Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa refacem scala aparatelor de radio?

feri.visky

Postări Recomandate

Vizitator bh-01-zup

asa este trecut si pe scala eu mai bine nu vad sa spuna proprietarul ca are originalulaccept orice corectii pt ca vreau sa fie ca si originalul deci nu ma supar la eventualele carectii constructive

Link spre comentariu

Buna , Da , am scris pe mp ce si cum , aveti dreptate , acolo este orasul "Lwow " .( sunt cateva reflexii pe poza trimisa , sunt incepator in poze ). Se vor mai face mici retusuri avand in vedere ca din scala lipsesc doua bucati pe care nu le am .Eventual daca este nevoie voi mai face poze "mai de aproape " maine ,afara la lumina zilei .Arata minunat .

Link spre comentariu

Cateva corectii constructive.-Lwow in loc de wow.-Trebuie trecuta unitatea de masura a lungimii de unda,adica metrii atat la UM cat si la UL-Scala are forma rectangulara nu trapezoidala-Mai trebuie lucrat la sagetile comutatorului de game,nu prea seamana-in partea dreapta cred ca scala se termina simetric ca si in partea stanga-lipseste triunghiul din dreptul lungimii de unda de 1800 mCam atat,altfel lucrat ingrijit.Felicitari

Link spre comentariu

In afara de LWOW si WROCLAV , celelalte orase mentionate sunt corect trecute ( ma refer ca asa sunt pe scala originala scrise) Asa cum scrie < nicolae 57> scala este rectangulara Mai trebuie trecuta cifra 200 in stanga sus si micul triunghi din dreptul lui 1800 , in rest, la viitoarea poza mult mai buna se vor vedea mai bine detaliile marunte . Da , scala este simetrica .

Link spre comentariu
Vizitator bh-01-zup

am incercat sa fac toate greselile doar cu terminarea simetrica pe ambele parti nu sunt prea sigur ar trebui cautat si un alt aparat cu scala intreaga si revazut cu sagetile comutatorului nu stiu daca le voi putea reface dupa original numai cu poze in detaliu la rezolutie mare cele actuale sunt generate de Corel Draw

Link spre comentariu

Da , la vafurile sagetilor trebuie trecuta pozitia comutatorului de unde la sageata din stanga este UM , la cea din dreapta este UL . Voi face un detalui cu acest buton desenat in interiorul sagetilor ( nu iese sticla numai daca scot aparatul din caseta ) . In mod sigur, scala este simetrica la extremitati . In spatiul gol de sus trebuie scris 200 ( in mod logic ) . Nu stiu cine poate avea un receptor de acest tip dar asta e situatia . Nu stiam ca este asa rar . scala s-a spart cu mult timp inainte , ma bucur ca a mai ramas ceea ce a ramas din ea . Pana la urma va fi bine .@ da, Brasovul s-a numit o vreme ''orasul stalin " asa a fost trecut si pe unele harti ale tarii noastre .

Link spre comentariu

Sursa wikipedia:Sta?ia de emisie Bod este numele singurei sta?ii de emisie pe unde lungi din România. A fost proiectat? de inginerul Cartianu Popescu ?i construit? între anii 1933-34 la Bod, dup? ce ini?ial fusese destinat? unei loca?ii de lâng? Feldioara. Inventatorul Guglielmo Marconi a venit special din Londra la Bra?ov, pentru a asista la instalarea emi??torului inventat de el.Sta?ia a fost pus? în func?iune în 1935, iar emi??torul pe 1 ianuarie 1936, la ora aceea fiind cel mai puternic din România ?i din estul Europei. Pe atunci studiourile de radio se aflau la Bod, ulterior fiind mutate în capital?.În 1940, la cedarea for?at? a Ardealului, postul de emisie de la Bod a transmis o înregistrare a clopotelor bisericilor transilv?nene, care a fost îns? cenzurat? de c?tre Palat la numai 10 minute de la începere. De asemenea, prin sta?ia de la Bod au fost transmise toate comunicatele importante din timpul r?zboiului, inclusiv mesajul regelui c?tre ?ar?, în seara de 23 august 1944, primit de la Bucure?ti prin telefon.În 1965, emi??torul englezesc a fost înlocuit cu unul fabricat în Fran?a, prototip ?Thomson-Houston?, având o putere de 1.200kW. Din 2003, noul emi??tor, ?Harris?, bazat pe tranzistoare ?i tehnologie digital? de modulare are o putere de 200 kW.În prezent func?ioneaz? pe frecven?a de 153 kHz si 1197 khz (AM). Difuzeaz? între orele 4 ?i 20 GMT ?Antena Satelor? ?i ?România Actualit??i? între orele 20 ?i 4 GMT.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

si eu reconditionez scalele la aparatele vechi

si , iata cum:

pozez aparatul cu pricina(numai scala) la o rezolutie mare

de la alt aparat cu scala buna sau imagini de pe net

prelucrez apoi in photoshop imaginea numai cu scala (corectii de culoare etc...),

o aduc la scara 1/1(originala) apoi o printez pe printer de mare rezolutie pe un autocolant alb translucent lucios sau mat dupa

cum e cazul

proiectez apoi in corel dimensiunile si gaurile ce trebuie date si tai pe laser styplex transparent

aplic apoi autocolantul pe styplex si..... gata scala

iata ce a iesit la un radio carmen 2 la care am reconditionat scala:

http://it.tinypic.com/a/1kemq/1

cred ca e metoda f buna si f rapida nemaivorbind de faptul ca , calitatea e ff buna!

POT SA AJUT PE CINEVA?

cu mare placere

Calin

[email protected]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări