Vizitator africanutz Postat August 18, 2009 Partajează Postat August 18, 2009 totusi ... o sa incerc o alta schema ... (un alt lm-u m-ar costa 12 lei) Link spre comentariu
Yo4You Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Bai frate puteai sa faci la fel de bine un vumetru cu tranzistoare mai ales ca nici nu se vede in cutia aia ce bagi. Link spre comentariu
Dragosule Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 Salut... Se poate cumpara kit vumetru doar pentru bass?? multumesc Link spre comentariu
caddyct Postat Septembrie 2, 2009 Partajează Postat Septembrie 2, 2009 O schema de vu-metru cu LED Bar Graph.Pun mai jos schema pentru Proteus ISIS.Merge sa pui in simulator o melodie *.wav si astfel se misca dupa "ritm" succes Link spre comentariu
Tarabostes Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Salutare tuturor.Ca sa nu mai deschid alt topic,postez si eu aici o intrebare in legatura cu un vu-metru facut cu LM324 si LM3915,gasit tot aici pe forum.Am alimentat vu-metrul cu sursa diferentiala de mai jos si am masurat cu voltmetrul tensiunea dintre borna plus si zero(gnd),tensiunea de 6V,si intre zero(gnd)si minus,tensiunea de 12,4V.Daca decuplez alimentarea de la vu-metru cele doua ramuri ale alimentatorului indica +-12V,adica cea totala de 24V.Nu inteleg care sa fie cauza scaderii tensiunii de pe ramura + si 0(gnd)?Va rog sa-mi dati o explicatie.Sa fie sursa mea de vina?Pls.help! Link spre comentariu
francezu Postat Septembrie 9, 2009 Partajează Postat Septembrie 9, 2009 Rezistentele alea din sursa sunt de vina.Pune ceva in jurul a 100 ohm pentru ramura pozitiva.Explicatie : rezistenta aceea serie este pusa acolo cu rol de balast pentru Zener.Pe ea cade diferenta de tensiune dintre intrare si tensiunea pe dioda.Dar in acelasi timp ea formeaza un divizor de tensiune impreuna cu rezistenta echivalenta in cc a montajului tau(VU metru).Pentru un divizor rezistiv de tensiune formula de calcul este U2=R2*U1/(R1+R2),unde U1-tensiune de intrare in divizor,U2-tensiunea de iesire,R1 rezistenta serie,R2-rezistenta de la iesire (sarcina). Daca pastrezi neschimbate celelalte valori si modifici doar R1 vei observa ca U2 scade odata cu cresterea lui R1. Link spre comentariu
Vizitator sacalul Postat Septembrie 17, 2009 Partajează Postat Septembrie 17, 2009 am si eu 2 seturi cu cate 12 leduri si as dori sa construesc un vumetru stereo si daca se poate alimentarea sa fie facuta cu 12 v sau 24 v , pun langa 2 poze cu un set de leduri, sa imi zicet dacas faine Link spre comentariu
Tarabostes Postat Septembrie 19, 2009 Partajează Postat Septembrie 19, 2009 Multumesc mult ''francezu" pt raspuns .Am inlocuit rezistentele de 1Kohm cu unele de 220 ohmi si vu-metrele functioneaza ireprosabil,chiar daca am diferenta de 1V intre ramura pozitiva si cea negativa.Bafta Link spre comentariu
Vizitator marinica2222 Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 de ce valoare ar trebui sa fie rezistenta din schema de mai jos? Link spre comentariu
Tarabostes Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 marinica 2222 uite o schema pt tine. Link spre comentariu
Tarabostes Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Acesta este VU-METRUL pe care l-am realizat Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Salutare. De curand am realizat acest VU-metru: http://img524.imageshack.us/i/mov00015.mp4/ http://img209.imageshack.us/g/dsc02119p.jpg/ Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Imi place cum arata , de unde ai afisajele fluorescente ? Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Noiembrie 29, 2009 Partajează Postat Noiembrie 29, 2009 Tuburi-le le am de la un prieten care le aduce de prin Moldova. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Decembrie 1, 2009 Partajează Postat Decembrie 1, 2009 Intreaba-l si tu daca poate aduce mai multe Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum