nightmare Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Am cumparat recent o statie de lipit cu aer cald Gordak 952-A. E prima data cand folosesc asa ceva si nu inteleg de ce ciocanul de lipit al statiei nu topeste fludorul de nici o culoare, nici macar setat la 480 grade. Daca ating fludorul putin mai sus de varful ciocanului se topeste instantaneu, dar in varf de tot nu are temperatura suficienta. E ceva in neregula cu statia, e varful ciocanului de vina, sau gresesc eu ceva? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 incearca sa cureti varful,cu buretele ala umed intainu-s depuneri negricioase pe vaful varfului?(chiar daca suna cam ciudat ) Link spre comentariu
nightmare Postat Decembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Am incercat sa curat cu buretele. Am incercat si sa acopar varful cu cositor dar nu prea aseaza pe el. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Cum arata cositorul ala? E ca o sarmulita de maxim 2 mm diametru sau e ca o bara groasa cat degetul? Sper ca nu incerci sa pui cositor pe varful care sufla aer... Link spre comentariu
nightmare Postat Decembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2008 E fludor de 1 mm cu 60% Sn si cu flux. Sunt incepator in folosirea statiei de lipit, dar am mai lucrat montaje cu pistolul, deci slabe sanse sa fiu atat de batut in cap incat sa pun fludor pe duza de aer cald. Link spre comentariu
nightmare Postat Decembrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Pana la urma am rezolvat problema in felul urmator: am sters bine cu buretele umed din dotarea statiei, am inmuiat varful in pasta decapanta, am topit mai mult fludor cu aer cald si am inmuiat varful in el. Acum merge perfect. Se poate inchide topicul Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 19, 2008 Partajează Postat Decembrie 19, 2008 sa nu mai foloseti pasta decapanta la electronicaESTE COROZIVA !!!!adica in timp iti mananca traseelefoloseste colofoniu(sacaz) Link spre comentariu
ssilvviu Postat Decembrie 25, 2008 Partajează Postat Decembrie 25, 2008 Sunt bune de ceva statiile astea sau arunc banii de pomana?Ca ma bate gandul sa imi iau si eu una. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 25, 2008 Partajează Postat Decembrie 25, 2008 Sunt bune de ceva statiile astea sau arunc banii de pomana?Ca ma bate gandul sa imi iau si eu una.sunt foarte bune, dar trebuie sa ai nevoie de o statie. banii ii arunci "de pomana" doar daca ii dai pe o statie "foarte" chinezeasc . avantajul la o statie este temperatura reglabila si constanta (in anumite limite) pe varfeu prefer sa imi fac una (am toate componentele dar nu am chef sa le ansamblez) . momentant nu am simtit nevoia unei statii chiar daca am lucrat cu o statii, pot spune ca se simte diferenta la cablajele cu trasee foarte subtiri si care se pot exfolia usor sau la smd-uri ( letcon+suflanta gordak 952 - aia cu afisaj :rade - calitate jalnica dar ieftina ) Link spre comentariu
ssilvviu Postat Decembrie 25, 2008 Partajează Postat Decembrie 25, 2008 Calitate jalnica adica fac 10 lipituri cu ea si o pot arunca?Nu e nimeni care sa fi avut de-a face cu o astfel de chinezarie? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 25, 2008 Partajează Postat Decembrie 25, 2008 varf de foarte proasta calitate, controlul inadecvat al temperaturii sau chiar probleme la izolarea galvanica fata de reteaua electrica. nu chiar zece lipituri dar daca tot dai un ban sa il dai cu folos. Link spre comentariu
nightmare Postat Decembrie 26, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2008 Am vorbit cu cineva sa-mi aduca un varf de calitate mai buna care sa se potriveasca la ea, pentru ca intr-adevar varfurile originale sunt jalnice. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 26, 2008 Partajează Postat Decembrie 26, 2008 stef poti sa ma contactezi pe privat in legatura cu schema la statia aia? Link spre comentariu
ssilvviu Postat Decembrie 26, 2008 Partajează Postat Decembrie 26, 2008 La acelasi pret imi pot cumpara un Weller, fara aer cald.Cam ce ati alege in locul meu? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 26, 2008 Partajează Postat Decembrie 26, 2008 La acelasi pret imi pot cumpara un Weller, fara aer cald.Cam ce ati alege in locul meu?normal ca weller dar la ce pret te referi ? gordak-ul cu suflanta e 215 lei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum