payty Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 salutare tuturor. Am postat si in alta parte a forumului aceasta intrebare, dar negasind raspuns, am zis sa deschid si aici un topic. Am facut programatorul de pic-uri bobtech (e descris pe aici pe undeva la sectiunea microcontrolere). Nu sunt prea experimentat in electronica dar inteleg cat de cat. Am programat un pic 16f628 si totul pare sa fi ok. Ideea e ca montajul in care vroiam sa il folosesc nu a mers (e un stroboscop auto, pentru masurarea avansului centrifugal in functie de turatie) si am inceput sa descompun in parti componente montajul. schema este aici: http://a110a.free.fr/SPIP172/article.php3?id_article=10 Intr-o prima faza m-am intrebat daca desi softul de scriere(jdm - icprog) mi-a zis ca totul s-a scris corect in PIC, totusi sa il cred pe cuvant. Scrierea am facut-o cu tot cu verificare, dar cand am incercat sa citesc datele scrise in PIC, a rezultat un fisier binar care nu seamana cu cel original. Ma poate ajuta cineva in sensul asta? adica sa imi zica daca sa ma bazez pe acel mesaj dat de program? Am sa revin si cu alte intrebari, dar macar punctul de plecare sa fie lamurit. Am facut si o simulare in Proteus ca sa vad daca softul e bun si daca simplific schema la maxim, adica las doar afisajul si pic-ul, merge, adica macar afiseaza pe ecran un mesaj de intampinare. Incercand direct pe montajul meu, adica sa conectez doar pic-ul la ecran, cum am facut in proteus nu a mai mers. Am pus toate conexiunile de masa, alimentare si ce mai era nevoie (am vazut ca proteus simplifica mult chestia, eliminand de exemplu nevoia de a mai pune si alimentare pt montajul simulat) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum