Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de VU-METRE

Postări Recomandate

• Răspunsuri 609
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 săptămâni mai târziu...

am realizat schema de aici http://www.vellemanprojects.com/downloa ... _mk115.pdf dar nu prea vrea sa functioneze

personal cred ca de vina este microfonul. am pus un microfon electret dintr-un casetofon si nu reactioneaza. sta aprinse primele doua leduri iar al 3 lea pe jumatate. am scos microfonul si cind ating firul cald cu degetul se aprind vre-o doua leduri. cine ma poate ajuta sa ii dau de cap.? atasez desenul cablajului ( nu l-am facut eu , m-a ajutat dl. geluvis caruia vreau sa ii multumesc pe aceasta cale). singura modificare pe care i-am adus-o schemei este faptul ca am cuplat fiecare led cu inca unu in paralel

Link spre comentariu

incearca sa pui in locul microfonului un difuzor miniatura sau un microfon de la un telefon vechi, dar sa fie izolat electric... cum e in schema atashata...bati cu degetul in membrana si daca se aprind toate incepi sa vorbesti la el, mai reglezi si din semireglabilul ala, la extremitati sa vezi unde-i mai sensibil...

Link spre comentariu

am facut modificarea cum ati spus, dupa care am legat o casca de la un mp3 player. intradevar a inceput sa seziseze cind vorbeam in el. lucreaza binisor crescindu-i tensiunea (semireglabilul e pe zero). ce ii pot face ca sa il fac mai sensibil si sa functioneze la 3 volti asa cum a fost proiectat. pe mine ma intereseaza sa functioneze pus undeva in camera nu sa fiu nevoit sa vorbesc in el.

Link spre comentariu

?la e analizor grafic . E ceva mai mult decât vu metru. Personal îmi place mai mult analizorul grafic cu leduri . E descris unu aici pe site destul de interesant. Solu?ii la problema mea? :da

Ce e asa de greu ?Ii faci un amplificator de microfon !Chiar nu te-ai prins ?Acum sa nu intrebi care ca nu-ti raspunde nimeni !Exista google.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări