Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de VU-METRE

csl1131

Postări Recomandate

• Răspunsuri 610
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

34

• GeoMar

24

• albasete

20

• xcenik

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...dar nu inteleg unde vin intrarile audio si ce cauta acel difuzor in schema?

http://informsall.page.tl/Stereo-VU-meter.htm

Multumesc.

Pai dupa cum scrie si in schema in care este folosit difuzorul, el este folosit ca Microfon Dinamic, deci capteaza zgomotul/vocea/muzica din mediul ambiant si o amplifica cu ajutorul montajului, apoi semnalul este aplicat Vu-Metrului. :da
Link spre comentariu

Acel difuzor este defapt microfon(folosit pe post de microfon). Intrarea audio vine la imput B si C(masa).Schema prezentata este pentru un canal, pentru stereo se executa doua montaje.Acolo este prezentat pe module, primul este vumetrul, al doilea este preamplificator pentru microfon.Daca vrei sa bagi semnal audio prin fir realizezi doar primul modul.Edit:Se pare ca am postat in acelasi timp cu domnul Geomar.

Link spre comentariu

...Edit:Se pare ca am postat in acelasi timp cu domnul Geomar.

Scuze de Off topic.As vrea daca se poate fara "domnul Geomar". Aici pe forum, cred, vorbim de la egal la egal, deci direct "GeoMar" fara "domnul". :daNumai bine.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

salut...am gasit printre vechituri o placuta cu doua integate bm339 si vreo 10 tranzistori bc171.De aceasta placuta se ataseaza doua placute cu cate 5 leduri...problema e ca nu stiu ce este...poate fi un vu-metru???

Link spre comentariu

salut...am gasit printre vechituri o placuta cu doua integate bm339 si vreo 10 tranzistori bc171.De aceasta placuta se ataseaza doua placute cu cate 5 leduri...problema e ca nu stiu ce este...poate fi un vu-metru???

pune o poza....ar fi mai usor de identificat
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Stie cineva sau poate masura ce curent trag vu-metrele VFD de la magnetofoanele gen Majak sau Jupiter pe ramurile de +15V si -15V ?Caut sa fac o sursa pentru un astfel de Vu-metru si prefer sa fie convertor dc-dc deoarece in cutia in care o pun am o sursa in comutatie de +12V.Vu-metrul meu are la baza KR1534PP4 (clasic) si un operational ordinar K553UD2.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări