Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte de 1000 lei

technomate

Postări Recomandate

Vreau sa construiesc 2 incinte cu cheltuieli in valoare de 1000 lei cu urmatoarele preferinte :1.Fidelitatea si naturaletea sunetului sa fie primordiala.1a) Inaltele si mediile sa fie reproduse cel mai corect adica vreau sa spun ca prefer inalte si medii de mai buna calitate decat joasele .1b) Joasele sa reproduca (daca mai incap in pret) tobele destul de aproape de inregistrari.2.Puterea sa fie cel mult 100-150W ;de preferat sa duca reziste la 100w .Repet ,prefer inalte si medii pe locul 1.Vor fi folosite acasa la puteri de intre 1-20W si foarte rar la puterea maxima.Nu am mai executat incinte pana acum decat in urma cu 5-6 ani cu difuzoare de bazar de vreo 150w si niste inalte nasoale.Ceea ce cer mai sus cred ca se aseamana cu niste monitoare dar poate putin mai mari.Pentru inceput am nevoie de sfatuitori in alegerea difuzoarelor .Daca ma puteti ajuta ,Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

3

• technomate

3

Top autori în acest subiect

Vreau sa construiesc 2 incinte cu cheltuieli in valoare de 1000 lei cu urmatoarele preferinte :1.Fidelitatea si naturaletea sunetului sa fie primordiala.1a) Inaltele si mediile sa fie reproduse cel mai corect adica vreau sa spun ca prefer inalte si medii de mai buna calitate decat joasele .1b) Joasele sa reproduca (daca mai incap in pret) tobele destul de aproape de inregistrari.2.Puterea sa fie cel mult 100-150W ;de preferat sa duca reziste la 100w .Repet ,prefer inalte si medii pe locul 1.Vor fi folosite acasa la puteri de intre 1-20W si foarte rar la puterea maxima.Nu am mai executat incinte pana acum decat in urma cu 5-6 ani cu difuzoare de bazar de vreo 150w si niste inalte nasoale.Ceea ce cer mai sus cred ca se aseamana cu niste monitoare dar poate putin mai mari.Pentru inceput am nevoie de sfatuitori in alegerea difuzoarelor .Daca ma puteti ajuta ,Va multumesc !

1 - numai daca fidelitatea si naturaletea primeaza, s-ar putea ca 1.000 lei sa nu prea fie de ajuns!2 - un midbass bun reproduce f.bine si joasele la nivelul tobelor de tot felul, dar nu poate reproduce extrema de jos a orgii, pe care nu calca nici incinte de 5.000 de euro f. corect!3 - la ce iti trebuie 100W? auditii sau sonorizari? nu poti impaca si capra si varza! decide: capra sau varza?4 - difuzoarele de bazar pot avea eticheta cu P=10.000KW, hartia suporta orice!5 - ce vrei: floorstandere sau bookshelfuri? La ce vrei, difuoarele pentru bookshelfuri te costa mult peste bugetul alocat!6 - ce sursa si amplificare utilizezi? si asta conteaza in alegerea solutiei pentru incinte!7 - esti in stare sa construiesti o incinta mai complicata sau vrei doar o lada cu difuzoare? (eventual sa-i spui B.R. sau A.S. sau T.L.?)
Link spre comentariu

Ok! reformulez1-pana in acei 1000lei sa ne incadram cu tenta caracteristicilor de mai sus .2-nu prea ascult orga deci nu voi comenta cand voi asculta orga.3-vor fi folosite pt audiutii.100w pt eventuale petreceri de casa(des va merge pana la 20-30w,f des 1-5 wati :d) ..aer liber.nu vreau incinte mari de 80-100cm inaltime ! max60 !4-difuzoarele alea au dus linistit ampuri de 100w alimentate la+-45 dar nu le laud..eurotec;incintele aveau cam 1metru inaltime si 40-50cm latime...etc5-cred ca bookself ,floorstanderele nu m-au dat pe spate pana acum..nu se poate sa facem putin compromis pt joase sa ne incadram in pret?6-sursa este o placa de sunet cu 192khz si 32biti ,multe flacuri :d ;amplificarea este postata in sectiunea amplificatoare, cu sziklay , sr de 70V/uS.thd la 1k 0.001% masurati practic.7-nu stiu dar pot incerca sa ma documentez iar vointa am.sper ca acestea sa se auda mai bine decat monitor audio br2.Multumesc foarte mult pentru feedback !

Link spre comentariu

Ok! reformulez1-pana in acei 1000lei sa ne incadram cu tenta caracteristicilor de mai sus .2-nu prea ascult orga deci nu voi comenta cand voi asculta orga.3-vor fi folosite pt audiutii.100w pt eventuale petreceri de casa(des va merge pana la 20-30w,f des 1-5 wati :d) ..aer liber.nu vreau incinte mari de 80-100cm inaltime ! max60 !4-difuzoarele alea au dus linistit ampuri de 100w alimentate la+-45 dar nu le laud..eurotec;incintele aveau cam 1metru inaltime si 40-50cm latime...etc5-cred ca bookself ,floorstanderele nu m-au dat pe spate pana acum..nu se poate sa facem putin compromis pt joase sa ne incadram in pret?6-sursa este o placa de sunet cu 192khz si 32biti ,multe flacuri :d ;amplificarea este postata in sectiunea amplificatoare, cu sziklay , sr de 70V/uS.thd la 1k 0.001% masurati practic.7-nu stiu dar pot incerca sa ma documentez iar vointa am.sper ca acestea sa se auda mai bine decat monitor audio br2.Multumesc foarte mult pentru feedback !

In cazul in care utilizezi calculatorul ca sursa, poate cel mai cuminte este sa cumperi ceva de pe piata! Cu orice placa de sunet, nu poti obtine decat ce ai deja!Nu floorstanderele sunt de vina, si nici nu au rolul de a te da pe spate, ele redau ce le dai sa redea. Apoi, daca discutam de MA BR2, mai bine nu mai discutam! ele sunt si asa cum sunt! Mai le dai si din sursa calculator, adio! De unde nu e, nici D-zeu nu cere!
Link spre comentariu

In cazul in care utilizezi calculatorul ca sursa, poate cel mai cuminte este sa cumperi ceva de pe piata! Cu orice placa de sunet, nu poti obtine decat ce ai deja!

Nu floorstanderele sunt de vina, si nici nu au rolul de a te da pe spate, ele redau ce le dai sa redea. Apoi, daca discutam de MA BR2, mai bine nu mai discutam! ele sunt si asa cum sunt! Mai le dai si din sursa calculator, adio! De unde nu e, nici D-zeu nu cere!

Ok dar de ce spui astea , am observat diferente clare in sunet intre creative audigy se si o placa de sunet cu esantonare la 192khz si 32biti ,in plus ascult doar flacuri ,apeuri si mp3 de la 320kbps .

"Apoi, daca discutam de MA BR2, mai bine nu mai discutam! ele sunt si asa cum sunt!" Ce ai vrut sa spui aici ?

MA br2 au detalii dar nu mi se par ca redau sunetul natural ci il coloreaza.

Multumesc !

Link spre comentariu

In cazul in care utilizezi calculatorul ca sursa, poate cel mai cuminte este sa cumperi ceva de pe piata! Cu orice placa de sunet, nu poti obtine decat ce ai deja!

Nu floorstanderele sunt de vina, si nici nu au rolul de a te da pe spate, ele redau ce le dai sa redea. Apoi, daca discutam de MA BR2, mai bine nu mai discutam! ele sunt si asa cum sunt! Mai le dai si din sursa calculator, adio! De unde nu e, nici D-zeu nu cere!

Ok dar de ce spui astea , am observat diferente clare in sunet intre creative audigy se si o placa de sunet cu esantonare la 192khz si 32biti ,in plus ascult doar flacuri ,apeuri si mp3 de la 320kbps .

"Apoi, daca discutam de MA BR2, mai bine nu mai discutam! ele sunt si asa cum sunt!" Ce ai vrut sa spui aici ?

MA br2 au detalii dar nu mi se par ca redau sunetul natural ci il coloreaza.

Multumesc !

Imi pare rau, dar din calculator nu-mi place ce iese, comparativ cu un CD bunicel! :sparge:

MA br2 este un entry level fara pretentii, totusi! Nu stiu daca colorarea de care vorbesti e cea mai mare problema! Cred ca ultima! :nebun:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări