Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa refacem scala aparatelor de radio?

feri.visky

Postări Recomandate

Da se poate face! Deocamdata experimentam!Am tiparit pe folie ceea ce s-a obtinut pana acum dar e prea transparent si se pierde aceea culoare galbena, de unt sau margarina...Cei care se pricep ar trebui sa incerce o sitare. La Bicaz e nevoie de doua site (o sita pentru galben si o sita pentru negru) iar la Record de trei site (galben, negru si verde)!

Link spre comentariu

La Bicaz trebuie doar sita neagra. Dupa tiparirea negrului, galbenul se depune cu pensula peste negru, cu grija sa nu se mizgaleasca zona transparenta.(nu e greu pentru ca zonele transparente au un chenar suficient de groas de negru) Nu are numic daca acoperi sau mizgalesti pe dos zonele negre. Am vazut multe scale facute asa.

Link spre comentariu

Da, exista acest pericol dar poate fi evitat cu vopsea si pensula adecvate. De asemenea poti pune o fisie de banda protectoare (din aia speciala pentru vopsiri) care sa acopere zona transparenta si sa se suprapuna un pic peste marginile negre apoi sufli cu galben. Solutii sunt.De asemenea: Listezi cu o imprimanta laser foarte buna si fara economie de toner pe o folie transparenta imaginea neagra. Sufli sticla cu spray de fotorezist pozitiv pentru cablaje imprimate. Expui, developezi. Imaginea neagra, va ramine imprimata pe sticla ca un gel deschis la culoare. Dai usor cu o pensula fina tus negru dupa care clatesti cu apa. Tusul se va spala de pe sticla dar va ramine impregnat in gel. Dupa uscare ai imaginea neagra.

Link spre comentariu

Doaman soata a facut bine si mi-a spart scala la radioul SABA. Acum trebuie sa o refac.

Descriu cum vreau sa fac asta. Fotografiesz scala lipita in lumina naturala intr-o zi fara soare. Asta pentru lipsa reflexiilor si obtinerea culorilor cat mai aproape de original. Apoi in photoshop restaurez crapaturile si inscrisurile sterse. Extrag layer-ul negru cu inscriptii pe care il dau la decupat in autocolant, avand grija sa fie decupata cu scrisul invers sa se poata lipi pe interior. Dupa lipire acopar partile transparente si cele albe cu scotch de vopsitorie( cel de hartie bej) si dau fundalul cu vopsea comandata la culoarea originala, mai multe straturi pana la opacitatea necesara. Protejez apoi partile transparente si dau a doua culoare de fundal( scala e bej cu alb si inscriptii negre). Pentru asta folosesc rol din burete sau lana, in functie de tipul vopselei. Scala o fac din plexiglas ca sa nu mai am accidente. Am folosit metoda la plexiglas si iese foarte bine.

Bani si timp sa am sa o fac cat mai repede. Pun si poze cu etapele pentru ceilalti. Pot sa va ajut cu restaurarea in photoshop ca am lucrat cu el mai bine de 10 ani si am si mare rabdare.

Aici poze cu aparatul in cauza http://proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=285

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

nicolae57 s-a mai intamplat ceva. Eu am transmis filmele 9(soft) la cineva din Cluj... Dar am mai observat o mica gresala:ati lasat o dunga galbena intre globul verzui si cercul negru din mijloc... L-am vazut numai la o marire mai ... "mare"!

Fisierul in CorelDRAW modificat
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări