Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptie satelit.....

naminator2003

Postări Recomandate

Sal!Recent mi-a venit o idee... Cam de ce am nevoie sa receptionez programe transmise prin satelit cu un televizor obisnuit... Adica ce imi trebuie: antena si un modul ceva..... Si pot sa fac eu modulul ala? exista scheme pentru asa ceva? e complicat? e treaba analogica sau digitala? cat de greu e? merita macar de dragul electronicii? Ajutati-ma cu scheme sfaturi orice... multumesc anticipat.....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naminator2003

7

• niq_ro

1

• Tavi

1

• Gheorghe Dracu

1

in locul tau nu m-as baga :roll: , dupa ce si cum ai scris nu ai experienta prea mare in alea electronicii....

"modulul" ala este destul de greu de facut si lucreaza la frecvente prea mari, dac aimi aduc eu bine aminte, de ordinul GHz-lor, in plus analogic nu prea mai transmit multe posturi, iar la digilat nu stiu ce componete gasesti

cel mai simplu esa cumperi componentele:

- "oala"/antena parabolica

- LNC/LNB-ul (chestia aia mica de se pune in focarul antenei parabolice)

- receptor sau placa de receptor care se monteaza in calculator (aveau pe la Flamingo)

vezi si http://www.satalogue.com/section12/index.htm

Link spre comentariu

Mda.... si sa zicem ca as vrea sa fac chestia asta chiar daca e asa de complicat.... vreo schema sau vreun site cu asa ceva aveti? undeva sa ma ia de la zero si sa-mi explice ce si cum....

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Eu pot sa-ti recomand ceva site-uri si ceva documentatie ca sa faci tu totul de la ''zero''... :roll: Dar e nevoie de ceva timp si ambitie pentru a avea si experienta si ''dexteritatea'' necesara... Am doar o singura intrebare: ''Cati ani ai tu acum?''... ...ca sa-ti spun cam cind o sa termini ''proiectul''... :lol:

Link spre comentariu

Inainte de revolutie se faceau tunere de satelit dintr-o revista ungureasca (Radiotechnika) dar dimensiunile erau cam de 25x25cm, adica mare. Dar nu prea se putea face la nivel de incepator pentru ca era vorba de 1-2GHz. Mai precis intra in el 950-1750MHz. Probabil ca acum au aparut integrate mult mai accesibile care sa reduca complexitatea componentelor discrete, dar parte de inalta frecventa (mecanica fina in fond) ramane. Procesarea de sunet si imagine nu era complicat de facut. Din 2007 nu mai emite nici un post TV analogic spre satelit, deci toate receptoarele analogice la gunoi! A venit era digitala. Un receptor digital chiar ca nu poate fi facut pe genunchi. .LNB-ul e aproape exclus sa il poti face singur. Acolo chiar ca e mecanica fina. Pe scurt mai bine cumperi o instalatie. Cu 10 milioane iti instalatie cu receptie digitala completa (cu antena, LNB, receptor).

Link spre comentariu

Am 16 ani... Deci ziceti ca oricum nu se mai trimite nimic analogic necodat pe satelit.... si ca pentru digital ar fi prea complicat... ma rog macar daca aveti o schema din aia cat cearceafu :d ca sa ma conving ar fi perfect...

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf
:d Acum ar trebui sa stii, ca sa poti realiza un astfel de proiect, a carui utilitate este din start minima raportata la timpul investit (poate asa mai mult din ambitie dupa cum au procedat si altii la vremea cand costurile unui produs finit-receptor de satelit analogic depaseau cu mult venitul mediu lunar), ar fi nevoie sa te pregatesti cu teoria minim 5-6 ani si practic alti 3-5 ani...In plus este nevoie de accesul la instrumente de masura si test din domeniul RF...In plus antena trebuie cumparata iar LNB-ul (chiar daca acum 15-20 de ani au fost incercari de realizare ''home made'' fara prea mult succes...) trebuie sa-l cumperi.Ceea ce nu se vede dar trebuie sa existe: un sistem mecanic de montare si ghidarea a antenei- cu sau fara motor/pozitioner, care complica un pic lucrurile...Eu propun un test: daca reusesti sa-ti faci un radio cu schimbare de frecventa atunci poate ca ai toate sansele sa faci si un astfel de receptor... 8)
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

si totusi... dupa ce am vazut unul cum merge... ma apuca boala cand vad cat de marfa e.... cam cat costa un decodor digital... LNB-ul in cumpar, dar decodorul ala e asa greu de facut? e groaznic de greu? nu exista nicaieri vreo schema? sa nu sariti daca spun aberatii.....

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Trebuie sa abordezi problema dintr-o alta directie...

Ce programe vrei sa receptionezi tu cu o antena de satelit? Sunt aceste programe situate pe acelasi satelit? Care sunt acesti sateliti? Ai nevoie de un motor sa rotesti antena? Sunt transmise fara codare, deci in clar-(FTA=Free to Air)? Sau sunt codate... Atunci ce sisteme de decodare trebuie sa aiba sistemul tau? Decodarea poate presupune un modul suplimentar CAM -Conditional Access Module plus cartela aferenta... etc.

Dupa ce ai stabilit aceste detalii poti sa faci o lista ce va cuprinde componentele necesare si rezulta si gradul de complexitate al decodorului respectiv, dupa care te mai documentezi despre constructia decodorului.... 8)

Link spre comentariu

Pai...

Din cate vad eu pe http://www.lyngsat.com sunt o gramada de sateliti pe cer... :roll: ...

Binenteles ca imi aleg un satelit, sa zicem ca kitul de antena il cumpar, ma chinui eu zile pana pun antena pe el. Programele pe care vreau sa le vad sunt free, cum sunt o gramada de posturi de ex Pro TV intl si TVR intl etc.

Tot pe site am vazut ca la fiecare canal exista o "video encryption". Ca sa decodezi fluxul digital de date si sa il convertesti in semnal analogic iti tree cutia aia magica numita decodor. Sa zicem ca ar fi si nevoie de CAM din ala ca sa aiba slot de card pentru programele cu plata.

Cam atat.....

Link spre comentariu

deja un receptor digital se geaseste pe piata de la 100 ron ( second ) pana la .....o oala cu lnb se gaseste de asemenea de la 55 ron pana la .... daca vrei cu adevarat nu e asa de greu sa iti faci o instalatie de receptie la preturile asteamai greu este sa orientezi antena :crazy: oricum printre sutele de programe free digitale , greu sa gasesti ceva bun cu adevarat , tot cele codate sunt bune

Link spre comentariu

Pai stiu ca exista pe piata ala de la RCS, si nici nu e chiar asa de scump, dar ma intreb daca exista vreo schema + firmware pentru asa ceva, pe undeva. Daca stiti spuneti-mi si mie. mersi

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Îndrăznesc să readuc la viață acest topic cu o poveste și niște întrebări.

Taică-meu e electronist și și-o făcut când s-o mutat la bloc prin 88 sistem de recepție TV-Satelit analogic cu o parabolica de aceea mare... dacă a-ți văzut vreodată, ce are cam 2 metri în diametru, cu sistem de poziționare comandat la distanță; recevierul și l-a făcut singur, convertorul nu știu de unde îl are, cablaje hand-made, carcasa de la ceva radio cu amplificator audio pe canale separate :doh: . Era montată pe bloc , furniza semnal TV la toți vecinii ...mergea pe vremea aia...dar acum... :sparge: nu mai merge... :(.

Și acum cu întrebările...

- A încercat cineva cu adevărat sa implementeze sau sa modifice un receiver astfel încât sa primească semnal liber (chiar dacă nu e calitate super genială)?

- A piratat vreodată cineva vreun receiver ca sa funcționeze pe canalele codate?

- În ce consta un decodor?

- Puteți recomanda o schema bloc generala de receiver?

- Ce stiti despre sat-receiverul ECHOSTAR DSB 707 FTA sau 770-ul?

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Și acum cu întrebările...- A încercat cineva cu adevărat sa implementeze sau sa modifice un receiver astfel încât sa primească semnal liber (chiar dacă nu e calitate super genială)?- A piratat vreodată cineva vreun receiver ca sa funcționeze pe canalele codate?- În ce consta un decodor?- Puteți recomanda o schema bloc generala de receiver?- Ce stiti despre sat-receiverul ECHOSTAR DSB 707 FTA sau 770-ul?Multumesc anticipat!

http://forum.paytv.ro/
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări