Vizitator dukuletz Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Am si eu o intrebare despre potentiometru sau semireglabil, daca vreau sa am o rezistenta in jur de valoare 47 KOhms, ce valoare la semireglabil trebuie sa iau? Link spre comentariu
sho_gun Postat Ianuarie 19, 2010 Partajează Postat Ianuarie 19, 2010 Am si eu o intrebare despre potentiometru sau semireglabil, daca vreau sa am o rezistenta in jur de valoare 47 KOhms, ce valoare la semireglabil trebuie sa iau?Evident, o valoare mai mare sau egala cu 47KOhms Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Ianuarie 20, 2010 Partajează Postat Ianuarie 20, 2010 Ms pt raspuns, dar de ex pentru un pot de 47K, cam ce plaja de rezistenta are? Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 (editat) Buna ziua ,vreau sa pun la doua ventilatoare de pc un pontetiometru ca sa regleze puterea rotatiilor.Cum leg pontetiometrul la ventilatoare si daca as putea gasi un display ca sa mi afiseze si turatiile. Nu le voi folosi la calculator imi trebuie ca sa racesc altceva.Ce grosime de cabluri pot sa folosesc sau as putea sa folosesc si 1.5 myf Editat Septembrie 6, 2020 de bogdan Iacob Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Depinde de ventilatoare, unele au trei fire şi unul e folosit pentru reglt turaţia.Cele cu două fire nu pot fi reglate doar cu un simplu potenţiometru, în cel mai rău caz trebuie reostat, adică o rezistenţă reglabilă de putere.De afişat turaţia e mai complicat, trebuie un modul aparte doar pentru asta, iar acela nu poţi să-l faci sau montezi singur, caută un electronist priceput care să te ajute. Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 (editat) Am gasit o schema pe net si cred ca ceva de genul trebuie sa fac si eu.Oricum renunt la ideea cu acel display.Voi cumpara doua din acelea cu 3 fire Editat Septembrie 6, 2020 de bogdan Iacob Link spre comentariu
vijelie02 Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Acum 16 minute, validae a spus: unele au trei fire şi unul e folosit pentru reglt turaţia Gresit. Firul al treilea este pentru citirea turatiei. Turatia se regleaza la fel ca si in cazul celor cu doua fire. La cele cu 4 fire se poate regla turatia prin pwm. 2 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 (editat) Vezi ca exista controlere de ventilatoare pt PC iar unele dintre ele (majoritatea) merg fără a fi conectate la calculator, le trebuie doar alimentare 12V sau la unele și 5V. Pt afișarea turației se poate alege un astfel de controler care afișează și turația dar trebuie ventilatoare de PC cu 3 sau 4 fire. In cazul tău cred ca asta e singura varianta aplicabila. Editat Septembrie 6, 2020 de sesebe 2 Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Si nu as putea sa pun eu un pontentiometru.Dupa scheama data de mine? Link spre comentariu
vijelie02 Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Cati W are ventilatorul? Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 (editat) Nu le am cumparat deocamdată.Voi cumpara doua din acestea Editat Septembrie 6, 2020 de bogdan Iacob Link spre comentariu
vijelie02 Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 (editat) Pai si atunci ce discutam? Cum putem sa te ajutam? Raspunsul cel mai corect a fost a lui @sesebe Ai apelat la google cautantd Fan controller ? Editat Septembrie 6, 2020 de vijelie02 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Dacă pui un potenţiometru, e posibil ca curentul cerut de ventilator să deterioreze cursorul şi porţiunea de contact cu rezistenţa variabilă.Potenţiometrele nu sunt făcute să suporte curenţi prea mari.Dacă nu ţii cont de ce ţi se recomandă, fă cum vezi pe net şi vei învăţa pe calea mai grea, arzând componente.. Link spre comentariu
bogdan Iacob Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Voi intreba maine la magazinul de unde le cumpar si voi zice aici pe.forum Link spre comentariu
RealAlex Postat Septembrie 6, 2020 Partajează Postat Septembrie 6, 2020 Cauta pe net "Fan controller pentru ventilatoar pc ", gasesti multe module special facute pt ce doresti tu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum