in colectorul Q304 o tensiune de 12V, in emitorul lui Q215(filtru riplu VCO) aproximativ 7-7,5V.Pe pinul 1 al integratului audio IC103 cred ca trebuie sa ai aproximativ 9V. Daca alimentarea este OK treci la urmatorul pas, inlocuirea etajului final RF si testarea transceiverului in RX-TX.Spor la lucru! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum