costyy86 Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Vreau sa realizez un Vu-metru cu tranzistori....am tranzistori necesari dintr-o schema a fost postata si pe aici pe undeva..dar postez link-ul...dar nu inteleg unde vin intrarile audio si ce cauta acel difuzor in schema? http://informsall.page.tl/Stereo-VU-meter.htm Multumesc. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 ...dar nu inteleg unde vin intrarile audio si ce cauta acel difuzor in schema? http://informsall.page.tl/Stereo-VU-meter.htm Multumesc. Pai dupa cum scrie si in schema in care este folosit difuzorul, el este folosit ca Microfon Dinamic, deci capteaza zgomotul/vocea/muzica din mediul ambiant si o amplifica cu ajutorul montajului, apoi semnalul este aplicat Vu-Metrului. Link spre comentariu
mikella Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Acel difuzor este defapt microfon(folosit pe post de microfon). Intrarea audio vine la imput B si C(masa).Schema prezentata este pentru un canal, pentru stereo se executa doua montaje.Acolo este prezentat pe module, primul este vumetrul, al doilea este preamplificator pentru microfon.Daca vrei sa bagi semnal audio prin fir realizezi doar primul modul.Edit:Se pare ca am postat in acelasi timp cu domnul Geomar. Link spre comentariu
GeoMar Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 ...Edit:Se pare ca am postat in acelasi timp cu domnul Geomar.Scuze de Off topic.As vrea daca se poate fara "domnul Geomar". Aici pe forum, cred, vorbim de la egal la egal, deci direct "GeoMar" fara "domnul". :daNumai bine. Link spre comentariu
steffy89 Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Salut! Am si eu o intrebare stupida dar necesara pentru mine...Vu-metrul se leaga in paralel sau in serie? Link spre comentariu
Vizitator mariusik10 Postat Iunie 21, 2012 Partajează Postat Iunie 21, 2012 Vu-metrul se leaga in paralel. Link spre comentariu
maryuss2011 Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 salut...am gasit printre vechituri o placuta cu doua integate bm339 si vreo 10 tranzistori bc171.De aceasta placuta se ataseaza doua placute cu cate 5 leduri...problema e ca nu stiu ce este...poate fi un vu-metru??? Link spre comentariu
Myhayxx Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 salut...am gasit printre vechituri o placuta cu doua integate bm339 si vreo 10 tranzistori bc171.De aceasta placuta se ataseaza doua placute cu cate 5 leduri...problema e ca nu stiu ce este...poate fi un vu-metru???pune o poza....ar fi mai usor de identificat Link spre comentariu
maryuss2011 Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 poza cu circuitulcircuitul contine: -doua integrate ßM339-10 tranzistori BC171-2 placute cu led-uri-mai multi condesatori si rezistente Link spre comentariu
Neluc Postat August 19, 2012 Partajează Postat August 19, 2012 este vu-metrul de la rc stereospatial portabil produs de Electronica Link spre comentariu
maryuss2011 Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 este vu-metrul de la rc stereospatial portabil produs de Electronicamultumesc pentru raspuns...se poate reconditiona? Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2012 Partajează Postat August 21, 2012 Da, caută schema şi îl poţi adapta apoi unde doreşti. Link spre comentariu
maryuss2011 Postat August 22, 2012 Partajează Postat August 22, 2012 Da, caută schema şi îl poţi adapta apoi unde doreşti.am cautat schema dar nu am gasit nimic...daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator .multumesc Link spre comentariu
Vizitator AEMelectronic Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 a facut cineva un VU-metru cu atmega8?ceva mai micut gen 10-15 LED-uri nu 64 ca cel prezentat cu cateva pagini in urmadaca da ,m-ar interesa si pe mine o schema Link spre comentariu
yo9hnf Postat Septembrie 11, 2012 Partajează Postat Septembrie 11, 2012 Stie cineva sau poate masura ce curent trag vu-metrele VFD de la magnetofoanele gen Majak sau Jupiter pe ramurile de +15V si -15V ?Caut sa fac o sursa pentru un astfel de Vu-metru si prefer sa fie convertor dc-dc deoarece in cutia in care o pun am o sursa in comutatie de +12V.Vu-metrul meu are la baza KR1534PP4 (clasic) si un operational ordinar K553UD2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum