Vizitator celbun Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 buna ziua. doresc sa realizez o centrala termica pe lrmne ,am un cazan din inox grosime 10 mm,cazanul il am de la un prieten care il avea montat in soba.are in partea de jos o teava din inox care este intrare [retur]si in partea superioara alta teava [tur].cazanul este de 50 l apa.nu stiu cum sa realizez incalzirea a 3 camere.daca cineva a mai facut ,si doreste sa mi dea detalii, ii multumesc.o zi buna . Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 buna ziua. doresc sa realizez o centrala termica pe lrmne ,am un cazan din inox grosime 10 mm,cazanul il am de la un prieten care il avea montat in soba.are in partea de jos o teava din inox care este intrare [retur]si in partea superioara alta teava [tur].cazanul este de 50 l apa.nu stiu cum sa realizez incalzirea a 3 camere.daca cineva a mai facut ,si doreste sa mi dea detalii, ii multumesc.o zi buna .din cate stiu eu pe lemne ar merge treaba cu gazifierea lemnului ,adica lemnul este aprins si incalzit la temperaturi foarte mari , amestec bun de aer apoi este comprimat si printr-o diuza de ceramica de cativa centimetri este trimis intr-o alta camera aici are loc incalzirea propriu zisa a apei ..... incearca link asta: Link spre comentariu
Vizitator dogy Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 cazanul de 50 l este cam mare pt a incalzi 3 camere, parerea mea este sa-ti cumperi unul sh gasesti in jurul sumei de 1000 ron.bafta Link spre comentariu
Vizitator celbun Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 am auzit de inlocuirea CAZANULUI CU O SERPENTINA .as vrea sa stiu daca aceasta inlocuire este mai buna.si daca mai este nevoie neaparat de pompa.multumesc Link spre comentariu
rasputin Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Da , cu serpentina este mai indicat . Daca e musai sa folositi rezervorul de 50l , atunci faceti la fel ca persoana de la care ati luat rezervorul, adica il bagati in soba . Cu rezervor sau cu serpentina , va trebuie pompa de circulatie .Mai e si varianta de circulatie a apei prin termosifon ,scapati de pompa dar e mai dificil de realizat in practica ,plus o durata de timp mai mare pentru a intra in functiune incalzirea , plus (zic eu ) un randament energetic mai mic , adica aruncati multa caldura pe cos . Link spre comentariu
blazeu Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 Un recipient de forma "cazan" are suprafata de transfer prea mica pentru volum=randament de transfer mic. trebuie "ceva" cu volum mai mic de apa si suprafata muult mai mare (serpentina, registre, ) Ca fapt divers, cazanul meu din fonta de 40kW are volumul de 24 (douazeci si patru) de litri de apa...Oare de ce a renuntat cel ce l-a facut? Succesuri! Link spre comentariu
Vizitator leone01 Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 eu personal am construit o centrala pe lemne efectiv din doua bucati de teava.incalzesc cu ea din 2002 patru camere, baie, bucatarie si pardoseala. daca te intereseaza detalii iti pot oferi cu bucurie. Ca si incurajare iti pot spune ce toti meseriasii de centrale care au vazut opera mea mi-au dat sanse ZERO in 2002,iar de curand unul a facut o replica fidela dupa ce centrala lui din comert s-a crapat. Link spre comentariu
Vizitator Theroni Postat Decembrie 17, 2009 Partajează Postat Decembrie 17, 2009 oare nu este mai simplu, mai eficient si mai ieftin sa facem o soba de teracota in care sa introducem o serpentina care sa alimenteze cateva calorifere, bineinteles cu toate automatizarile necesare. Link spre comentariu
Vizitator Theroni Postat Ianuarie 2, 2010 Partajează Postat Ianuarie 2, 2010 vad ca dupa sarbatorile astea si scumpirile care le-au adus, nimeni nu este interesat de idei si lucruri simple, ieftine care sa faca viata mai usoara.domnul leone01 ar fi interesant sa ne prezentati amanunte privind focarul din doua tevi, poate reusim sa incropim o chestie desteapta si care sa incalzeasca doua, trei camere mai ieftin Link spre comentariu
Vizitator Theroni Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 sau intr-un semineu sau focar de semineu Link spre comentariu
davidut5 Postat Ianuarie 8, 2010 Partajează Postat Ianuarie 8, 2010 Eu am un var care a facut centrala intr-o soba de teracota si incalzeste o casa cu mansarda si e foarte multumit. Cand a fost frigu mai mare baga de trei ori pe zii cateva lemne si o galeata jumate cu carbuni si incalzeste toata casa si baie tot, Link spre comentariu
blazeu Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 "Casa cu mansarda" nu contine informatii clare referitor la volum (sau suprafata) incalzita; mai conteaza si tamplaria, gradul de izolare (eventual termosistem), s.a. Cand am construit casa la tzara, cu socru-miu, el era entuziasmat de un frate care "incalzea toata casa cu o galeata de motorina", uitand sa specifice ca "casa" era o "bucatarie universala" la sat...Instalatiile artizanale descrise aici sunt foarte atractive, avand pret modest, utilizand combustibil ieftin (relativ); eficienta ORICARUI sistem de incalzire este insa de considerat fara a uita aportul izolatiei. Aceasta poate reduce la jumatate sau la treime puterea calorica necesara, respectiv consumul de combustibil!Orice investitie in imbunatatirea izolatiei este cea mai eficienta economie, pe termen de 3-5ani amortizandu-se prin reducerea costurilor incalzirii, dupa care trece pe venit net!Caldura buna! Link spre comentariu
davidut5 Postat Ianuarie 12, 2010 Partajează Postat Ianuarie 12, 2010 casa este de caramida rosie , cu izolatie de 10 cm Link spre comentariu
Vizitator robstar Postat Ianuarie 23, 2010 Partajează Postat Ianuarie 23, 2010 Haideti sa va spun eu ce am facut ,dragi colegi forumisti ,eu am facut o soba de teracota ,si am pus un ea o butelie de otel care era folosita pe vremuri la o remorca auto ca rezervor tampon de aer ,am montato in soba ,dar nu direct in focar ci in al doilea rand unde sa nu o atinga flacara ci doar calura ,ce sa va spun are cam 20 de litrii si merge aceasta mica instalatie de vreo 5 ani ,dar am uitat sa mentionez ,cu aceasta butelie incalzesc un boiler termoelectric de 100 de litrii si un calorifer in baie si credeti-ma ca nu consuma prea multe lemne iar soba este permanent calda ,uneori trebuie sa folosesc apa din boiler ca este prea calda si merge pompa permanent ,am uitat sa spun ca are si pompa de recirculare grundfos ,vas de expansiune supapa de suprapresiune de 2,5 bar ,termostat ,iar acuma intentionez sa extind instalatia si la dormitor ca sa fie un raport optim de incalzire toata casa ,locuiesc la bloc ,apartament cu doua camere semidecomandat ,si sunt multumit de aceasta mica instalatie , SUCCES Link spre comentariu
vfp_marius Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 felicitari leone esti cam pe aceeasi unda cu mine , de exemplu se ia 2 bucati tzeava cu diametre diferite lungi cam de 50 cm aprox ,diferentza de diametre sa nu fie mai mare de 10 cm ,se baga cilindrii unul in altul ,sepastreazadistantza intre cele 2 tuburi ,sesudeaza la capete si se formeaza un cazan cilindric , se monteaza turul si returul la capete perpendicular pe cilindrii si se monteaza in fumul frincipal din soba , si avem cazan simplu si eficient , ideal ar fi sa se construiasca de nou soba din teracota , am un prietem care a procedat asemanatur cu un cazan tip dreptunghiular chiar in zona de ardere ,la o garsoniera , si a pus 4 calorifere pe el, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum