Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RS232 conector DB9 legarea a 2 pc-uri

cristi666

Postări Recomandate

exista vreo modalitate de a lega 2 pc-uri prin care sa faci retea prin conectorul db9? stiu o modalitate prin trei fire pinul ground comun si tx->rx, rx<-tx...dar nu stiu daca merge... pls help as vrea sa folosesc acesta conectare pentru un sistem de comunicatie wireless...dar asta nu e o problema, ca emitatoarele si receptoarele le am deja facute... nu imi trebuie decat legarea (cu cat mai putine fire si cat mai simplu)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi666

3

• MifTy

1

• DREDD

1

• Mikrosha

1

Top autori în acest subiect

Rx->Tx, Rx<-Tx, GND-GND. Merge sigur. Fireste, ideea de baza este ca o iesire sa vina la o intrare. Corect cum ai spus, doar ca flow control trebuie sa fie pe none sau xon/xoff. Flow control se foloseste ca sa poata sa-i zica un terminal celuilalt cand este disponibil sa primeasc date. Daca vrei flow control hardware, mai pui si DTR->CTS si CTS<-DTR, dar banuiesc ca la ce ai tu nu-i nevoie.

Spor, si zi-ne ce iese :da

Link spre comentariu

Rx->Tx, Rx<-Tx, GND-GND. Merge sigur. Fireste, ideea de baza este ca o iesire sa vina la o intrare. Corect cum ai spus, doar ca flow control trebuie sa fie pe none sau xon/xoff. Flow control se foloseste ca sa poata sa-i zica un terminal celuilalt cand este disponibil sa primeasc date. Daca vrei flow control hardware, mai pui si DTR->CTS si CTS<-DTR, dar banuiesc ca la ce ai tu nu-i nevoie.

Spor, si zi-ne ce iese :da

voi face teste maine dup-amiaza, le voi conecta prin cele 3 fire mentionate mai sus si o sa vad daca merge fara flow control... si daca testul iese bine o sa fac proba si pe wireless si anunt rezultatele de indata ce le am. :freaza:
Link spre comentariu

de mers merge, dar in DOS, de asta sunt sigur!!! :rade: cu laplink sau norton commander... memoriiiies!! :rade: in windows, am murit cu zile pana am reusit... mai simplu in win e cu placi de retea si cablu crosslink, si ideal, cu switch!!!

Link spre comentariu

Din cate imi aduc aminte am incercat si eu sa leg 2 calc pe RS232 folosind laplink ca program, pe WIN98.Din pacate viteza de transfer pe care am obtinut-o a fost cu totul nesatisfacatoare. Cel mai avantajos e tot prin portul de retea.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări