dj_tepex Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Buna ziua! Am primit de curand o statie ruseasca .. pe numele ei Porta Mereva... sau cel putin asa se citeste numele ei rusesc.. e scris cu caractere de alea slavone .. specific rusesti... zilele astea o sa pun si ceva poze cu ea... asa ca si o mica descriere e o statie ruseasca in carcasa slim destul de subtire si dragutza... cu radiatoare pe laterale.. are potentiometru de volum..asezat in centrul placii frontale cu buton masiv de aluminiu.. si e de tip.. atenuator in trepte... cu trepte rezistive... are corectie de ton in partea stanga... um te uiti din fata.. iar in drapta balns stanga dreapta cu indicator cu leduri.. plus 4 push butoane cu diferite functii.. are iesiri selectabile A sau B si 4 intrari comutabile.. plus o mufa intrare-iesire... toate sunt tip DIN 5.... finalii sunt de tip KT819 din aia in capsula de 2N30055... cate doi pe canal... are trafo de tip dublu c... cu doua bobine... Acuma rugamintea mea este daca cineva a recunoscut statia asta la care ma refer... i-as fi recunoscator.. daca m-ar putea ajuta cu o schema a ei....ca am inteles ca au fost detul de cunoscute la vremea lor... Initial am vrut sa folosesc doar carcasa pentru un ampli nou productzie proprie... dar dupa ce am studiat-o putin m-am decis ca as vrea sa pastrez si placa aia de intrare cu corectia si toate butoanele frontale... problema e ca e asa o matzaraie de fire in carcasa ... incat nu reusesc sa-mi dau seama care sunt firele de alimentare... si cu cat se alimenteaza ... as fi incercat sa o alimetez si prin masuratori sa deduc pe unde se alimenteaza si la ce valoare... dar in statia asta au mai fost operate o gramada de modificari.. si unele componete se vede ca lipsesc ... altele sunt vizibil imbatranite... si n-as vrea ca punand-o sub tensiune sa bulesc si etajul asta de intrare... in concluzie daca are cineva o schema cat mai completa la statia asta ... rog sa o posteze aici... sau prin mail la [email protected] sau pm.. Multumesc anticipat!!! P.S. imi cer scuze pentru lungimea postului.. dar deocamdata inca nu am poze ... Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 ????? ? ????? ?????? 50?-202? nu am gasit , doar ????? ??????? 50?-202? http://www.rlocman.ru/shem/schematics.html?di=40552 :confuz1 poate se aseamana ! Link spre comentariu
dj_tepex Postat Decembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2008 exact... asa scrie pe fata amp-ului....acuma nu stiu cum sa scriu si mereja in rusa... ai asa ceva??? :Dar ramne profund recunascator... Link spre comentariu
dj_tepex Postat Decembrie 11, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2008 inca ceva .... cu ce se deschid fisierele format *.djvu ???? :nas:vio2007/// multumesc mult... raman recunoscator... intrebarea mai e valabila ... totusi poate a mai auzit cineva de amp-ul asta... Link spre comentariu
vio2007 Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 inca ceva .... cu ce se deschid fisierele format *.djvu ???? eu folosesc WinDjView http://download.chip.eu/ro/download_getfile_ro_2337427.html?s=http://dl03.chip.eu&f=/115200/WinDjView-0.5-en.exe&t=494110c3&sign=b73db9ad57dd87bc45d9b12e80c108f0&dl_type=dl_hs Link spre comentariu
George(sb) Postat Decembrie 13, 2008 Partajează Postat Decembrie 13, 2008 incearca sa o repari, va fi foarte greu, aparent imposibil, dar dupa ce ii dai de cap vei constata ce nu e chiar asa de negru dracu si satisfactiile vor fi pe masura Link spre comentariu
dj_tepex Postat Ianuarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 salutare! si LA MULTI ANI!!!! deabia acuma am avut putin timp sa ma ocup de Porta mereva asta a mea... o prima impresie .... schemele care mi le-a furnizat colegul forumist vio2007 se potrivesc manusa la acest amplificator.. .. sunt identice chiar si numerotarea pinilor pe placi.... acuma revin cu mici neclaritati cu referire la schema atasata.... [attachment=0]protectie mereva.JPG[/attachment] in primul rand am observat R8 de 120 de ohmi arsa... am inlocuit-o cu una de 220 ohmi din dotare.. nu am gasit de 120 .. dar nu cred ca este foarte critic... ce ar mai trebui sa verific pe acolo???? tranzistorii vt1 si vt2 la inspectarea vizuala nu par sa fie buliti..... ar putea fi si alte motive de ingrijorare??? ce ar mai trebui verificat??? in al doilea rand as vrea sa stiu ce releu de decuplare pot folosi la aceasta protectie.. adica ma intereseaza la ce tensiune sa fie bobina releului ca sa functioneze corect.... din pacate in acest amplificator au fost facute foarte multe modificari... printre care si anularea blocului de potectie a iesirilor...si ca urmare releul original de decuplare a boxelor a disparut.... in schimb am gasit ceva ce pare a fi un releu miniatura ... tot rusesc... neconectat in circuit.. pe care scrie RVC-21 .... mai multe detalii nu gasesc despre el... am incercat sa masor rezistenta bobinei ca sa pot deduce tensiunea de alimentare... dar nu se pot identifica bornele bobinei... dau multe valori pe aparat... prea disparate... cam atat deocamdata... sper ca ma puteti ajuta P.S am atasat si schemele complete ale amplificatorului... pentru o mai buna intelegere a modului de functionare a potectiei Multumesc anticipat! Link spre comentariu
dj_tepex Postat Ianuarie 5, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 vad ca nu vrea sa ia mai multe atasamente intr-un post... :Daici sunt scheme complete ale amplificatorului...[attachment=1]Porta.rar[/attachment]si aici un programel cu care puteti vizualiza schemele[attachment=0]WinDjView-0.5-en.rar[/attachment] Link spre comentariu
dj_tepex Postat Ianuarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 da' nu va inghesuiti asa tare cu raspunsurile.... ca este loc pentru toata lumea... acuma serios... chiar nimeni nu ma poate ajuta?? nu cred ca cer cine stie ce enormitate... :cry: :cry: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum