Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alegere amplificator

catalinux2004

Postări Recomandate

si uite asa ma bag si eu in vorba, oricum ma tot laud cu un ipa 60 :rade: pe care nu resusec sa il termin.

eu zic doar atat : daca metoda asta era chiar asa buna http://www.elforum.info/download/file.php?id=23719&t=1

nu se mai inventa trafoul cu mediana :rade: (asta e ca aia cu apa calda) , iar daca tot te chinui sa faci un amplificator nu credetzi ca merita si o alimentare mai serioasa.eu am incercat ceva in genul asta si cu niste rez si am obtinut un mare fasss- nu imi placea deloc (si nu era folosit la amplificatoare de putere !!!)

am intarat in vorba ca ma tot gandeam cum sa fac o alimentare cat mai buna la ipa mea (nu vreau putere dar vreau calitate) deci cel mai corect este sa puna mana pe un toroidal cu mediana si sa faca ceva in genul Posted Image

in curand pun versiunea 2 pentru toroidalul meu si viitoarea sursa, dar mai am nevoie de ceva sfaturi (nici cablaje nu stiu sa fac - nu ma refer la realizarea practica, sau de pus niste trase la nimereala sa faca piesele contact intre ele si cam atat - ca aia e treaba simpla :) ma tot intreb cum e cu efectul de colt si alte bazaconii dastea SF dar oricum asta e de alta sectiune)

si poate arunca cineva un ochi si pe aici http://for-hobby.eu/stefan/proiecte/sur ... ntare-v10/ si facem o rubrica la amplificatoare despre alimnetarea amplificatoarelor (stiu c exista o rubrica in forum despre alimentatoare dar este cam departe de aici :rade: si am senzatia ca pe acolo nu intra userii priceputi la construcia amplificatoarelotr - e doar o impresie)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalinux2004

26

• Stefan

7

• zal

7

• Sharky

6

Top autori în acest subiect

insa se pot pune si diode exagerate adica de curent mare.io folosesc aceeiasi alimentaredintr un traf cu 2 infasurari de 24vca legate serie pe un amplif allton 200a cu 3 perechi de finali mos fet si nu am absolut nici un zgomot si se si aude destul de clar dar am 2 punti de 35a paralel si filtraj de 47000micro si merge de 6 luni forjat intrun club fara nici o problema

Asta e altceva, aici se discut? de un traf cu un singur secundar ?i o surs? dubl?. :nas:
Link spre comentariu

am vazut fel si fel de pareri despre postul meu...pana la urma m-am hotarat am sa fac schema data si am sa vad ce iese ...daca iese ceva va anunt daca nu va anunt...oricum ar fi tot o fac.....desi am on trafo tot E+I dar cu median adik 2x24,4V la 5,5A...daca nu merge schema cu redresorul monoalternanta am sa folosesc pe cel de 2x24V......asta prin urmare inseamna ca amplificatorul e facut dar vroiam sa folosesc trafo cel de 32V ca e mare si bun...ffff bun ...acum daca mai aveti ceva de adaugat...de spus eu deabia astept sa va ascult.. :da

Link spre comentariu

si uite asa ma bag si eu in vorba, oricum ma tot laud cu un ipa 60 :rade: pe care nu resusec sa il termin.

eu zic doar atat : daca metoda asta era chiar asa buna http://www.elforum.info/download/file.php?id=23719&t=1

nu se mai inventa trafoul cu mediana :rade: (asta e ca aia cu apa calda) , iar daca tot te chinui sa faci un amplificator nu credetzi ca merita si o alimentare mai serioasa.eu am incercat ceva in genul asta si cu niste rez si am obtinut un mare fasss- nu imi placea deloc (si nu era folosit la amplificatoare de putere !!!)

am intarat in vorba ca ma tot gandeam cum sa fac o alimentare cat mai buna la ipa mea (nu vreau putere dar vreau calitate) deci cel mai corect este sa puna mana pe un toroidal cu mediana si sa faca ceva in genul Posted Image

in curand pun versiunea 2 pentru toroidalul meu si viitoarea sursa, dar mai am nevoie de ceva sfaturi (nici cablaje nu stiu sa fac - nu ma refer la realizarea practica, sau de pus niste trase la nimereala sa faca piesele contact intre ele si cam atat - ca aia e treaba simpla :) ma tot intreb cum e cu efectul de colt si alte bazaconii dastea SF dar oricum asta e de alta sectiune)

si poate arunca cineva un ochi si pe aici http://for-hobby.eu/stefan/proiecte/sur ... ntare-v10/ si facem o rubrica la amplificatoare despre alimnetarea amplificatoarelor (stiu c exista o rubrica in forum despre alimentatoare dar este cam departe de aici :rade: si am senzatia ca pe acolo nu intra userii priceputi la construcia amplificatoarelotr - e doar o impresie)

draga stefane tu m-ai innebunit cu al toroidal.....ce sa fac sa cumpar toroidal...nu am chef si nici bani....nu ma intereseaza aspectul si nici nu sunt fan al toroidalelor..sunt fan al electronici si electronistilor adevarati de la care pot invata ceva ....in schimb tu vi cu o schema de sursa de alimentare de amplif pe care si nepotumiu de 5 ani o stie....altceva mai bun nu aveai de zis....am o problema in sensul ca vreau sa probez si sa folosesc traful ala la un amplif si tu vi cu dastea....zi si tu ceva care sa ma ajute..nu sa ma incurce.... :nas:
Link spre comentariu

si uite asa ma bag si eu in vorba, oricum ma tot laud cu un ipa 60 :rade: pe care nu resusec sa il termin.eu zic doar atat : daca metoda asta era chiar asa buna nu se mai inventa trafoul cu mediana :rade: (asta e ca aia cu apa calda) , iar daca tot te chinui sa faci un amplificator nu credetzi ca merita si o alimentare mai serioasa.eu am incercat ceva in genul asta si cu niste rez si am obtinut un mare fasss- nu imi placea deloc (si nu era folosit la amplificatoare de putere !!!) am intarat in vorba ca ma tot gandeam cum sa fac o alimentare cat mai buna la ipa mea (nu vreau putere dar vreau calitate) deci cel mai corect este sa puna mana pe un toroidal cu mediana si sa faca ceva in genul in curand pun versiunea 2 pentru toroidalul meu si viitoarea sursa, dar mai am nevoie de ceva sfaturi (nici cablaje nu stiu sa fac - nu ma refer la realizarea practica, sau de pus niste trase la nimereala sa faca piesele contact intre ele si cam atat - ca aia e treaba simpla :) ma tot intreb cum e cu efectul de colt si alte bazaconii dastea SF dar oricum asta e de alta sectiune)si poate arunca cineva un ochi si pe aici http://for-hobby.eu/stefan/proiecte/sur ... ntare-v10/ si facem o rubrica la amplificatoare despre alimnetarea amplificatoarelor (stiu c exista o rubrica in forum despre alimentatoare dar este cam departe de aici :rade: si am senzatia ca pe acolo nu intra userii priceputi la construcia amplificatoarelotr - e doar o impresie)

draga stefane tu m-ai innebunit cu al toroidal.....ce sa fac sa cumpar toroidal...nu am chef si nici bani....nu ma intereseaza aspectul si nici nu sunt fan al toroidalelor..sunt fan al electronici si electronistilor adevarati de la care pot invata ceva ....in schimb tu vi cu o schema de sursa de alimentare de amplif pe care si nepotumiu de 5 ani o stie....altceva mai bun nu aveai de zis....am o problema in sensul ca vreau sa probez si sa folosesc traful ala la un amplif si tu vi cu dastea....zi si tu ceva care sa ma ajute..nu sa ma incurce.... :nas:
in caul asta iti urez succes ! schema aia nu e cu nimik mai simpla sau mai complicata de cat cealalta ca pe forum tot au mai fost discutii de acest gen, dar nu am vazut un rezultat concret.sa imi zici si mie cum vei face pana la urma, ca traf nu vrei si cred ca daca iti zic de bobinare incepi sa ma injuri sau nu-s ce mai zici de nepotu tau de 5 ani. apropo, de ce nu il intrebi pe nepotul tau, daca e asa de dotat ?
Link spre comentariu

alte pareri? apuca-te de amplificator mai bine. eu faceam amplifu si de abia la urma ma apucam de sursa

ampliful e facut...e cu bdx 66c si bdx67c....mai am doar radiatorul sa il montez...sa fac incercarile...si om vedea cat de bine merge
Link spre comentariu

si eu cand zicem asta mai sus:

dar mai am nevoie de ceva sfaturi (nici cablaje nu stiu sa fac - nu ma refer la realizarea practica, sau de pus niste trase la nimereala sa faca piesele contact intre ele si cam atat - ca aia e treaba simpla :) ma tot intreb cum e cu efectul de colt si alte bazaconii dastea SF dar oricum asta e de alta sectiune)

ma lua peste "picior" :ras:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări