Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare statie de lipit

nightmare

Postări Recomandate

• Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

15

• ssilvviu

8

• Stefan

5

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

@nightmare ii iei dimensiunile varfului (deci il desfaci din letcon) si incepi sa cauti prin magazinele on-line un varf care sa se potriveasca. asta seamana cu cel de la gordak dar nu stiu dimensiunile, preferabil sa cumperi ceva pe care scrie "long life" (am vazut pe tme niste varfuri super dar preturile sunt :speriat )

@ssilvviu nu am lucrat prea mult timp cu statia gordak dar la banii aia chiar nu poti cere mai mult:

parere personala - cam zgomotoasa suflanta (deoarece uneori carcasa intra in rezonanta cu pompa de aer) dar in rest pare ok, aaa si am mai avut o mica problema cu strangerea varfului (filetul nu era bine realizat)

parerile altora (nu stiu daca asa este) : rezistenta de la suflanta se arde cam repede si nu incalzeste suficient :nas:

Link spre comentariu

Multumesc! O sa incerc sa caut un varf de calitate, pentru ca as prefera sa fac ceva mai mult de 3 lipituri fara sa se deterioreze varful. Chiar daca dau 30-50 lei pe un varf, daca tine mult e mai bine decat sa dau de 100 de ori cate 7 lei pe unul ieftin.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

DA. Lucru eu cu un gordak de vre-o 5 ani. Singura solutie adevarata e sa iei un varf si o bucata de cupru si sa cauti un strungar. Per total statia este foarte buna, dar varfurile sunt extrem de proaste. SI de tinut minte, ca am un weller care a fost o caciula de bani si a trebuit sa adopt aceeasi solutie ;).

Link spre comentariu

Se pare ca pana la urma asta e... caut strungar. Varful original mi-a rezistat la cateva lipituri dupa care s-a deteriorat intr-un hal barbar si oricat l-as curata si cositori nu rezista mai mult de 2 minute in stare de functionare. Si tocmai facusem un montaj cu un display de 3310 si nu am cu ce lipi display-ul acum.

Link spre comentariu

Se pare ca pana la urma asta e... caut strungar. Varful original mi-a rezistat la cateva lipituri dupa care s-a deteriorat intr-un hal barbar si oricat l-as curata si cositori nu rezista mai mult de 2 minute in stare de functionare. Si tocmai facusem un montaj cu un display de 3310 si nu am cu ce lipi display-ul acum.

asa repede a decedat varful ? dar ce ai lipit cu el.eu am o chinezarie de letcon care tine verful de un an si a fost muncit dar chiar arata bine.offtopic: ai facut termometru cu display de 3310?
Link spre comentariu

Nu termometru... probabil urmeaza si ala. Am facut montaj cu care leg display-ul de 3310 pe portul paralel ca sa afisez diverse lucruri.De lipit nu am lipit nimic deosebit, doar ca la prima incalzire a inceput deja sa-si schimbe culoarea si cositorul pe care l-am pus pe el a tinut inca 10 minute dupa care s-a dus.

Link spre comentariu

Nu reusesc sa gasesc acum post-ul respectiv, dar daca e vorba de inmuiat in sacaz si apoi cositorit am facut deja asta, dar nu am avut sacaz si am folosit pasta decapanta si probabil aia i-a fost moartea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Gordak 925 am luat si eu pana la urma.M-am jucat cam 2 ore cu ea aseara... prima parere destul de buna.E foarte silentioasa, debit bun de aer, letconul lucreaza destul de bine, varful.... deocamdata e ok si nu vad de ce ar putea sa se strice curand.Spunea cineva mai sus ca sunt galagioase. A mea avea chiar o atentionare scrisa sa demontezi suruburile de transport. E ca la masina de spalat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări