Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de VU-METRE

csl1131

Postări Recomandate

Acolo trebuie să fi membru ca să vezi ataşamentele şi e greu de intrat. Uite mai jos schema originală şi cea modificată ptr AN6884, vezi că le-am desenat inversate integratele doar ptr a le ''pupa'' cu schema veche.Studiază şi pdf-ul integratelor, ptr alte detalii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 610
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

34

• GeoMar

24

• albasete

20

• xcenik

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

salutare ,

astazi am facut un Vu-metru cu Pic 16f88 , varianta de aici: http://s-o.webnode.cz/vu-metr/

a functionat perfect , din prima , dar cred ca proiectarea cablajul s-a facut pentru led-uri de 3mm , pentru ca cele de 5mm nu am putut sa le asez

eu am lipit led-urile pe spate , pentru ca aveau piciorusele cam scurte pentru a fi montate pe fata.

ma declar multumit de cum functioneaza

atasez cateva poze si un filmulet:

post-72485-139829733349_thumb.jpg

post-72485-139829733367_thumb.jpg

post-72485-139829733384_thumb.jpg

post-72485-139829733401_thumb.jpg

Link spre comentariu
:aplauze Fii ferm convins ca pentru LED-uri de 3 mm. Am facut si eu acest VU-meter acum 3 ani si functiona impecabil. In locul acelor conectori am pus un comutator rotativ pentru a selecta modul de lucru dupa preferintele momentului muzical.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator antonstanei

Deci, am nevoie de o schema de vu-metru cu 3 canale, alimentata la 12V si care sa aiba la iesirea celor 3 canale tot 12 v, pt a alimenta 3 benzi adezive cu led-uri smd, nu am un aparat de masura destul de puternic pt a masura curentul comsumat de cele 3 benzi, dar pe fiecare banda de led-uri am vreo 40 de led-uri

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator serban cristian

salutare

am facut vumetru din pdf-ul de mai jos dar refuza sa "danseze". daca ating cu degetul intrarea de semnal ledurile se aprind . daca cuplez semnal( iesirea de la placa de sunet ) ledurile raman aprise.  care ar putea fi cauza?montajul l-am facut pe cablaj de test, l-am verificat,totul e conectat cum trebuie. si totusi...

vumetro_estereo.pdf

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Pentru amatorii de vu-metre clasice (cu ace) aici : http://www.sonelec-musique.com/electronique_realisations_affichage_mesures.html sint citeva scheme simple de realizat. Am testat acesta http://www.sonelec-musique.com/electronique_realisations_vumetre_001.html si chiar merge bine. Operational am folosit JRC4560 alimentat la +/- 15V, asta aveam prin sertarul cu recuperari.

Spor la construit.

Editat de ionroata
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

@HelliosSun vumetrul de pe site este perfect functional, eu l-am legat la partea partea de iesire din preamplificator si merge perfect. Atentie ca LM386 este amplificator si nu are nevoie de semnal mare la intrare altfel stau toate LED-urile aprinse. Reglezi aprindera ultimului LED in functie de volumul maxim al preamplificatorului din semireglabilul de 100K, mai pe intelesul tau acel semireglabil actioneaza pe post de volum pentru vumetru

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări