Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum leg un potentiometru?

Asi

Postări Recomandate

Am renuntat la ala cu display ca ,costa mult si pentru ce am nevoie nu se merit .Voi incerca sa le fac eu.Ma duc acuma sa ma interesez de ventilatoare si o sa va zic ce am gasit 

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

Am.gasit un ventilator de 0.20A  cu trei fire si cu doua fire ,ce pontentiometru imi trebuie la ce putere si rezistenta la fel la ce putere si daca se poate sa mi aratati o schema.Va multumesc.Mono sau stereo trebuie  sa fie pontentiometrul?

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

:)

In primul rand ai nevoie de doua ventilatoare? Esti sigur ca unul nu face fata? In al doilea rand ai nevoie de un mic montaj care sa iti comande acel ventilator, dupa cum s-a mai spus mai sus, deci degeaba iei doar potentiometru stereo, nu vei reusi sa faci nimic cu el.

Link spre comentariu

Pai pune trei si o sa fie si mai buna.

Bun, momentan nu da banii pe nimic. In ce stadiu esti cu carcasa? Poti pune o poza cu cutia? Esti sigur ca daca ii faci niste gauri si sus si jos, pentru ca aerul sa circule natural, mai are nevoie de racire? In primul rand termina cutia, monteaza aparatul in ea, efectueaza gaurile de aerisire si testeaza-l in forta, vezi cat de mult se incalzeste, poti folosi un termometru auto, care are sonda pe fir, poti baga sonda in cutie si sa vezi la ce temperatura iti ajunge. 

Dupa ce faci toate astea, te ajut si cu modulul pe care il vrei si cu ventilatoarele, gratis. Tu doar fa ce te-am rugat.

Link spre comentariu

Cutia e la stagiul se terminare m ai trebuie sa cumpar sursa in comutație i am dat niste gauri in spate.Am facut si instalatia electrica in cutie

Editat de bogdan Iacob
Link spre comentariu

RealAlex.Pai nu-i prea ajung numai gauri in spate.Aerul trebuie sa intre si sa iasa.Dupa ce pune poza ar trebui sa-i indicati unde sa mai faca niste gauri.Aia dupa ce vedeti cum arata cutia.

Multe constructii de amator nu au aerisire buna.Buba vine de la faptul ca gaurile dreptunghiulare sunt greu de facut manual.Lumea se plictiseste sa dea o multime de gauri simple...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări