Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de VU-METRE

Postări Recomandate

• Răspunsuri 609
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Ovidiu Augustin

eu unul sunt total pe langa electronica ... dar sunt curios dak un asemenea vu-meter se poate pune pe un PC??? imi plac la nebunie amplifurile "dotate" cu asa ceva ... si amplifu' meu nu are asha ceva ... de aceea sunt curios dak se poate monta asha ceva pe un pc ... si dak se poate ... astept recomandari ... eventual shi o skema(are cine sa o "interpreteze" si sa o realizeze) pentru un vu-meter care sa mearga pe PC!!! ... ceva pe vreo 10-12 leduri, pe 2 canale! oricine ma poate ajuta ... este liber sa o faca ... astept raspunsuri pe PM ... in kazul in kre nu se poate pune pe PC ... e buna shi o skema utila ... si kat mai usoara(la fel ... pe 10-12 leduri pe canal, 2 canale) ... pentru un amplif de 4X25W

Link spre comentariu

asta si doream ... sa montez "ansamblul" pe un capac de la CD-ROM ... dar mi-era teama sa nu distrug ceva in comp ... sa ard placa de baza sau ceva de genu asta ... dak tot te-ai oferit sa ma ajuti ... poti da si un pret estimativ la un asemenea "gadget" (dupa cum am spus pe 10-12 leduri ... sau kiar mai mult ... era o skema si un link la un vumeter care avea shi o inregistrare video la cum functioneaza ... kiar era interesant) sau pe un display cu cristale lichide???

Link spre comentariu

se poate sa il faci si pe LCD dar va necesita soft de programare, asadar fiind incepator iti recomand varianta analogica, un VU-metru stereo costa in jur de 25 Ron, daca ai cartea tehnica si poti poza/scana partea cu pinii pe care ii gasesti pe placa de baza (nu cei care sunt pentru butoanele si ledurile carcasei, mai este o grupa de pini care servesc la audio out, microfon si USB-uri pe rack). Daca nu ai cartea tehnica ori cauti pe net ori te uiti pe placa de baza ca trebuie sa scrie macar prescurtat.

Link spre comentariu

stiu despre pinii de care vorbesti ... la aia am conectate iesirile pt casti si mic de pe carcasa(din fatza) ... o sa ma descurc eu ... ms oricum ... apreciez ajutoru tau

Link spre comentariu

Ovidiu !! am facut si eu asa ceva , si chiar arata super daca e facut calumea.. nu-l fa intr-o masca de CD-rom , mai bun e un capac de la carcasa , nu cred ca nu mai ai nici unu pe carcasa .. eu l-am facut din lipsa de ocupatie , am facut rost de un Vu-metru cu leduri 2 X 5 cu integrate de prin un deck parca , am dat jos ledurile de pe placa le-am prins pe capac..aici e fain ca poti sa le rearanjezi cum vrei. montajul se alimenta la 12 .de asta recomand sa cauti ceva gata facut ca sa fi mai sigur ca nu iese fum.. :weedman: in caz de eroare de proiectare.eu vreau acum sa dau jos si sa pun leduile pe fata carcassei, am butoanele de power si reset pe mijloc si vreau sa pun ledurile in V intr-o parte si alta..

Link spre comentariu

m-am exprimat gresit ... nu il fac in masca de la CD-ROM ... ci il montez pe un capac de la carcasa ... si vreau sa montez ceva pe vreo 10-12 ledurinu ma tem de "erori de proiectare" tinand cont de schemele kre leam gasit aici ... o sa folosesc una de aici ... si stai linistit ... k are cine sa o construiasca ... dupa cum spuneam ... eu sunt pe langa ... dar am prieteni kre sunt asi in asa ceva ...zimi te rog de unde ai luat alimentarea ... de la sursa???dak da ... zimi mai exact de unde te rog ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări