Vizitator Nicutaru Florin Postat Martie 29, 2005 Partajează Postat Martie 29, 2005 Am nevoie pentru un proiect de licenta de o schema de invertor 12Vdc/220Vca-50Hz.Problema e ca imi trebuie la o putere de 1Kw sau mai mare. As aprecia ajutorul oferit. Link spre comentariu
habarnam Postat Martie 29, 2005 Partajează Postat Martie 29, 2005 cu transformator normal sau in comutatie?sinusoidal sau nu neaparat?il faci si practic, sau numai teoretic? adica, mai pe romaneste, conteaza pretul componentelor sau nu? Link spre comentariu
Vizitator Nicutaru Florin Postat Martie 31, 2005 Partajează Postat Martie 31, 2005 Fac invertorul si practic, dar orice schema m-ar ajuta.Pretul componentelor e ultimul criteriu de alegere a schemei.Am gasit pana acum invertoare la puteri mici,dar nu prea imi folosesc.Cat despre modul de lucru al invertorului, dupa cum am mai spus, orice schema/relatie de calcul ar fi binevenita. Chiar daca il fac prctic, il descriu si in teorie, si vreau sa ii fac si niste simulari. Link spre comentariu
al_ex Postat Martie 31, 2005 Partajează Postat Martie 31, 2005 http://www.technology.niagarac.on.ca/pe ... le/i2k.htm Link spre comentariu
habarnam Postat Martie 31, 2005 Partajează Postat Martie 31, 2005 Cam mare chestia aia. Eu l-as face la o frecventa mai mare a pwm-ului (150-300kHz). aia ar insemna ca scad gabaritul foarte mult. Si chiar nu m-as complica cu microcontroller. un generator de 200kHz triunghi si un generator de 50hz sinus cu amplitudine controlata in bucla inchisa. Plus partea de forta mosfet-urile si transformatorul de ferita - preferabil toroidal la puterea aia. Si filtrul trece jos de la iesite. Atat. Link spre comentariu
csl1131 Postat Martie 31, 2005 Partajează Postat Martie 31, 2005 oare nu e mai simplu cu un generat de 50 hz, si niste tranz de putere, si un traf NORMAL de 1kW, si ..gata..???mie imi pare mai simplu decat sa ma complic pe la 200khz, si pe urma sa il readuc la 50 hz...(desii va iesii mult mai mare si mai greu, dar mai simplu..parerea mea) Link spre comentariu
Vizitator Nicutaru Florin Postat Aprilie 1, 2005 Partajează Postat Aprilie 1, 2005 al_ex->Multimesc frumos pentru link-ul dat. Am sa fac niste simulari pe el si sper sa mearga. Oricum apreciez efortul,si daca mai gasiti ceva, puneti pe forum, poate mai are cineva nevoie.csl1131-> Chiar daca e mai complicat, eu fac proiect de licenta din el, si tre sa le pun ceva mai consistent si mai fiabil in prezentare. De asemenea, circuitul va face parte dintr-un sistem eolian, asa ca e bine sa am oarecare control asupra lui, mai ales ca va trebui sa se conformeze unor reguli si specificatii CEI.habarnam->sa stii ca am gasit ceva simplu, asa cum ai descris tu, dar e la putere mica, si nu ma ajuta cu nimic.Un link interesant pe care l-am gasit este al firmei intersil(www,intersil.com), unde se mai gasesc si modele de calcul, diagrame si utilitare. Link spre comentariu
Vizitator geopalade Postat Aprilie 1, 2005 Partajează Postat Aprilie 1, 2005 oare nu e mai simplu cu un generat de 50 hz, si niste tranz de putere, si un traf NORMAL de 1kW, si ..gata..??? Sidur ca e mai simplu, dar nu scoate tensiune sinusoidala la iesire varianta propusa de tine. In rest e ok. Link spre comentariu
Vizitator tipatescu Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 http://www.technology.niagarac.on.ca/people/mcsele/i2k.htmMai are cineva schemele/datele de pe situl de mai sus ? Sint foarte interesat sa vad solutia constructiva -din cite am inteles, este vorba de 2 transformatoare ridicatoare a cite 1kw fiecare, actionate in contratimp, iar partea inteligenta e un microcontroller PIC ... - as vrea sa fac ceva asemanator - un fel de sursa in comutatie de putere mare, pilotata de un microcontroler si caut o solutie cit mai ieftina, care sa-mi ofere flexibilitate mare ...Multumesc anticipat, poate are cineva salvate datele, link-ul nu mai merge ...Dorin Link spre comentariu
Ashky Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 eu lucrez la acest "monstru", am modificat un pic schema ptr un pic cu adc intern, dar totul e in faza de simulare ptr ca nu gasesc 2 componente si nici nu stiu cu ce sa le inlocuiesc.E vorba de niste varistori (cred) si rezistentele shunt.Mai jos sunt fisierele originale. Link spre comentariu
tv1 Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 Varistor ZNR20V180=20V si 180A;(se gaseste de cumparat).Pus pentru protectie.Pe schema scrie ca trebuie sa pui 15 buc. de 0,05 ohm/5 W in paralel.(shunt).Cauta cuvantul ''varistor'' in site-ul din topul paginii.(ex:VAR7-25 - Varistor metal oxide RMS 25/DC31V 250A ). Link spre comentariu
Ashky Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 Si aici cred ca o sa fac o mica modificare.Rezistente mai jos de 0.1 nu am gasit, ca sa nu mai vorbim de faptul ca disipa in jurul la 100w degeaba.Asa ca o sa le inlocuiesc cu un shunt de 200A. Varistor ZNR20V180=20V si 180A.Sigur? Sau fi20 si 18V?Dupa ce am citit si pdf-ul astahttp://industrial.panasonic.com/www-data/pdf/AWA0000/AWA0000CE2.pdf am intrat intr-o ceata si mai deasa. Link spre comentariu
tv1 Postat Martie 6, 2008 Partajează Postat Martie 6, 2008 S-ar putea sa ai dreptate.In cazul asta tie iti trebuie cel cu codul ERZV20D180(din pdf-ul Panasonic). Link spre comentariu
Ashky Postat Iunie 16, 2008 Partajează Postat Iunie 16, 2008 sper sa te ajute astea http://www.eee.strath.ac.uk/~bwwilliams/Book/Chapter%2014.pdf Link spre comentariu
Vizitator SilviuP Postat Iunie 7, 2011 Partajează Postat Iunie 7, 2011 Am nevoie pentru un proiect de licenta de o schema de invertor 12Vdc/220Vca-50Hz.Problema e ca imi trebuie la o putere de 1Kw sau mai mare. As aprecia ajutorul oferit.salutas vrea sa fac si eu montajul tau practic tot pentru o lucrare de licenta, si as vrea sa te intreb daca ai facut practic si etajul de putere sau doar pe cel de comanda, si cam cat te-a costat? oricum multumesc pentru schemele si arhivele postate pe forum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum