Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de tocat carne electrica

spyry

Postări Recomandate

Buna seara....Am omasina de tocat carne nr32 si as dori sa o transform din manuala in electrica ,,dar nu stiu ce motor s-ai pun ,am pus o fulie de fi30cm si un motor de la o masina de spalat model ALBALUX, dar nu are putere sa o duca .Mentionez ca eu ma pricep mai mult la electronica dar la mecanica nu prea de aceia am apelat la dumneavoastra cei care va pricepeti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Adrian Luben

1

• bygy007

1

• spyry

1

• Asi

1

Top autori în acest subiect

trebuie sa mai reduci din turatie, crescand astfel puterea. Faci asta cu 3 roti, masina tocat si roata mare(conectate direct) > curea > roata mica si roata mare(conectate direct)> curea > motor cu roata mica :da

Insa ai mare grija la curele ca-ti prinzi degetele imediat, fa-le protectie, si obligatoriu un buton de urgenta sa opresti motorul iar cand alimentezi masina cu carne nu folosesti sub nici o forma mana, ci un obiect. Asta daca tii la degete :dans:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator hodor zoltan

dupa parereata cati amper osaia motorul de stergator barbriz si cu cev vrei saalimentezi consumul motorului este foartemare foloseste un motor cu reductor la 220v

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Putem lua treaba inginereste.Ce forte apar la tocare, ce turatie si ce moment ti-ar fi necesare la arborele masinii de tocat? mai ales ce turatie e important.Facem un raport de transmitere, ca motorul electric stim deja ca are 1500rpm sau 750 sau 3000 etcUrmatorul pas este gasirea unei solutii constructive, cu curele ar fi o solutie, in functie de turatie si putere alegi profilul curelei din diagrama SPZ (recomand sa folosesi curele inguste trapezoidale, si nu late). Sa scurtam priectarea alegi cel mai mic diametru primitiv care il suporta cureaua (din tabel), vezi ce diametru de roata condusa ai avea nevoie.. daca iese mult prea mare adaugam reductor intermediar, iar la capitolul asta iti recomand un reductor gata facut cu roti dintate pus direct pe arborele motorului (recomand reductor planetar deoarece e mai mic, si intrarea si iesirea sunt coaxiale, si poti prinde reductorul direct de motor) in continuarea axului de la iesirea din reductori bagi fulia de curea. (daca in urma amplasarii reductorului poti mari diametrul primitiv al rotii conducatoare atunci ar fi indicat deoarece unghiul de infasurare beta creste, si suprafata de contact creste, incat patinarea este mult impiedicata)Un ultim pas este stabilirea fortei de incarcare pe directie radiala. Uzual motorul se monteaza pe o balama si greutatea motorului tine intinsa cureaua.. desigur se poate calcula mai exact (deoarece de multe ori motorul e prea usor si scapa, sau chiar e prea greu si rupe cureaua in scurt timp)Daca te intereseaza mai mult iti pot oferi un mic indrumar de proiectare a reductoarelor. (si cu dinti drepti/inclinati, si cu curele)sau metoda babeasca.. sti ce turatie vrei (asta e imperativ) calculezi orientativ doua diametre de roti de curea, si le montezi, daca patineaza atunci mai cresti incarcarea radiala pana nu mai patineaza. Daca rupi cureaua pui una mai mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări