Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

scheme de VU-METRE

Postări Recomandate

puntile sunt facute...se vede cam neclar...o sa incerc sa schimb semireglabilul...sau poate nu e programat picul cum trebuie nici nu stiu ce sa mai zic..ce hex ati folosit vum 206.Hex ;acuma am vazut ca nu mai e decat vum 503.Hex pe site?parca erau mai multe variante?

Cred ca NU este programat bine PIC-ul.

Incearca sa scrii hex-ul asta:

hex.88.txt

Daca nici cu asta NU merge, inseamna ca NU programezi tu bine PIC-ul.

Daca vrei, il trimiti si il programez / testez eu. :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 609
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

asta era problema... :101... multumesc din suflet pentru ajutor.... eu n-am gasit pe site..in sfarsit, nu mai conteaza sunt bucuros ca functioneaza jucaria...

Ma bucur ca am putut sa te ajut. :da

Parca VUM206.HEX se numea, nu mai retin, eu l-am redenumit ca sa-l stiu.

Este bine ca le-am descarcat, cand erau "mai multe" si pastrat totodata. :rade:

Sigur este si pe site hex-ul, asta VUM503.HEX (3,1 kB), NU l-am testat pe aceesta.

Link spre comentariu

s-ar putea sa fii programat pic-ul bine si inainte, dar acum cand am vrut sa programez din nou m-am uitat pe trasee si mi s-a parut ca se ating intre ele..era un punctulet mic de fludor...(si daca n-am mai verificat de nu stiu cate ori)s-ar putea sa fi fost si aia cauza...coincidenta sau nu... ;sunt bucuros ca am reusit,ca daca nu nici nu ma mai apucam de el..inca odata multumiri!!

Link spre comentariu

s-ar putea sa fii programat pic-ul bine si inainte, dar acum cand am vrut sa programez din nou m-am uitat pe trasee si mi s-a parut ca se ating intre ele..era un punctulet mic de fludor...(si daca n-am mai verificat de nu stiu cate ori)s-ar putea sa fi fost si aia cauza...coincidenta sau nu... ;sunt bucuros ca am reusit,ca daca nu nici nu ma mai apucam de el..inca odata multumiri!!

Cel mai important este taptul ca l-ai facut sa functioneze, cu /sau fara ajutorul meu. :aplauze

Sper sa fii multumit de el, eu unul chiar sunt multumit. :da

Link spre comentariu

Vreau si eu sa il fac imi place foarte mult cum urmareste tensiune de la intrare e foarte agil :da Felicitari pt realizare :aplauze Pune si ceva filmulete daca poti
Link spre comentariu

Vreau si eu sa il fac imi place foarte mult cum urmareste tensiune de la intrare e foarte agil :da Felicitari pt realizare :aplauze Pune si ceva filmulete daca poti

Pai odata ce il stii ca este "foarte agil", adica cum urmareste tensiunea de la intrare, de ce mai vrei filmulete cu el? :nas: Intradevar, "este agil" si se "misca frumos" pe muzica, plus ce se poate seta din jumperi. Recomand pentru constructie, cu toate ca PIC16F88 este destul de "piperat", poate PIC16F819 este mai "accesibil", nu-i stiu pretul, sau poate "meseriasii" in tainele PIC-urilor il pot porta pentru un model mai "ieftin". :da
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
Vizitator lperisoara

Iata niste VU-metre pasive pe care le am eu:post-28059-139829333013_thumb.jpg post-28059-139829333018_thumb.jpg post-28059-139829333023_thumb.jpg post-28059-139829333028_thumb.gifCel din stanga e legat la iesirea PC-ului (in paralel cu intrarea statiei). Cu volumul din Windows si din Winamp dat la maxim si cu P la maxim foarte rar imi ajunge in zona rosie. Atunci se si aud distorsiuni. Initial alesesem R=4k si acul se misca foarte putin, in final l-am scazut la 1k.Cel din dreapta e legat direct la boxe.Lista de piese:P=10kD=1N4148C= se poate alege intre 10 si 47 uF, depinde de cum vreti sa fie raspunsul vu-metrului (rapid sau lent) R= intre 1k si 4k, in functie de instrumentul indicator.Cred ca mai simplu de atat nu se poate!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

va salut cu respect! am citit cu interes maxim acest topic si vad ca nu exista o scema de vu metru cu peak hold cu circuit specializat! a ba da este ceva cu HA..... nu stiu exact(insa nesatisfacator deoarece are peak hold doar pe ultimele 5 leduri din 12)! cand mai cumparam si eu tehnium si conex club am dat acolo de un vumetru stereo cu 16 leduri/canal, cu memorie, cu un singur circuit integrat, care avea aceasta functie de peak hold! dat fiind ca nu mai am revista cu pricina din motiv ca am imprumutat revista cui nu trebuia la vremea respectiva, as avea si eu rugamintea daca are cineva idee despre ce vorbesc sa posteze schema sau o alta schema cu peak hold cu 12 - 16 sau mai multe leduri, sau astept si eu (daca se poate si nu deranjez mult) un MP cu pretul unui PIC16F88 gata programat(ca eu nu sunt in stare) cu vumetrul mai sus prezentat de GeoMarmultumesc anticipat!AlinEX

Link spre comentariu

hmm da! si nu! ma intereseaza! dar nu stiu si nici nu pot sa programez PIC(nu este dotare), asa ca ma intereseaza ceva cu CI specializat! este super aceasta realizare insa nu ma pricep la programare! multumesc de raspunsul prompt! stie cineva de circuitul de care am amintit? cel cu 2x16 leduri cu peak hold?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări