Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere amplificator

catalinux2004

Postări Recomandate

• Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalinux2004

26

• Stefan

7

• zal

7

• Sharky

6

Top autori în acest subiect

la accesorii audio.Alta varianta care o mai are dl. cu traful fara priza mediana e sa faca un amplif cu iesirea in punte cu zero-ul in V/2.In felul acesta mai scoate aceeasi putere si cu alimentarea calumea, partea proasta e complexitatea montajului.Sau cauta pe aici la scheme, e un QSC care se alimenteaza cu o singura tensiune si are iesirile intre condensatorii de filtraj. Ai putea sa o folosesti cu succes, atata doar sa adaptezi alimentarea AO-ului la tensiunile tale, il stabilizezi la +-10V nu la +-15.

Link spre comentariu

si eu cand zicem asta mai sus:

dar mai am nevoie de ceva sfaturi (nici cablaje nu stiu sa fac - nu ma refer la realizarea practica, sau de pus niste trase la nimereala sa faca piesele contact intre ele si cam atat - ca aia e treaba simpla :) ma tot intreb cum e cu efectul de colt si alte bazaconii dastea SF dar oricum asta e de alta sectiune)

ma lua peste "picior" :ras:
k am inteles tot ...adik nimik...deci e bun cablajul facut de mine...vorbesc inafara de faptul ca sunt traseele subtiri ca aia se rezolva usor.....sau trebuie cumva ca in loc de cele doua diode sa pun doua punti redresoare....nu prea imi pare ok
Link spre comentariu

rezistentele alea sunt mult prea mari ! tensiuna nu mai ajunge la amplif, ci cade pe rezistente.si cred ca puntile fac scurt . ma uit maine ca acum sunt obosit.

pai si de cat ar trebui sa pun rezistentele...o valoare mai exacta asa...si daca conteaza de cati watti
Link spre comentariu
Vizitator viobio

rezistentele alea sunt mult prea mari ! tensiuna nu mai ajunge la amplif, ci cade pe rezistente.si cred ca puntile fac scurt . ma uit maine ca acum sunt obosit.

pai si de cat ar trebui sa pun rezistentele...o valoare mai exacta asa...si daca conteaza de cati watti
nu mai pune deloc rezistentele ,pentru un etaj final nu au nici un rost,o sa ai cadere de tensiune pe ele,schema cu rezistente a fost conceputa pt ceva care consuma mai putin curent,schema e corectafa odata ampilful asta nu te mai hazarda atit cu alimentarea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Link spre comentariu
rezistentele alea sunt mult prea mari ! tensiuna nu mai ajunge la amplif, ci cade pe rezistente.

si cred ca puntile fac scurt . ma uit maine ca acum sunt obosit.

nu mai pune deloc rezistentele ,pentru un etaj final nu au nici un rost,o sa ai cadere de tensiune pe ele,schema cu rezistente a fost conceputa pt ceva care consuma mai putin curent,schema e corecta

fa odata ampilful asta nu te mai hazarda atit cu alimentarea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gata sefu...ma apuc

Link spre comentariu

in locul rez poti pune niste bobine.oricum cand ajung acasa testez si eu schema si sa vedem ce zice la iesire si cum se comporta in sarcina (asta daca nu cumva pocneste :rade: )tot nu prea sunt lamurit cu puntile alea, dar sa vedem.

Link spre comentariu

a fost suficient un singur test ! si am reusit sa contrazic si un inginer electronist ( :da un coleg de munca ) :ras: puntile sunt in scurt ! montajul momentan este egal cu zero. eu tot il desenam pe hartie si imi dadea scurt dar lumea zicea ca nu e chiar asa si ca merge )se pare ca nu am fost atat de obosit !acum e tarziu pentru mine :somn: dar maine fac un desen mult mai corect ca ala si din care se poate intelege cat de simpla este eroarea dar in prin firele alea incalcite nu intelegi nik.si era atat de simplu :sparge:

Link spre comentariu

ma bucur ca ti-ai dat seama de greseala....acum astept schema aia modificata de care zici tu ca o s-o faci.....m-am contrazis si eu cu un coleg de cam de la fac de electronica...zicea ca e buna.....dar am luat-o ca atare...de baiatu lucreaza la adelaida...cum sa-l contrazic eu pe el.....ce sunt eu...inginer electronist....abea astept sa vad si creatia ta...sa o pun si eu in practica...finaly :aplauze

Link spre comentariu

ma bucur ca ti-ai dat seama de greseala....acum astept schema aia modificata de care zici tu ca o s-o faci.....m-am contrazis si eu cu un coleg de cam de la fac de electronica...zicea ca e buna.....dar am luat-o ca atare...de baiatu lucreaza la adelaida...cum sa-l contrazic eu pe el.....ce sunt eu...inginer electronist....abea astept sa vad si creatia ta...sa o pun si eu in practica...finaly :aplauze

schema de care zic eu nu este realizata de mine si a mai fost postatat pe forum. oricum cred ca ideea a fost discutata chiar si aici.schema este in calculatorul de acasa :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări