Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de VU-METRE

csl1131

Postări Recomandate

Vizitator aLnx

Posted Image

Deci din schema asta eu am inteles asa : + de la leduri se leaga la alimentare , - se leaga la integrat , pinul 5 = masa(las liber) , la pinul 7 leg o rezistenta de 10k si un condensator(pinul de + de la condensator , celalalt il las liber),de la pinul 7 ma leg la pin 8 iar cu o rezistenta de 10k dupa pun un condensator ..

O sa il alimentez de la USB dar semnal de unde pot sa iau , banuiesc ca de la o boxa nu merge ..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 610
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

34

• GeoMar

24

• albasete

20

• xcenik

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"O sa il alimentez de la USB dar semnal de unde pot sa iau , banuiesc ca de la o boxa nu merge .."nu inteleg ; fii mai explicit ; usb de unde ? de ce de la usb ? joaca cu usb poate fi fatala pentru zona respectiva.

Link spre comentariu

Cum spui, nu va functiona vu-metrul tau. Pinul 5 de la integrat se leaga la minusul condensatorului C1, la minusul sursei de alimentare (12 volti) si minusul sursei audio, practic acela este traseul de "masa" sau minusul. Semnal audio iei de la iesirea de casti de la boxele PC-ului, sau de la iesirea pentru boxe a PC-ului. Pinul 8 vine la mediana semireglabilului de 10 k. Pentru legaturi intre VU-metru si sursa audio foloseste cablu ecranat. Firul cel mai gros a-l cablului ecranat este "masa" sau minusul. Gaseste totusi un alimentator de 12 volti. Succes !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am reusit si eu sa fac rost de un lm3915 miam desenat un cablaj mai mic in diptrace acum vine problema mea trebuie sa il printez asa cum a iesit in poza atasata sa il aplic cu fierul de calcat sau sa ii dau mirornu am inteles nici prea bine ce inseamna top asy sau botom asy este cineva binevoitor paici sa ma lamureasca si pe mine?

post-19554-139829569164_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator MISU ATU

Top si bottom inseamna sus si jos adica cablajul pe fata placata sau pe fata plantata.Acum gandestete cum vine integatul,unde este pinul 1 si vezi cum trebuie sa iasa cablajul...dupa desenul tau trebuie intors..te sfatuiesc sa incerci SPRING LAYOUT este mult mai bun pt. cablaje (ai mai multe optiuni si usor de folosit)...parerea mea..

Link spre comentariu

Iulian, daca acesta este cablajul cu piese, adica fata plantata, vazut prin transparenta, i-l printezi asa cum este.

Da, daca este prin transparenta, dar fara componente, doar traseele.
Link spre comentariu

pai acolo sus scria top assy cred ca traseele sun vazute prin transparenta deci trebuie sa il printez asa cum este el apoi sa il aplic cu fierul de calcato sa incerc sa fac si cu sprint layout sa vad ce fel se lucreaza cu el

Link spre comentariu

o sa incerc sa fac si cu sprint layout sa vad ce fel se lucreaza cu el

Incearca, este destul de usor de lucrat cu el, bineinteles daca te "acomodezi" cu el.Vezi ca varianta demo nu-ti da voie la print, dar te "descurci" tu. :da
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări