peace Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 In schema de mai sus este foarte clar cum se alimenteaza. Link spre comentariu
pitiay68 Postat Februarie 10, 2017 Partajează Postat Februarie 10, 2017 (editat) Sa inteleg ca toate tensiunile au masa comuna? Cum procedez cu de tensiunile de 4v ca,au masa comuna cu celelalte tensiuni? Editat Februarie 10, 2017 de pitiay68 Link spre comentariu
peace Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 Tensiunea alternativa este alternativa nu are nicio masa, masa apare dupa redresare Link spre comentariu
pitiay68 Postat Februarie 11, 2017 Partajează Postat Februarie 11, 2017 (editat) Am crezut cca ete simetrica vazind doua tensiuni de 4 volti.Va Multumesc! Editat Februarie 11, 2017 de pitiay68 Link spre comentariu
maryuss2011 Postat Iunie 27, 2017 Partajează Postat Iunie 27, 2017 (editat) Are cineva sau poate sa faca PCB la aceasta schema de vu-meter? Multumesc! vu-meter.pdf Editat Iunie 27, 2017 de maryuss2011 Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 (editat) Salutare tuturor! La cererea unui coleg am facut cablajul dupa schema,https://imgur.com/a/DKtSD. Editat Ianuarie 28, 2018 de DENSUSAN Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 (editat) Si imagine cu pcb.Daca cineva are si alte sugestii....placa are aproximativ 10/8 cm.https://imgur.com/a/bxPPb. Nu stiu daca schema ete functionala de aceea rog daca cineva a mai facut acest vumetru sa ne spuna.Multumesc. Editat Ianuarie 28, 2018 de DENSUSAN Link spre comentariu
DIYWorks Postat Mai 12, 2018 Partajează Postat Mai 12, 2018 Salutare tuturor! Am realizat schema unui vu-metru analogic din link-ul atasat si am intampinat urmatorul inconvenient:acul vu-metrului se duce lejer pana la capat chiar si la volum mic,cu amplificarea reglata din semireglabil la minim.Ca sursa de semnal,am folosit iesirea audio a unui laptop.Cum pot sa-l fac sa fie mai putin sensibil in asa fel incat abia la volum maxim din pc,acul sa ajunga pana la capatul scalei? Multumesc! SCHEMA Link spre comentariu
mac01 Postat Mai 13, 2018 Partajează Postat Mai 13, 2018 Mareste valoarea rezistentei de 10K dintre cele doua etaje. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 13, 2018 Partajează Postat Mai 13, 2018 Iti recomand schema de la vu-metrele magnetofonului Kashtan, lucreaza ireprosabil. Se gaseste pe net. Link spre comentariu
Vizitator Razvan Zaharov Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 La 23.02.2008 la 20:34, tiptronic a spus: Pt. woodoo si nu numai: Salut, imi poate spune cineva cum sa adaptez aceasta schema pentru un amplificator de 100w, eventual cu 10 leduri in loc de 6? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 Trebuie doar să multiplici etajele până la zece leduri şi să reglezi potenţiometrul corespunzător nivelului dorit.Rezistorii dintre baza tranzistorilor şi masă trebuie calculaţi corespunzător curbei de răspuns dorite, sau se pun temporar în locul lor potenţiometre semireglabile şi se reglează prin comparaţie cu un wattmetru etalon. Link spre comentariu
Vizitator Razvan Zaharov Postat Iulie 18, 2019 Partajează Postat Iulie 18, 2019 Multumesc pentru raspuns, dar am uitat sa precizez ca pentru mine electronica este un hobby deci mai mult de un aparat de masura nu am. M-am gandit si eu sa multiplic etajele dar nu stiu cum sa determin valorile pentru acei rezistori Link spre comentariu
david321 Postat Iulie 25, 2020 Partajează Postat Iulie 25, 2020 Salutare, am văzut pe YouTube un filmuleț cu un tip care legase doua vumetre analog cu ac, pe ieșirile unui amplificator în felul următor.... Pe fiecare e canal un vumetru legat în serie cu un tranzistor ordinar, baza_emitor, colectorul rămânând în aer, iar acele se mișcau foarte bine...... Este posibil sa legi astfel un vumetru doar pintr un tranzistor? Eu știam ca este nevoie de un întreg montaj, cu punte redresoare....... Când o sa fac rost de o pereche de vumetre o sa încerc și eu Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 25, 2020 Partajează Postat Iulie 25, 2020 Daca tii la vu-metre, opteaza pentru o schema oricat de simpla, dar macar una cu care poti controla curentul injectat in instrument. Daca oricum nu conteaza, atunci poti simula o dioda cu acel tranzistor. Cu diode Ge cel mai simplu circuit, nu ca alea mai rasarite ar fi cine stie ce complicatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum