zal Postat Decembrie 27, 2008 Partajează Postat Decembrie 27, 2008 Cea cu 2 diode merge, îns? vei avea brum mai mare ca la o schem? de alimentare normal? ?i distorsiuni mai mari în sarcin?. E o improviza?ie, nu o solu?ie. Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Cea cu 2 diode merge, îns? vei avea brum mai mare ca la o schem? de alimentare normal? ?i distorsiuni mai mari în sarcin?. E o improviza?ie, nu o solu?ie.Daca are filtre facute bobine pe ferita, condensatori de decuplare si filtraj sanatosi peste 30000uF nu intra nici un brum. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Decembrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Cea cu 2 diode merge, îns? vei avea brum mai mare ca la o schem? de alimentare normal? ?i distorsiuni mai mari în sarcin?. E o improviza?ie, nu o solu?ie.Daca are filtre facute bobine pe ferita, condensatori de decuplare si filtraj sanatosi peste 30000uF nu intra nici un brum.pai si ai tu o schema asa cum zici u ca merge....daca poti posteaz-o si tu ....respect Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 Daca are filtre facute bobine pe ferita, condensatori de decuplare si filtraj sanatosi peste 30000uF nu intra nici un brum.Riplul de pe alimentare va fi inevitabil mai mare. Nu ai cum sa compari redresarea monoalternanta cu cea dubla alternata.Nu ai nici un avantaj in faptul ca pui 10 kile de condensatoare in loc sa iei un traf cu priza mediana si sa faci treaba ca la carte. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2008 Partajează Postat Decembrie 28, 2008 La ce s? pun? bobine pe ferit?, la 50 Hz? Link spre comentariu
catalinux2004 Postat Decembrie 28, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2008 deci pana la urma fratilor pot face ceva cu el sau nu????? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Pai de unde sa stim noi daca poti ? Asta numai tu stii ...De unde sa cunoastem noi puterile tale ... ? Daca tu nu te cunosti destul de bine ca sa stii daca poti sau nu ... dar noi ... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Ar merge un alimentator de putere, înc?rc?tor de acumulatori auto, etc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 am facut rost de un trafo tzapan de 220V/32V la vreo 620W si vreau sa-l folosesc la un amplificator....problema e ca tote schemele pe care le am eu sunt cu alimentare la +- Vcc,are cineva vreo schema buna sa imi recomande si sa o posteze...preferabil testata.....multumiri anticipate. alimenteaza asa etajul final cu redresare monoalternantadaca faci montaj stereo fa doua blocuri de alimentare separat pentru fiecare canalpune conzi de 4700 10000 microfarazi pentru filtrajin trecut ma loveam si eu de aceasi problema ca a ta redresarea e ok fara probleme ,am folosito de multe orifoloseste schema asa si nu te speria de riplu ,brum,si teorii,nu faci ceva pt NASAfaci un etaj final care o sa mearga oksuccesscuze yo4you nu am vazut ca ai postat si tu aceasi schema Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 dupa ce folosesti schema respectiva compar-o cu alta clasica cu redresare dubla alternanta.Vei avea o revelatie.De mers evident ca ambele merg.Chiar si cu 50ohmi inseriati in primarul trafului. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 dupa ce folosesti schema respectiva compar-o cu alta clasica cu redresare dubla alternanta.Vei avea o revelatie.De mers evident ca ambele merg.Chiar si cu 50ohmi inseriati in primarul trafului.momentan este singura solutie pe care o are sa faca un compromis Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 Problema e c? nu poate pune cond. de filtraj exagera?i de mari, c? se ard diodele. Link spre comentariu
vio_gl Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 insa se pot pune si diode exagerate adica de curent mare.io folosesc aceeiasi alimentaredintrun traf cu 2 infasurari de 24vca legate serie pe un amplif allton 200a cu 3 perechi de finali mos fet si nu am absolut nici un zgomot si se si aude destul de clar dar am 2 punti de 35a paralel si filtraj de 47000micro si merge de 6 luni forjat intrun club fara nici o problema Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 daca se discuta atat la alimentare nu vreau sa imi imaginez ce o sa fie cind se apuca de construit amplificatorul Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 29, 2008 Partajează Postat Decembrie 29, 2008 viobio, eu nu contest ca nu merge sau nu are alta varianta, doar iti atrag atentia ca fata de redresarea dubla alternanta performantele sunt mult mai slabe.De mers evident ca merge, dar cu un riplu pe alimentare mult mai mare in sarcina. Nu poate fi vorba de brum sau zgomot de fond in regim de mers in gol deoarece curentul tras este mic, iar ampliful rejecteaza riplul de pe alimentare.Diferenta apare in sarcina, unde tensiunea de pe alimentare scade vertiginos chiar daca ampliful e plin de borcane de zeci de mii de uF.Sa nu uite de soft start si o cuplare intarziata a sarcinii care sa se faca dupa incheierea perioadei de soft start. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum