Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de VU-METRE

Postări Recomandate

Salut domnilor.Am de undeva o matrice de leduri cu 7 rinduri si 7 leduri pe coloana si as vrea sa imi fac un spectrum analyser dar am o problema si anume ca pe fiecare coloana am catodul comun.Din cite am citit pe forum nu am gasit nici o schema care sa poata fi folosita in acest caz.Aveti vreo idee in acest sens?Mersi.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 609
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator ivladilav

Sunt nou pe forum si foarte incepator in ale electronicii. M-am gandit poate este cineva dispus sa ma ajute contra cost bineinteles.

Sa trec direct la subiect.

Am niste VU metre fara partea electronica. Cum nu le am cu electronica ma gandeam daca este cineva dispus sa ma ajute cu partea electronica si alimentare pentru VU metre.

Schema care o am in cap , fiind vorba de vumetre pe ace este aceasta:

http://sound.westhost.com/project55.htm a doua schema Figure 2 - Complete VU / PPM Circuit

Daca este cineva dispus sa ma ajute va rog sa ma contactati si ne intelegem la pret.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator Pascu Adrian

* Sunt foarte nou pe forum si rog moderatorul sa ma atentioneze si sa ma ierte daca scriu ceva gresit .

O schema foarte buna de VV-METRU : Cu PIC 16F88 de la Microchip .

Dupa cum se vede VU-metrul are indicator de PEAK ( varf ) care "cade" dupa ce sta un timp definit .

Vu-metrul apare la adresa : ( acolo se gaseste cablajul si programul care trebuie incarcat in microcontroler)

http://s-o.webnode.cz/vu-metr/

Aici se poate vedea si filmul (pe YouTube) :

Link spre comentariu

Nu prea e precisa.Trebuie masurat in prealabil cat scoate amplificatorul la atatia wa cand se aprinde ledul respectiv.In general cand sunt mai multe leduri,cum e in atasamentul de mai sus, indicatia e mai precisa.E cam vaga precizia asta...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări