Vizitator ilovevodka Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 Salut! Nu sunt un electronist asa ca nu prea ma pricep la chestii dinastea.Am luat cele 2 vumetre analogice de la magnetofonul stricat al tatalui meu si as vrea sa le instalez pe PC in locul sloturilor goale de la cd rom. ma gandesc ca ar arata foarte bine , stil retro .si ma intrebam daca nu cumva stiti cum sa le instalez.mentionez ca au 2 becuri pt iluminare si 2 leduri .care probabil se aprind cand volumul e prea mare. cred :|. as vrea sa fie tot functional . Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 14, 2010 Partajează Postat Aprilie 14, 2010 http://www.niqro.3x.ro/VU/VU.htm Link spre comentariu
Vizitator isacdan Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 As putea sa leg acest: http://www.e-piese.ro/shop/kit_vu-metru.html vu-metru la placa de sunet a pc-ului??? Link spre comentariu
MCDragoos Postat Aprilie 15, 2010 Partajează Postat Aprilie 15, 2010 Da merge sa il legi, dar vine in varianta dezasamblata trebuie sa il asmblezi tu si nu are decat 6 LED-uri pe canal. Cred ca ai iesi mai ieftin daca ai face un vu-metru cu AN6884 stereo pe o placa de test. Link spre comentariu
Vizitator leonardooo Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Salutare.... Vreau sa imi fac si eu un VU-metru stereo... si tot cautand eu o schema cat mai simplista... am dat peste schema atasata mai jos... VU-metrul respectiv este unul ff simplu cu 10 LED-uri pe canal construit cu integratul LM3915.... Proiectul are tot ce ii trebuie: schema electronica, asezarea pieselor, PCB Layout, lista componente... Problema ar fi ca dimensiunile PCB-ului asa cum l-am gasit eu sunt extrem de mici si anume 37x37 mm fiind foarte dificil de executat la astfel de dimensiuni.... Nestiind sa lucrez cu software-ul pentru PCB-uri as avea rugamintea daca exista cineva care se pricepe ff bine la asa ceva si caruia nu i-ar lua mult sa traseze un PCB mai degajat undeva pe la 50x70 mm bazanduse pe schema si PCB-ul deja existent si pe care le-am postat mai jos... As dori daca se poate ca viitoarea schita a PCB-ului sa aiba mici modificari, si anume un switch pentru pinul 9 precum cel de la : http://users.otenet.gr/~athsam/vu_meter_3.htm (pentru ambele canale) ca sa se poata schimba modul de afisare: liniar sau punct... Daca exista cineva care ma poate ajuta i-as ramane recunascator.... (Sursa : http://www.knollep.de/Hobbyelektronik/projekte/39/index.htm) Numai bine! Link spre comentariu
dante Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Salutare! Am si eu 2 VFD-uri de la doua scule rusesti ( Kasthan si Majak ), din pacate CI-urile acelea KR1534PP1 sint duse si nu prea sint sanse sa gasec altele. Am vazut pe forum ca userul Aleks facu-se un montaj cu alte circuite, dar nu a mai dat nici un semn. Daca cineva cunoaste vreo schema, sau pe cineva care a realizat in final asa ceva, l-as ruga frumos sa-mi spuna si mie. E pacat de cele 2 tuburi VFD care stau degeaba. Multumesc mult!!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 24, 2010 Partajează Postat Aprilie 24, 2010 Cauta pe forum schemele,se pot face si ci tranzistoare,nu numai integratele alea specializate!Si zal parca avea integratele alea de vanzare Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Vumetrul cu LM339 se poate pune la iesire la amplificator sau pot sal pun la iesirea unui preamplificator? Link spre comentariu
xcenik Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 eu lam pus la iesirea de la amp ca trebuie cv mai tare Link spre comentariu
IoNuTx Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 aha ok mersi nu eram sigur ca eu am facut de curand un preamplif pe lampi si am vurt sa il fac vumetru si sa il pun la iesire si de aceea am intrebat Link spre comentariu
Vizitator catastelea Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 nou pe aici si foarte interesat:Din legatura cu vu-metrele, ma gandeam la ceva mai complex(asta daca se poate)m-am tot uitat pe youtube si am observat ca au facut altii tot feluri de cuburi 3d din leduri cu diferite jocuri de lumini si ma gandeam daca se poate face un vu-metru 3d, cum ar fi 3x3x3.dar daca am putea face asta ar trebui sa legam mai multe integrate in serie, asta daca se poate.nu stiu..o idee! Link spre comentariu
niq_ro Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 daca ne-ai spune cum ai vrea sa "faca" acel "cubulet" ai avea mai multe sanse de a vedea o schema Link spre comentariu
Vizitator catastelea Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 ca un vu-metru normal, doar ca 3d :Dnu ceva complicat, pe mai multe canale(desi nu ar arata urat) dar sunt incepator si vreau sa o iau usor.ms de raspuns!seara buna! Link spre comentariu
Vizitator vumeter Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Salut ! Sunt si eu incepator si nu prea le am cu electronica dar am gasit o schema cat se poate de simpla de vumetru cu 10 leduri dar nu reusesc sa fac cablajul la ea .Intrebarea mea este daca ma poate ajuta cineva sa imi deseneze cablajul, i-as fi recunoscator .Asta e schema: http://www.dforum.ro/vumetru-t933.html . Va rog mult si va multumesc anticipat! Link spre comentariu
suat Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 fa-l pe o placa de test... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum