criss Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 dupa ce am schimbat intre ele cele 2 baterii, pe una dintre ele la recunoscut(asa din senin), mentionez ca la inceput nu-l recunostea si tinea cam o jumatate de ora, dar acuma nimic..nici 2 minute de functionare windowsul ma avertizeaza ca de la 100% a scazut la 3% si nici dupa ce atasez incarcatorul nul incarca calumea :( acuma astept sa-mi vina comanda de componente pt a face interfata. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Daca nu platesti,si nu ai cum sa clonezi o alta baterie cam degeaba.Eu acum am o baterie ce o citesc si pare ok (model,capacitate,voltaj) insa laptopul nu o recunoaste (laptopul e ok si cu baterie buna nu face probleme).Daca nu ma insel (trebuie sa verific) la o baterie ok programul imi citeste ceva gen manufacturer data,dupa un reset al controlerului programul citeste voltajul elementilor.Cum la Dell partea de incarcare e controlata prin SMBUS,daca laptopului nu-i place de baterie sau incarcator nu va incarca. Link spre comentariu
Vizitator nasul Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Poate sa fie si ca are mai multe celule decat vechea baterie a laptopului... sau poate ti s-a stricat sistemul de reincarcare a bateriei. Link spre comentariu
criss Postat Martie 12, 2011 Partajează Postat Martie 12, 2011 Nu cred ca este stricata! este aceeasi model de baterie ca si cea originala(PC764 Capacity 56WH Li-ion (11.1V) 6 cell) si ea fiind fabricat de DELL.problema este ca la momentul achizitiei acestei baterii (second) nu l-a recunoscut si mi-a mers bine, cel putin 15min mi-a tinut. acuma cum l-a identificat nu mai imi incarca corect.(in momentul ce schimbam intre ele bateriile ca sa nu imi moara elementii s-a intamplat acest lucru). eu tind sa cred ca in memoria microcontrolerului s-a stocat nr maxim de incarcari si acuma bateria este considerata nefunctionala. Link spre comentariu
Vizitator Albert-M Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 salut , nu are cineva un crack la sbworkshop? ca cu demo nu se poate face mimik numai sa dai un battery info , nu func. read flash , reset flash ... etc Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Crack nu se gaseste.Era ceva pe un forum chinez,l-am luat dar nu face nimic.Eu tocmai am reparat bateria la Dell-ul meu.Am gasit intr-un Compaq vechi partea electronica cu BQ2040 si 24C02 (de fapt erau 2 montaje distincte,unul ingust si lung cu BQ2040 ce tine de partea software a bateriei si unul mai patratos cu un termistor pentru laptop si ceva montaj de protectie cred)Montajul cu BQ l-am conectat la conectorul bateriei si la elementi,am schimbat rezistenta sunt pentru a nu ma complica prea mult cu recalcularea parametrilor bateriei,am modificat unele adrese din memorie cu datele bateriei,a mai fost nevoie sa pun un semireglabil multitura (dupa exemplele din datasheet,era 499k sau dupa calcule si rezistente facute tot nu citea bine tensiunea bateriei)Acum sa vad ce a iesit.In BIOS apare ca totul e OK,laptopul merge pe baterie,o incarca.De acum totul depinde de elementi,am impresia ca o grupare de 3 in paralel e cam slaba. Link spre comentariu
Vizitator pintea Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Buna ziua,stie cineva cum se poate reseta o baterie la un laptop Compaq n610c?Am citit Atmega 24c01A si mai departe am ramas blocat.Atasez datele bateriei si bin-ul citit:Compaq spare 232633-00114,4V 4.0AHrPIC16c36 si BQ2050h Link spre comentariu
Vizitator MasterT Postat Iulie 13, 2011 Partajează Postat Iulie 13, 2011 Buna ziua,stie cineva cum se poate reseta o baterie la un laptop Compaq n610c?Am citit Atmega 24c01A si mai departe am ramas blocat.Atasez datele bateriei si bin-ul citit:Compaq spare 232633-00114,4V 4.0AHrPIC16c36 si BQ2050hUnde este bin-ul atasat? Link spre comentariu
khrystyan Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 La un laptop FSC V6535, a facut cineva?Stie macar cineva sa-mi spuna cum se decapseaza bateria?Ma ocup eu in rest de schimbat elementi si reprogramat EEPROM. Link spre comentariu
dj_dexter1975 Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Salutare tuturor,am si eu u Dell Latitude d630,de u timp u mai icarca bateria,merge doar cu adaptorul care este tot dell.In bios recuoaste bateria dar zice ca nu se icarca.De vreo 2 sapt.a inceput sa-mi afiseze la porire o eroare ca are adaptor necunoscut,si sa dau F1 petru cotinuare,apoi dupa cateva zile a disparut acest avertisment si abia acum mi-am dat seama ca bateria nu se mai incarca.Vreau sa mentioez ca in bios nu-mi recunoaste adaptorul (mufa cu dublu perete si un ac in mijloc)desi pana acum era ok.Astept pareri ...multumesc anticipat Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Daca nu recunoaste incarcatorul nu incarca.Probezi cu alt incarcator.Cel mai probabil ai intrerupt firul de la pinul central,prin el comunica laptopul cu o memorie din incarcator.Sau e de la mufa de pe placa,contact intrerupt,pin dezlipit ... Link spre comentariu
dj_dexter1975 Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Da,asa este...firul de la pinul central era intrerupt ,desi nu-mi dau seama cum s-a putut intrerupe(si ciudat ca nu in zona de la capete,adica langa mufa sau la iesirea din incarcator) ca pare destul de flexibil si ''sanatos''.Era ultima varianta la care ma puteam gandi,m-am temut sa nu fie problema la mufa din laptop Acum imi ramane doar sa inlocuiesc cablul dar ma intreb daca are mare importanta daca e ecranat sau nu multumesc pentru indicatii.....numai bine si sanatate! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Nu stiu dar presupun ca un cablu ne-ecranat poate duce la ceva erori de comunicatie,aici fiind vorba de o memorie citita de laptop..Rezultatul depinde de mai multi factori,posibil sa mearga si un cablu ne-ecranat,nu am testat asta vreodata.Daca nu-l poti inlocui,poate merge scurtat,folosesti partea de la mufa pana la intrerupere,asta in caz ca nu e prea scurta. Link spre comentariu
dj_dexter1975 Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Nu merge scurtat pentru ca stiu sigur ca nu e intrerupt la extremitati,deci poate fi oriunde si nu risc sa-l tai.....si-asa l-am taiat in 2 locuri (langa mufa si le ies.din inc.)mai bine am despicat un cablu ecranat de semnal,si am facut legatura la pinul central prin acesta(bine-nteles folosind ecranajul legand la masa)Acum totul functioneaza perfect,incarca si tine bateria cam 2ore si 30 de min. Link spre comentariu
criss Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Buna, Azi mi-a decedat si cealalta baterie, dar spre deosebire ce prima aceasta nu imi mai functioneaza deloc. adica dupa ce o deconectez de la retea moare pe loc, chiar si biosul se reseteaza cu ea. Acuma folosesc vechia baterie pe care am desfacuto pt teste dar doresc sa o inlocuiesc cu una noua(nu am carcasa completa la ea si imi atarna). In romania m-am uita pe la magazine dar pretul cerut pe ea este extrem de mare, peste 200ron si nici originale nu sunt. Am gasit pe e-bay ceva baterii care sunt destul de ieftine 100Ron, nu sunt originale dar sunt noi si se da 1an garantie. Acuma intrebarea: ce spuneti de aceste baterii? oare mai are acel contor integrat? sau sunt gen cartusele de la epson cand le scoti se reseteaza. http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-9-Cell-Battery-DELL-LATITUDE-D620-D630-D640-/330585236046?pt=UK_Computing_LaptopsAccessories_LaptopBatteries&hash=item4cf86a624e Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum