Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme cu bateria la laptop dell

niku_dj

Postări Recomandate

am un dell inspiron 1300 care nu recunoaste bateriase poate sa fie "controlerul" de pe baterie de vina?acumulatorii propriu zisi nu cred ca sunt prea forjati ca a fost folosit mai mult timp in priza...stie cineva ce poate sa aiba si cum pot sa il "rezolv"?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

14

• gabiz_ro

11

• Electron

4

• pavcostel

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Inainte de toate trebuie sa cauti sa probezi cumva alta baterie sigur buna. Sau si mai bine aceasta baterie pe laptop compatibil. Asta exclude conexiuni si alte minuni. In schimb va trebui sa desfaci bateria, lucru neplacut. Trebuie vazut apoi ce si cum. De regula este un eeprom, un procesor rudimentar si ceva specializat. Plus siguranta PTC si siguranta termica. Daca nu ai ceva tensiune pe ea e posibil ca sa fi fost supraincalzita si sa aibe siguranta arsa. Sau mos-fetul aferent on/off.Bafta!Costel

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Eu am un DELL Latitude D630 si nu am adaptor original pt el, il folosesc cu un adaptor de HP cu care laptopul functioneaza, dar bateria nu se incarca. E posibil sa fie de la adaptor? Sau e o problema mai serioasa?

Link spre comentariu

Ce mufa este? cu trei pini? In general trebuie sa ai in mod real tensiunea si curentul specificate.Ca este sau nu original, depinde. La unele am vazut ca al treilea pin e pur si simplu in aer, se face determinarea puterii alimentatorului intern in laptop. Trebuie sa stii sigur ca bateria e buna si originala intai!Bafta!Costel

Link spre comentariu

Mufa din laptop este cu mai multi pini, mufa adaptorului HP este simpla, cu un pin in mijloc, dar ea intra in mufa din laptop si furnizeaza tensiune. Nu am mai vazut pana acum adaptoare pt DELL ca sa-mi dau seama, e posibil sa fie din cauza adaptorului HP (cum spuneam,are un singur pin) ?Imediat ce scot adaptourul din laptop acesta se opreste instantaneu.

Link spre comentariu

Am verificat si in BIOS si nu recunoaste bateria. Din ce am vazut eu bateria e cea originala. Cred ca am aceeasi problema ca si niku_dj.

Practic, acel controller se reseteaza prin faptul ca nu mai primeste tensiune de la baterie? Sau trebuie sa intervin suplimentar asupra lui?

Link spre comentariu

In cazul meu nu a fost nevoie sa mai umblu la baterie, am rezolvat problema conectand laptopul la un incarcator DELL original si totul a mers bine, acum bateria mea se incarca. Multumesc tuturor pentru ajutor, sper sa se rezolve si la ceilalti!

Link spre comentariu
Vizitator Marian Popescu

SALUTARE!bine v-am gasit pe voi toti de pe acest forum care sper sa mi ofere raspuns la problema mea.Situatia sta in felul urmator:am un hp 530 de 1 an jumate(xp sp3).de aproximativ cateva luni, mi se intampla ceva ciudat la bateria lui ,in sensul ca laptopul se opreste atunci cand bateria mai are aproximativ 75-80% energie.Ar putea fi de la faptul ca in vara asta am jucat flight simulator(un joc de la microsoft care mananca foarte mult-spre exemplu are 9 gb neinstalat si 15 gb instalat) de cateva ori avand laptopul pe baterie?Am incercat sa desfac bateria insa e lipita foarte bine...niste prieteni mi au spus ca r putea fi lipita cu ultrasunete.cam asta ar fi problema mea...acum,as dori daca se poate sa incercati si voi sa mi dati niste sfaturi sa ies si io din nesansa de a-mi cumpara o alta baterie care e al naibii de scumpa...mersi frumos si astept topicurile voastre...

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

desfaci bateria si stai linistit nu e lipit cu nici un ultrasunet , cine vrea sa ilocuiasca acumulatori de 3V-2.5A le gasisti pe siturile unde se vand piese de avioane teleghidate. Si eu am avut asemenea probleme cu o baterie de la dell a naibi dupa un an de garantie fiindca atata dau astia de la emag la baterie a mai mers 2 luni si a picat parca a fost un facut :d , am procedat la fel cum au facut ceilalti colegi si anume am desfacut bateria am desfacut legaturile am probat cu un far de masina sa vad daca bateria mai are capacitate am lasat vreo 15 minute ca tensiunea de pe circuitul din baterie implicit din biosul ei sa se reseteze. Am montat la loc si tine acuma 2 ore . Cine e nebun sa dee 4-5milioane pe o baterie ca cica bateria e stricata e problema lui si oricum mai mult de 1 an nu l tine parca ar fi programate special sa pice :PVedeti ca celulele din baterie sunt montate in paralel pentru a asigura un curent mare pentru descarcare.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am aceeasi problema cu bateria de la un dell 1525 dar .... surpriza nici una din solutii nu functioneaza in cazul meu. am incercat sa incarc elementii separat , se incarca corect si au un curent decent, am tensiune 10,8v pe cele 6 celule si la iesire de pe placa cu de incarcare este 0. ce pot face mai mult, bateria o recunoaste laptopul (0 % charged) charging dar ... scot alimentatorul care e original si se opreste cam in 2 secunde.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator djtheone

salut la toata lumea!cu toate ca subiectul este postat de ceva vreme o sa incerc sa gasesc si eu o rezolvare la problema mea.am un mini laptop Packard Bell ZG5 Dot luat dintr-un amanet si nu ii mai functioneza bateria deloc.stiu laptopul din decembrie 2009,bateria era in perfecta stare de functionare atunci ca l-am testat putin sa vad ce e de el,problema este ca de adunci si pana acum cateva zile cand l-am luat nu a mai fost incarcata bateria.acum imi zice ca ca bateria este necunoscuta dar exista acolo si ca este 0%.am citit pe forum mai multe posturi si le=am pus in aplicare,cum ar fi: am desfacut bateria am decuplat motajul de pe celule (3 la numar) am masurat tensiunea in ele era dar foarte slaba si l-am incarcat individual ca dupa sa am pe fiecare 3,42 V si pe toate 3 celule 18A.am lasat montajurl cam 1 ora fara tensiune in el dupa care am lipit celle 4 fire la loc dar nu s-a intamplat nimica.am pus alte celule de pe alata baterie de laptop care se corespondeau la parametri si tot asa.am masurat tensiunile la iesire din montaj si sunt tensiuni cu 0,42v, 1.29 v,1,29v fiind cea mai mare.ce as putea face in afara de a cumparata alta baterie sau daca mai este ceva de facut?Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator zalmoxiss

Salut voinicilor si bine v-am gasit, am citit tot topicul dar nu am gasit rezolvare la problema mea, si anume :Am un laptop Dell xps m1330 (cel cu mare probleme de evacuarea aerului cald) care nu mai recunoaste bateria. Nu m-ar deranja asta foarte tare deoarece il tin mai mereu acasa pe birou, dar dupa ce placa de baza a murit subit( o problema des intalnita) si schimbata cu o alta, as fi dorit sa-i fac un update de bios unde ar mai usura procesorul sa nu mai galopeze si implicit caldura mai putina. Numai ca in urma rularii programelului de update de bios nu mi se da voie pe motiv ca e nevoie musai de acea baterie in laptop, cu toate ca el este conectat la priza. Intrebarea mea este daca voi stiti o cale cumva sa pacalesc laptopul ca totusi bateria ei este acolo si sa-mi se de-a voie sa-mi fac update-ul?...sau este vre-un locas in baterie ca sa o pot desface deoarece pur si simplu nu-mi dau seama cum ati reusit voi sa o desfaceti ca sa aveti acces la interior. Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

1. se poate upgrada biosul si fara baterie/incarcarcator(doar unul dintre ele trebuie sa fie) foarte usor!

L-am facut pe un Dell D620 caruia nu ii identifica bateria, desi functioneaza cu ea. am rulat acel program dar dadea eroare de lipsa baterie asa ca am facut cateva investigatii pe net pana ce am gasit solutia:

descarca noua versiune de bios in => C:\ (dezarhoveazal daca este cazul) ruled cmd.exe iar in ea executi urmatoarea comanda:

C:\noua_versiune_de_bios.EXE /forceit

2. Iar acuma o problema de a mea cu Dell Latitude D620(am ultima versiune de bios pe ea). Cum am mentionat mai sus am probleme cu bateria laptopului: PC764 Capacity 56WH Li-ion (11.1V) 6 cell, nu imi este identificat in bios, se incarca(cam anapoda, cateodata imi tine 1h iar alteori 10min si moare) si partea proasta este ca nu ma avertizeaza windowsul ca bateria este pe descarcate, in aceasta luna am pus de 5x windowsul si m-am saturat de ea, cum nu pot sa il tin la alimentare 24din24 caut ceva metode de a rezolva aceasta problema. tind sa cred ca bateria este in regula (ceva refurbish) avand in vedere timpul de stocare variabil(1h...10min). momentan lucrez pe un incarcator de masina dar din pacate cu cat ma documentez mai mult regret achizitionarea laptopurilor Dell. (alimentatorul contine o memorie care se auto-identifica) asa ca momentan acest proiect stagneaza.

dar as mai incerca sa resetez controlerul din baterie doar ca inca este in garantie lapropul(l-am luat second) desi pe baterie nu am garantie dar nu il pot desface, adica sa las urme.... poate cineva sa ma ajute cu o indrumare cum as putea desface bateria fara sa o zgariu sau sa las urme pe ea?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări