Vizitator tyby Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 salutare tuturor de pe forum!problema mea e simpla! Amp-ul are primarul pe 120vca!ma intereseaza cea mai simpla metoda pt a-l adapta la reteaua de 220vca! Multumesc in avans celor amabili sa ma ajute! sunt numai ochi! Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 simplu.dai comanda de un traf 220/120v,la puterea consumata de amplif.(sau un pic mai mare ca nu strica).vezi ca s-a mai discutat p-aici de asa ceva. Link spre comentariu
lalihifi Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 1-Daca ai loc de dat bobinaj suplimentar pe trafo mai bine bobinezi cu ajutorul cuiva care se pricepe inca o infasurare de 120v peste toate infasurile existente.Inseriezi cu primarul de 120v si scapi. 2-Vezi mai intai in interiorul amplificatorului poate ai 2 infasurari de 120 in paralel si scapi fara bobinare.Asta daca ai noroc desigur .3-Daca vrei sa nu intervii in amplificator cel mai bine arfi sa iei un AUTOTRANSFORMATOR 220v/120v(nu transformator) deoarece acesta are dimensiuni mult mai mici si e mai ieftin.Nu ai nevoie de separare galvanica deoarece aceasta exista deja in amplificator deci va fi mai bine cu autotransformator. Link spre comentariu
Vizitator tyby Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Ma gandesc serios sa ii dau o infasurare de 120 dar aici am niste nelamuriri: -primarul e bobinat la 120 si sarma are o anumita grosime care este mai maredecat grosimea aceleiasi sarme daca ar fi fost bobinat trafu pentru 220 - eu o sa il bobinez automat cu o sarma mai subtire in functie de locul existentIntrebarea mea este: E vreo problema daca cele doua infasurari au diametrul sarmei diferit si daca da sa imi spuneti si mie! bafta! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 18, 2008 Partajează Postat Decembrie 18, 2008 Nu, chiar se practic? metoda asta la bobinarea industrial?. Alegi sîrma care are curentul la jum?tate fa?? de cea existent?.Mai complicat e cu spa?iul existent în gaur?, nr de spire ?i sensul de bobinare.La sfîr?it, siguran?a de re?ea se pune la jumate din valoarea celei ptr. 120V.Aten?ie dac? are filtru sau condensatori pe re?ea, trebuie schimba?i. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum