Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalenta boxe!

Vizitator Maris Silviu

Postări Recomandate

Vizitator Maris Silviu

Salut, toata lumea zice ca se aude mai bine cu boxele mari pe fata ,in usi dar nu se pot monta din lipsa de spatiu. Dar daca in loc de un difuzor de 20 cm de 4 ohmi de exemplu, se monteaza 4 difuzoare de 10 cm , fiecare de 4 ohm, cuplate cate doua in serie si cele doua grupuri in serie le pui in paralel. Impedanta totala 4 ohm. Suprafata totala a membranelor boxelor mici este exact egala cu a boxei mari. Din cate stiu eu,puterea consumata de boxa mare ar fi egala cu cea consumata de gruparea boxelor mici.Presupunem ca si boxa mare si cele mici sunt in incinte inchise nu in bass-reflex. Daca boxa mare si cele mici sunt de aceasi calitate, ar scoate acelasi sunet? E montajul boxelor mici ( cuplate ca mai sus) echivalent cu o boxa mare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator Maris Silviu

EROARE FOARTE GRAVA cauzata de neatentie. si mai ales oboseala ( am timp sa scriu numai noaptea tarziu) :x In toate cele scrise mai sus a se citi DIFUZOR in loc de BOXA Scuze pentru deruta :lol: :lol: :lol:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări