Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de VU-METRE

Postări Recomandate

• Răspunsuri 609
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,ati mai intalnit probleme cu LM3915 in sensul ca merge prost:

1.Ledurile se aprind cam toate odata,nu se vad pragurile de nivel

2.Intensitatea primelor leduri scade pe masura ce se aprind celelalte

3.Dot/bar nu functioneaza, pin 9 legat sau nu la plus merge  ca bar

am cumparat 2 loturi de la doua magazine si fac la fel

am folosit schema din datasheet ,cu diverse valori la rezistente

Link spre comentariu

salutare ,astazi am facut un Vu-metru cu Pic 16f88 , varianta de aici: http://s-o.webnode.cz/vu-metr/a functionat perfect , din prima , dar cred ca proiectarea cablajul s-a facut pentru led-uri de 3mm , pentru ca cele de 5mm nu am putut sa le asezeu am lipit led-urile pe spate , pentru ca aveau piciorusele cam scurte pentru a fi montate pe fata.ma declar multumit de cum functioneazaatasez cateva poze si un filmulet:

Buna ziua! Acest vu metru trebuie programat de pe pc? sau necesita doar cablarea si atat?

Link spre comentariu

Buna ziua! Acest vu metru trebuie programat de pe pc? sau necesita doar cablarea si atat?

Daca ai PIC-ul si vrei sa realizezi acest VU-Metru, imi trimiti PIC-ul 16f88, il programez eu cu HEx-ul necesar si il returnez.

Din pacate NU mai am montajul fizic ca sa il testez si LIVE.

Link spre comentariu

Daca ai PIC-ul si vrei sa realizezi acest VU-Metru, imi trimiti PIC-ul 16f88, il programez eu cu HEx-ul necesar si il returnez.

Din pacate NU mai am montajul fizic ca sa il testez si LIVE.

Multumesc frumos de oferta, dar schema cu lm3915,lm3816 e mai simpla si o realizez pe asta sa vad cum merge.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

@peace posteaza mai multe detalii (PIC-ul a fost nou / recuperta, montajul e pe cablaj/ breabord/ fire) si verifica sa nu ai probleme fizice in montaj.

Cum adica "bara de led-uri nu se aprinde uniform iar peack-holdul nu e activ" ? Aprinderea LED-urilor nu este succesiva?

Cu ce progaramtor ai scris HEX-ul in microcontroler? Cuvintele de configurare sunt ca pe site-ul respectiv ?

CP:OFF, CCPMux:RB0, Debugger:OFF, WRT:Writable, CPD:OFF, LVP:OFF, BOREN:ON, MCLRE:I/O, PWRTE:Disabled, WDTE:ON, OSC:INTRC-I/O, IESO:OFF, FCMEN:OFF

HEX-ul nu cred ca are probleme tinand cont ca VU-metru respectiv a fost realizat si de altii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări