cristi666 Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 exista vreo modalitate de a lega 2 pc-uri prin care sa faci retea prin conectorul db9? stiu o modalitate prin trei fire pinul ground comun si tx->rx, rx<-tx...dar nu stiu daca merge... pls help as vrea sa folosesc acesta conectare pentru un sistem de comunicatie wireless...dar asta nu e o problema, ca emitatoarele si receptoarele le am deja facute... nu imi trebuie decat legarea (cu cat mai putine fire si cat mai simplu) Link spre comentariu
Mikrosha Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Rx->Tx, Rx<-Tx, GND-GND. Merge sigur. Fireste, ideea de baza este ca o iesire sa vina la o intrare. Corect cum ai spus, doar ca flow control trebuie sa fie pe none sau xon/xoff. Flow control se foloseste ca sa poata sa-i zica un terminal celuilalt cand este disponibil sa primeasc date. Daca vrei flow control hardware, mai pui si DTR->CTS si CTS<-DTR, dar banuiesc ca la ce ai tu nu-i nevoie. Spor, si zi-ne ce iese Link spre comentariu
cristi666 Postat Decembrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Rx->Tx, Rx<-Tx, GND-GND. Merge sigur. Fireste, ideea de baza este ca o iesire sa vina la o intrare. Corect cum ai spus, doar ca flow control trebuie sa fie pe none sau xon/xoff. Flow control se foloseste ca sa poata sa-i zica un terminal celuilalt cand este disponibil sa primeasc date. Daca vrei flow control hardware, mai pui si DTR->CTS si CTS<-DTR, dar banuiesc ca la ce ai tu nu-i nevoie. Spor, si zi-ne ce iese voi face teste maine dup-amiaza, le voi conecta prin cele 3 fire mentionate mai sus si o sa vad daca merge fara flow control... si daca testul iese bine o sa fac proba si pe wireless si anunt rezultatele de indata ce le am. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 de mers merge, dar in DOS, de asta sunt sigur!!! cu laplink sau norton commander... memoriiiies!! in windows, am murit cu zile pana am reusit... mai simplu in win e cu placi de retea si cablu crosslink, si ideal, cu switch!!! Link spre comentariu
DREDD Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 Din cate imi aduc aminte am incercat si eu sa leg 2 calc pe RS232 folosind laplink ca program, pe WIN98.Din pacate viteza de transfer pe care am obtinut-o a fost cu totul nesatisfacatoare. Cel mai avantajos e tot prin portul de retea. Link spre comentariu
cristi666 Postat Ianuarie 15, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 rezultate....cam slabe :cry: dar totusi merge si wireless home made multumesc pentru sfaturi. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Ii zicea Direct Cable Connection pe Windoza 95/98. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum