Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Traf Majac 203 probleme

Vizitator catalin200702

Postări Recomandate

Vizitator catalin200702

salut la toata lumea!in urma dezmembrarii unui traf dintr`un mag` a rezultat traful acela!il folosesc sa alimentez in letcon de 12 Vin seara asta s-a cam incins traful iar dupa ce am l`am scos din priza si l`am bagat iar a inceput sa faca niste zgomote ciudate...ma intreb ce ar putea sa fie....s`o fi topit ceva prin el?? :cry:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• zal

2

• marianjoita

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

salut la toata lumea!in urma dezmembrarii unui traf dintr`un mag` a rezultat traful acela!il folosesc sa alimentez in letcon de 12 Vin seara asta s-a cam incins traful iar dupa ce am l`am scos din priza si l`am bagat iar a inceput sa faca niste zgomote ciudate...ma intreb ce ar putea sa fie....s`o fi topit ceva prin el?? :cry:

a plecat in iad ,ce putere avea letconul?,sigur sa dus izolatia de la secundar si sunt spirele in scurt circuit,inainte de amai folosi un traf afla sau aproximeaza puterea sa ,din cite stiu eu traul ala are amperaj mic la infasurarea de 12vP=U*I ,U=TENSIUNEA,I=INTENSITATEA CURENTULUI
Link spre comentariu
Vizitator catalin200702

letconu are 40 de W....am inteles ca s-ar putea sa fie duse diodele....dar eu cred ca e dusa izolatia....la cat de vechi e....cine stie cat o fi fost forjat....pt ca nu a mirosit a nimic....si era dus de mult lacul de pe el......

Link spre comentariu

Incearca sa alimentezi traful in liber (fara sarcina) daca functioneaza ok asa atunci problema e cu letconul, daca totusi are acele zgomote sau se incalzeste inseamna ca trebuie rebobinat, si s-ar putea sa nu fie neaparat secundarul de vina :nas: de aceea desfa si infasurarea secundara si cea primara si rebobineaza-l la ce tensiune si curent iti doresti :dans: Asa zic eu ca rezolvi cel mai sigur problema. :da Mari@n.

Link spre comentariu

Trafo de Majak TC-40-2 are urm?toarele date: - primarul ptr 220V cu priz? la 120V, între cosele 1-8 (120V - 27 Ohmi) ?i 1'-8' (100V), total cam 50 Ohmi, sîrm? de 0,2mm. - secundar dublu, între cosele 5-6 ?i 5'-6', 2x14,5V, 2x0,8 Ohmi, sîrm? de 0,6mm.- secundar nefolosit în schem?, între 7-7', 19V, 5 Ohmi, sîrm? de 0,3mm.- secundar bec, între 9-9', 5,4V, 0,8 Ohmi, sîrm? de 0,4mm.Puterea secundarelor e de 40W, conform ?i codului, miezul are circa 80W.

Link spre comentariu

In ce an a fost fabricat traful ala? 1960, ceeeevaaa?? :da

Anii 70-80, în func?ie de model.

catalin200702, nu merit? s?-l desfaci ptr rebobinare, findc? nu mai po?i s?-l ansambezi la loc. Oricum era slab ptr letconul acela.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări