Nita Mihai Cristian Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Salut. A zis ca o sa aduca.Trebe sa-i vina pachetul cu niste lampi etc printre care si astea.El are o comanda de facut pt afara cu VU-metre modelul asta. Link spre comentariu
Vizitator valory Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Salutare (nu am gasit loc mai bun pentru intrebarea mea), vreau sa construiesc si eu un panel cu mai multe VU-metre, si am cerut de la vecin ceva sfaturi si chiar VU-metru, ca el se ocupa de asa ceva cand era mai tanar. Mi-a dat un VU-metru, scos dintr-un amplificator romanesc, cu 2 benzi de leduri, dar pe o parte nu i se aprinde numai fiecare al 2-lea led, mi-a masurat care circuit este ars, ca sa-l cumpar si mi-l schimba (a zis ca probabil nu mai gasesc acel tip, dar sunt inlocuitori). Problema este, ca nu gasesc circuitul respectiv, si nu stiau la magazin, cu ce se poate inlocui. Deci codul de pe IC: B L 108 (B este defapt beta), sper ca cineva dintre voi, ma poate ajuta, cu ce sa-l inlocuiesc. (sau mai bine asi construi o placa noua pentru afisaj?) Poze: http://lh3.ggpht.com/_MAsa1EFWN08/SwhtaKpSxiI/AAAAAAAAAHM/DWC-D-ILkgI/s800/11190001.JPG http://lh3.ggpht.com/_MAsa1EFWN08/SwhtiBnSMTI/AAAAAAAAAHU/068SbaVuWvU/s800/11190003.JPG Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 beta L100 este un circuit pentru comanda in cascada a diodelor LED, de fabricatie IPRS Baneasa [parca?]Uite "proprietatile" fiecarui piciorus in parte:pin 1- intr neinv A.O.pin 2-comp A.O.pin 3- iesire A.O.pin 4 [1]- masapin 5 [2]- com led 5 [msl]pin 6 [3]- com led 4pin 7 [4]- com led 3pin 8 [5]- com led 2pin 9 [6]- com led 1 [lsl]pin 10 [7]- intr afisajpin 11 [8]- alimentare V+pin 12 - comanda intensitatepin 13- tens de referintapin 14- intr inv A.O.Pinii notati in paranteza sunt pentru capsula DIL 8, ceilalti sunt pentru DIL 14Poate iti este de ajutor in gasirea unui echivalent. Link spre comentariu
Vizitator valory Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Mersi mult pentru raspuns, dar din pacate nu ma pricep deloc la electronica (din pacate ), deci ar fi bine sa imi zici (sau cineva cine stie) un model anume de circuit, pe care numai il cumpar, si il inlocuiesc. Intradevar era fabricat la Baneasa, mi-a zis si vecinul cand am primit de la el VU-metrul. Am mai auzit, ca fiecare circuit fabricat in tarile ex-comuniste sunt bazate pe un circuit international, deci in mod normal ar trebui aflat, care este acel circuit si atunci ar fi usor de gasit la magazin. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 6, 2009 Partajează Postat Decembrie 6, 2009 Din pacate NU cunosc tipul de CI care a fost "clonat" de IPRS. Poate altcineva care citeste aici si stie, te poate ajuta.Dar sunt atatea CI specializate pentru VU-Metre, foloseste dispozitivul de afisare de la vu-metrul tau si construieste-ti tu unul cu alt CI. Gasesti destule scheme [si usoare] in acest topic. Link spre comentariu
Vizitator valory Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Atasez schema VU-metrului, cu circuitul B L 108 defect, daca asa ma poate ajuta cineva cu inlocuirea lui. http://lh3.ggpht.com/_MAsa1EFWN08/Sx0D7l-7HlI/AAAAAAAAAKU/agd91hu4I6Q/VU-meter_romanian_amp.jpg Link spre comentariu
Atikusz Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 Cele doua vu metre de mai jos vreau sa le folosesc la un amplificator home made - pt monitorizare intrare semnal.Care dintre cele 2 scheme le recomandati?(vumetru sau audimeter)? vreau sa stiu care montaj le "duce" mai bine,sa ma apuc de facut cablajulMultumesc, Link spre comentariu
iordan Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Se pot conecta 2 integrate AN6884 in cascada? Link spre comentariu
mariandmd Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 SalutareAm achizitionat si eu un set de 2 vu-metre Astept un sfat cu privire pentru o schema .... Am un etaj de amplificare cu STK 437 si nu stiu unde se poate lega vu-metrele....Banuiesc ca inainte de potentiometrele de volum, adica acele sa indice semnalul indiferent daca eu dau volumil la minim sau la maximSi foto cu vu-metrele Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 o schema simpla http://www.infoelectronica.ro/scheme_x. ... schema=109 vumetrul il poti conectat intre preamplificator si intrarea amplificatorului de putere eu am construit o statie care avea urmatoarele blocuri: preamplificator , corector de ton , butonul de volum si amplificatorul de putere . semnalul pentru vumetru l-am luat de la iesirea preamplificatorului ca sa am nivelul semnaluli de intrare sa nu imi bage amplificatorul in clip Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Uite aici. http://img191.imageshack.us/img191/4669 ... alogic.jpg Pana acum sa dovedit a fi cel mai bun din cate am incercat. Link spre comentariu
stryx Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Cu ce tranzistor pot sa schimb bc108b? Ca nu am reusit sa gasesc. Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Ianuarie 14, 2010 Partajează Postat Ianuarie 14, 2010 Cu orice tranzistor NPN. Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 16, 2010 Partajează Postat Ianuarie 16, 2010 Salutare!La schema cu 3 LM324, as vrea sa ma lamuriti la niste chestii cum ar fi:- care e tensiunea exacta de alimentare a montajului? nu inteleg mare lucru din data sheet- semnalul de unde sa ia? boxe sau de pe placa de sunet? si inca o chestie, + de semnal se leaga la un loc cu + de alimentare si gnd de semnal prin rezistenta de 33K? sincer am tot cautat dar nu am gasit nimic concret.Vrea sa ma lamuriti pentru linistea mea sufleteasca, sa fiu sigur ca nu busesc nimic.Va multumesc anticipat!ps: a facut careva montajul? exact cum e cablajul ps2: desi mai e o data postat cablajul, l-am mai pus si eu o data ca sa nu mai cautati voi in toate posturile. Link spre comentariu
Vizitator dukuletz Postat Ianuarie 22, 2010 Partajează Postat Ianuarie 22, 2010 Salutare, pentru schema de jos, la filtru trece-banda ce fel de condensatori trebuie sa fie?Eu am realizat filtru cu niste condensatori poliester nepolarizati si leduri abia se aprinde :( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum