yo6ial Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Pentru propria-mi pace sufleteasca, incerc de multa vreme sa aflu ce neam de tft este asta.Adica ce denumire tehnica sau comerciala are, pentru ca nu-l regasesc decat ca LCD sau TFT-LCD. Sigur are o denumire deosebita, data fiind tehnologia deosebita de fabricatie.Atasate sunt fotografia unui TFT-LCD normal alaturata de LCD-ul asta deosebit. LCD-ul normal este un monitor ordinar de calculator, iar celalalt este monitorul unui Canon S5-IS.Ambele fotografii sunt facute la 1cm de monitor. Sal'tare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 Thin Film Tranzistorlcd-ul simplu probabil n-are si tranzistori incorporati...macar e un punct de inceput Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 eu cred c? e tot tft-ul ?la, ?i unul, ?i altul!!!doar c? cel din canon are o rezolu?ie mai mare/dot pitch mai mic, lucru ce mi se pare normal la dimensiunile tft-ului unui aparat foto... Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 15, 2008 Partajează Postat Decembrie 15, 2008 cum sa aiba o rezolutie mai mare? n-are suficenti pixeli pt astatreaba cu dot pitchul asa e! Link spre comentariu
yo6ial Postat Decembrie 16, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2008 Marea diferenta este modul de aranjare a pixelilor! La TFT-urile "normale" sunt aranjati exact ca la CRT. coloanei verticale de de R, G si B La Canon sunt coloane orizontale decalate cu 1/2 pixel fata de coloanele vecine, superioare si inferioare. TFT normal= [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] TFT deosebit: [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] __[][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] Edit. de fapt in comparatie cu cel normal, tefeteul :P in cauza ar fi mai degraba asa: [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] __[][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] __[][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] __[][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] __[][][] [][][] [][][] [][][] [][][] [][][] Dar ignorand dot-pitch-ul.... totusi... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum