Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de VU-METRE

Postări Recomandate

• Răspunsuri 609
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare tuturor.Ca sa nu mai deschid alt topic,postez si eu aici o intrebare in legatura cu un vu-metru facut cu LM324 si LM3915,gasit tot aici pe forum.Am alimentat vu-metrul cu sursa diferentiala de mai jos si am masurat cu voltmetrul tensiunea dintre borna plus si zero(gnd),tensiunea de 6V,si intre zero(gnd)si minus,tensiunea de 12,4V.Daca decuplez alimentarea de la vu-metru cele doua ramuri ale alimentatorului indica +-12V,adica cea totala de 24V.Nu inteleg care sa fie cauza scaderii tensiunii de pe ramura + si 0(gnd)?Va rog sa-mi dati o explicatie.Sa fie sursa mea de vina?Pls.help! :jytuiyu

Link spre comentariu

Rezistentele alea din sursa sunt de vina.Pune ceva in jurul a 100 ohm pentru ramura pozitiva.Explicatie : rezistenta aceea serie este pusa acolo cu rol de balast pentru Zener.Pe ea cade diferenta de tensiune dintre intrare si tensiunea pe dioda.Dar in acelasi timp ea formeaza un divizor de tensiune impreuna cu rezistenta echivalenta in cc a montajului tau(VU metru).Pentru un divizor rezistiv de tensiune formula de calcul este U2=R2*U1/(R1+R2),unde U1-tensiune de intrare in divizor,U2-tensiunea de iesire,R1 rezistenta serie,R2-rezistenta de la iesire (sarcina). Daca pastrezi neschimbate celelalte valori si modifici doar R1 vei observa ca U2 scade odata cu cresterea lui R1.

Link spre comentariu
Vizitator sacalul

am si eu 2 seturi cu cate 12 leduri si as dori sa construesc un vumetru stereo si daca se poate alimentarea sa fie facuta cu 12 v sau 24 v , pun langa 2 poze cu un set de leduri, sa imi zicet dacas faine :da

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări