spinach Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 AtMega32-Se poate utiliza prezenta [da/nu] referintei externe pentru analogic in programul digital fara a mai avea o conexiune externa care ar ocupa un pin ?Adica prin program sa se poata aloca diverse conditii functie de prezenta [da/nu] a referintei externe , inclusiv un mod de sleep ? Link spre comentariu
Laci Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Raspunsul este: da poti sa faci asta, pentru intrare ADC selectezi MUX[4..0] 11110 (1.22V) daca ai referinta externe de ex. 2.5V atunci o sa ai o valoare de ex. 512 daca nu, este tras spre masa sau prin divizor o alta valoare => o sa ai o alta valoare masurata. Dar nu poti sa faci wake-up trigger asa, pentru ca totul este facut din soft. Poti sa faci cu un ADC complete interrupt sa se trezeasca din ADC noise reduction mode, faci masurarea daca nui vref extern inapoi in sleep, doar CPU este oprit nu stiu daca iti ajunge. Link spre comentariu
spinach Postat Decembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Folosesc ref=4.01 v ; inca nu am inteles nimic ! Link spre comentariu
Laci Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Pai daca nu ai inteles nimic! Atunci te descurci singur!!!! Pai tu ce crezi ca e sunt platit sa-ti explic, ca tu vrei acum repede mura-n-gura.Studieaza pdf-ul si citeste postul meu mai atent, ca-i in detaliu descris, pana nu stii cei un ADC ce sa-ti explic? Vai ce boala am pe userii ca tine care intreaba ceva da domnle' acuma repede ca n-am timp... Ce parte nu ai inteles? Ai trecut macar de prima linie? Link spre comentariu
spinach Postat Decembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Imi pare rau ca te-ai suparat . Dupa parerea mea cam asta ar fi tinta pentru forum , respectiv schimb de idei ;fiecare are un nivel de cunostinte in domeniul discutat si evident daca eram doctor in problema nu puneam intrebarea . Si la scoala se intimpla ca elevul sa nu inteleaga explicatia profesorului ; se supara profesorul ? Link spre comentariu
Laci Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Nu scrie cu semnul !, ti-am dat solutia, selectezi ca intrare 1.22V VBG, este o referinta interna. cum funcioneaza un ADC: iti da o valoare relativa fata de vref, daca vref este de 2.56 si ai la intrare 1.28 atunci esti la jumatatea scalei. Ce se intampla daca referinta este de 4V si la intrare ai 1.22V ai o valoare: 1.22/(4/1024), asta-i cazul in care ai conectat referinta, cand nu conectezi, este tras la GND de o rezistenta externa si ai 1.22/(0/1024) = 1024 valoare maxima.In general se considera ca referinta este fixa, dar in cazul asta intrarea este fixa, si referinta varieaza.sper ca acum intelegi.Da, scopul unui forum este schimb de idei, dar trebuie facut intr-un mod respectuos.Intrebarile sa fie formulate corect si in detaliu, "nu am inteles nimic" este tip mesaj tip chat, puteai sa spui ce parte nu ai inteles. Link spre comentariu
spinach Postat Decembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2008 OK. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum