Vizitator sorin6 Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 XP 32 biti recunoaste doar circa 3.5 Giga... E de notorietate publica, cred ca s-a publicat si in Bolentinu Oficial... Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Decembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Si ce imi zice cand instalez win xp 32 biti pe 4 gb de ram . Ce mesaj zice? A incercat cineva sa instaleze? Mie mi-ar parea rau de windowsul original pe care il am :cry: Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Nu zice nimic, in 95% din cazuri se instaleaza fara probleme, doar ca nu va recunoaste, deci nu va folosi restul de memorie pana la 4G.La actualul pret al memoriei si tinand cont ca licenta Window$$ului pe care il folosesc a fost FOAAARTE ieftina asta nu e neaparat un inconvenient... Nu stiu daca ai observat, dar mai nou (in special) multi fabricanti de laptopuri instaleaza 3G pe "capodoperele" lor... Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Decembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Nu zice nimic, in 95% din cazuri se instaleaza fara probleme, doar ca nu va recunoaste, deci nu va folosi restul de memorie pana la 4G.La actualul pret al memoriei si tinand cont ca licenta Window$$ului pe care il folosesc a fost FOAAARTE ieftina asta nu e neaparat un inconvenient... Nu stiu daca ai observat, dar mai nou (in special) multi fabricanti de laptopuri instaleaza 3G pe "capodoperele" lor...Am observat ca cam toate laptopurile mai puternice au 3 gb de ram .Ar fi o solutie si un laptop cu toate ca imi iau teapa dar am un pc . Mai zicetimi despre harduri care sunt mai bune ;) Cu ramul m-am lamurit . Cred ca o sa iau 4 gb pe frecventa 800 mhz . cred sunt destul de buni, nu? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 daca sunt de firma is au latenta cas 4,da,sunt buniin general,asta au radiatorcu hdd,ti-am spus data trecuta(ca si cu ramul,dealtfel)-sa aiba densitate de >300GB pe platan,samsung si wd au asa ceva Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Alea cu radiator si cu CAS4 sunt de cel putin 2 ori mai scumpe decat alea "budget" (CAS5) de la o firma cunoscuta. Daca nu te scalzi in bani si nu ai o configuratie intr-adevar "za top of za top", diferenta de 2-3% de performante nu se justifica...Parerea mea, evident... Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 CORSAIR Memorie Twin2x DDR2 2 x 1 GB 800 MHz, CAS Latency Time 5, Capacitate Memorie 2 x 1 GB, Standard Memorie PC2 6400, Frecventa Memorie 800 MHz, Tip Memorie DDR2 147,00 CORSAIR Memorie Twin2x DDR2 2 x 1 GB 800 MHz CL4, CAS Latency Time 4, Capacitate Memorie 2 x 1 GB, Standard Memorie PC2 6400, Frecventa Memorie 800 MHz, Tip Memorie DDR2 157,00 si CORSAIR Memorie XMS2 DHX DDR2 kit 2 x 1 GB 800 MHz, CAS Latency Time 5, Capacitate Memorie 2 x 1 GB, Standard Memorie PC2 6400, Frecventa Memorie 800 MHz, Tip Memorie DDR2 177,00 CORSAIR Memorie XMS2 DHX DDR2 kit 2 x 1 GB 800 MHz C4, CAS Latency Time 4, Capacitate Memorie 2 x 1 GB, Standard Memorie PC2 6400, Frecventa Memorie 800 MHz, Tip Memorie DDR2 189,00 diferenta e chiar mica Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Da, ai dreptate, odata in plus, ma gandeam la preturile accesibile mie... Eu am luat doua Kingston 1G PC8500 "value" de la chinezi cu 13E90 bucata. Adica, de ex. http://www.clubic.com/shopping-186031-0-ocz-sli-ready-nvidia-2go-ddr2-pc8500-cas5-dual-channel.html Deci "retrag" afirmatia precedenta... Link spre comentariu
Vizitator mitel Postat Decembrie 16, 2008 Partajează Postat Decembrie 16, 2008 O unitate la 2500 Ron este mai mult decat buna pentru jocuri. I-am facut o configuratie(mai mult decat buna) unui prieten de-al meu acum o saptamana, unitate+monitor+mouse+tastatura, undeva pe la 2100 Ron la magazinul asta http://www.magiccomputers.ro/ , eu zic ca au preturi destul de bune. Problema cu 4 Giga ram o rezolvi cel mai simplu cu XP pe 64 biti, Vista mi se pare prea pretentioas. Daca doresti unitatea pentru jocuri trebuie sa ti cont de urmatoarele componente: 1.sursa-sa fie de cel putin 400W reali, sau mai bine de cel putin 500W-altfel nu face fata, se incinge ca dracu,poc si poate se mai arde si placa de baza,etc... 2.placa de baza cu cat mai multe facilitati(poate mai schimbi ceva prin computer) si care sa se potriveasca cu restul componentelor. 3.hard- asa este bun unul de 10000 rotatii, dar merge si 7200. In materie de harduri eu sunt fan Western Digital. 4.procesor, categoric INTEL,am avut in trecut si AMD si INTEL, si nu se compara, pentru procesor conteaza mult si cache-ul, nu numai frecventa. 4.placa video, conteaza mult ce frecvente are, latimea memoriei, pipeline,pixelshader, etc, nu numai rami pe care ii are.(Consulta 3D Mark) 5.rami-cred ca in bani astia poti chiar sa-ti pui rami si peste 800Mhz-conteaza latentele. Daca vrei performanta maxima de 2500 Ron renunta la placa de sunet si alte accesorii care nu sunt neaparat necesare, poti cumpara procesor, placa video, etc mai bune din bani care i-ti raman. Sfaturile pe care ti le-am dat sunt cam aceleasi cu cele ale colegilor de pe forum. Daca esti de acord cu cele de mai sus spune si i-ti fac o configuratie(pune si ce vrei tu neaparat) si o discutam aici pe forum impreuna daca este buna sau nu. Link spre comentariu
Lyvyutzu Postat Iulie 11, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2009 Am uitat sa mai raspund si sa va zic ca mi-am luat de pasti, un laptop Asus x50gl Cnfiguratie:Intel Core 2 Duo 5800+ , 2ghz, cache 2048 Kb Level 2, FSB 800MhzRam 3 gb , 800mhz ddr2Hdd 250 gbVideo Nvidia geforce 8200 , 512mbWeb-cam 1,3mpx integrat, dvd-rw, wireless, Display 15,4''Se poate inchide, si va multumesc pentru sfaturile date mi-au fost de mare ajutor . Link spre comentariu
nelu57 Postat Iulie 12, 2009 Partajează Postat Iulie 12, 2009 Am uitat sa mai raspund si sa va zic ca mi-am luat de pasti, un laptop Asus x50gl ....va multumesc pentru sfaturile date mi-au fost de mare ajutor .Oricum...e bine ?i acum...?i s?-l st?pâne?ti s?n?tos ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum